Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » USA vs. Kanada? Hol jobb...

USA vs. Kanada? Hol jobb élni? Hol jobb az életszínvonal?

Figyelt kérdés
Hogy jellemeznétek az egyiket és hogy a másikat?
2010. dec. 23. 23:01
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Kanada sok szempontból jobb, viszont vannak hátrányai is.

Pozitívumok:

-Magas fokú közbiztonság (állítólag ott a legmagasabb az egész világon)

-Könnyebb (egyenlőre) kitelepedési lehetőség

-Több magyarral találkozol kint mint Amerikában

-Nincsenek azok a "híres" amerikai dugók

Hátrány:

-Kanada nagy része természetvédelmi terület, nem nagyon, vagy egyántalán nem lakott, ebből köbetkezik, hogy A városok zsúfoltabbak..

Részemről ennyi, nekem viszont hála az égnek könnyebb dolgom lesz a költözésben (Kanada), mivel van rokonom kint aki szponzoráltságot, és kettős állampolgárságot fog kérni. Sajnos az igazi álmom Amerika lenne, leginkább New York (azon belül Manhattan, pont a legdrágább városrész :D ). Bár a rokonom szerint "10 perc egy amerikai vízum", bár kitudja...

Remélem segítettem valamennyit!

Üdv!

2010. dec. 30. 23:49
 22/35 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszaitokat

Nektek is sok sikert az életben

2010. dec. 31. 00:29
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

"-Több magyarral találkozol kint mint Amerikában "

Ezt én a hátrányokhoz írnám, persze ott is helytől függ, Torontóban biztos sok van, máshol nem annyira.

2010. dec. 31. 11:09
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

"Ezt én a hátrányokhoz írnám, persze ott is helytől függ, Torontóban biztos sok van, máshol nem annyira."

Kinek, mi... :)

Én pl örülnék ha találkoznék 1-2 magyarral is.

2011. jan. 1. 17:21
 25/35 anonim ***** válasza:
81%
1-2 mindenhol van ha megnézed, de mondjuk Clevelandbe nem mennék, ahol "hemzsegnek".
2011. jan. 1. 17:26
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván, ha azt akarom hogy nyüzsögjenek körülöttem a magyarok akkor maradok itt.. :D
2011. jan. 4. 06:39
 27/35 anonim válasza:
100%
Mi tizenket evig eltunk ny ba sajnos hazajottunk,de meg mindig azt mondom ott volt erte lme dolgozni pedig takaritottam is itt van egy lakasunk a ferjem aranylag jol keresegy gyermekunk van o meg kint szuletett de minden olcsobb volt..eu ellatas ok kint draga de ha itt se vagy milliomos akkor meghalsz mutetekre varsz 2 eveket kint fizettem $3oo es masnap mri voltam itt 3 honap mig az orvoshoz eljutsz onnan megint 3 mig az MRI ra ...lehetne mit ecsetelni
2011. júl. 23. 15:17
 28/35 anonim válasza:
100%
Kanadában lehet, hogy nem lakottak az északi területek, de a(viszonylag) alacsony lakosság miatt kényelmesen el lehet férni, legalább úgy mint az USÁ-ban.
2012. jan. 11. 21:24
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
Deitroit 95% - a nagyon szép? Ilyen hülyeséget mégis, hogy lehetett leírni? Detroit a '70 - es évek óta egy gettó. Most már egész utcasorokat bontottak le, mert senki sem akar ott lakni és omlanak össze a házak. Erre a válság még rátett egy lapáttal. Detroitnak nagy esélye van, hogy csődbe is megy és szövetségileg fogják irányítani.
2012. jan. 15. 22:44
 30/35 anonim válasza:
82%

Én Kanadában soha életemben nem jártam, de szívesen elmennék oda nyaralni, sőt esetleg laknék is ott.

Én USÁ-ba jutottam ki, még 3 éve, de itt is ragadtam.Igaz eléggé messze vagyok a családtagjaimtól ami a bajomra van, amúgy elmondom, úgy tudtam kint maradni, hogy megkérték a kezem.Nekem tetszik az itteni életvitel, sokkal másabb, mint a "hazánkban".Nekem jobban bejön!Amúgy, hogy így leírjuk a véleményünket a saját szempontunkkal, az egy dolog, mindenki általában mást tapasztal, nekem az USA a nyerő másoknak Kanada, neked kell megtapasztalnod a dolgokat!

Amúgy tényleg szinte másabb itt, mint Európában vagy hazánkban.Nehéz kijutni Amerikai Egyesült Államokba, Kanadába fogalmam sincs, hallottam sok roma próbálkozik ott, de előbb utóbb hazatérnek.

Amúgy itt a tanulási módszerek is másabbak, vagyis úgy értem a gimiseknek, sőt a kisebb gyermekeknek is.Az iskolák is máshogyan néznek ki és a klíma a délebbi államokban is másabb.Én Kaliforniában élem mindennapjaim, itt tornádóról és hurrikánról nem sikerült hallanom.Éltem át egy kisebb földrengést, de akkor is csak egyik vázám tört el a polcról.Voltam nyaralni Floridában és New York Cityben is.Floridában a hely megfogott, csak a párás levegő volt a gond.NY meg a tipikus nagyvárosokhoz sorolható, tetszeni tetszett, de én nem élnék ott!Úgy gondolkodj mindig, hogy nézd meg a véleményeket, lelkileg készülj fel, legyen sok pénzed és vágj neki a tengertúlon!Ha a családodtól nem akarsz messzire kerülni Anglia is megteszi, ami számomra nem tetszett, de te alakítod az életed, hiába is szól közbe néha a sors ;)

Amúgy az amerikai akcentus nekem bejön, jobb számomra a brittől sokkal.De úgy tudom kanadai akcentus is van, javítsatok ki ha nincs!

Ha esetleg ki akarsz költözni akárhová, kívánok neked és fórumozóknak szerencsét!

Eddig nekem az USA bejött, az életvitel tetszik, ha esetleg ki akarsz jutni oda, még nyaralni is, remélem neked is fog :)

2012. márc. 19. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!