USA Vízumlotto! Van itt olyan, akit kisorsoltak vagy egyáltalán ismertek olyat, aki így kapott bevándorlási engedélyt?
En Floridaban elek, Miami-tol nem messze. Hogy tetszik itt az elet? Eleinte nagyon huzott haza a honvagy, de mar egyre jobban megszokom a dolgokat, igazabol az is nagy szerepet jatszik az ittletunkben, hogy Mo-n egyre nehezebb es nehezebb az elet. Ugyanis tervezzuk, hogy vegleg hazakoltozunk, de amig otthon csak rosszabodnak a dolgok, addig mindig csak tologatjuk a datumot. Termeszetesen az itteni eletnek is van pozitiv es negativ oldala. Pozitivumok, hogy itt lenyegesen konnyebb a megelhetes. Jo eletszinvonalon elunk, es kenyelmesen tudunk gyerek mellett is felretenni. Nagyon szeretem, hogy itt nem beszelnek ki az emberek, nem irigykednek, nem talalnak ki rolunk elkepeszto hulyesegeket unalmukban. Imadom az allando jo idot, az ocant, a mokusokat es a palmakat. Szerintem az amerikaik viszonylag jo fejek (habar zomeben nekem is europai barataim vannak, azert az igazi baratsaghoz a nagyon hasonlo gondolkodas kell), rengeteg kommentet olvasok, hogy azt irjak roluk, hogy felszinesek, butak. Vitatkozni nem fogok, csak egy pelda ami velunk tortent. Itt ugye meg az idegen is rad mosolyog egy boltban, megkerdezi, hogy hogy vagy (igen, meg ha nem is erdekli tenylegesen, de ez legalabb egy gesztus). Parom mar tobb mint 10 eve el kint, o jobban atvette ezt a gondolkodasmodot. Otthon ment a Tescoba vasarolni, penztarhoz erve, megkerdezte a penztarost, hogy hogy van, milyen volt a napja? A penztasor holgy, szinte felhaborodva kerdezett vissza, hogy miert erdelki ez ot? Tehat en ugy erzem, inkabb legyen ez a kedveskedo, kicsit nyalas stilus, mint a goromba, egymast semmibe vevo viselkedes.
Szeretem ebben az orszagban a kifogyhatalan termeszeti csodakat. Rengeteg csodas vizeses, nemzeti parkok, hegyek, gyonyoru tengerpartok, hozzank kozel van Kuba, a Karib szigetek, Bahamak, es szinte fillerekert lehet menni tengerjaro hajokkal.
Negativum hianyzik a csaladom, az otthoni baratok, es a negy evszak. :) Sajnos a hazaut haztol-hazig kozel 24 ora, de mindig megeri. :)
szia
köszönöm a részletes válaszodat.
elégé kedvet kaptam hozzá :)
ha megkérdezhetem elárulod, hogy mennyi ideje élsz kint és mivel foglalkozol?
Nekem ebben az tűnik fel hogy a pozitivumlista végére már úgy érzem nincsenek is negatívumok.
Nyilván: 4 évszak megoldható az USA-n belül
barátaid- hát nekem kint is vannak és jobban kijövök velük, bár én csak látogatni szoktam, de nagyon tetszik ez a vidám, finomkodó kedvesség. meg én nem bírom a nyers stílust, ezt a magyaros orraaládörgölést, meg kint több a keresztény, akivel meg nekem pont a gondolkodásmódom megegyezik.
Nyilván neked az európizmus hiányzik, de ez másokra meg fordítva lehet érvényes.
A család: ha én kijutok, örülnék, hogy tudnék nekik pénzt hazaküldeni; meghívni őket ki
meg én személy szerint vinném őket magammal, ők is élvezzék Amerikát, mint én
Remélem kijutok én is, mert nekem tényleg az USA a legszimpatikusabb ország minden téren, kivéve a politikát. De kint ezzel szemben is toleránsabbak, a többség, és a politika se rombolja annyit az életed mint itt.
Egyszóval lehet amerikaivá válni, és én ezt a Passportomon is látni akarom majd :)
3 eve lakom kint. Jelenleg egy eves a kislanyom, vele vagyok itthon, de mar par honapja, napi par oraban besegitek a ferjem vallalkozasaba (elelmiszerboltokba terit arut).
Ami az utanam valaszolot illeti, igen, lehet, hogy az az egy szo, hogy csalad, kevesnek tunik, de a sulya billenti a merleget hidd el. Valoban az elet minden terulete konnyebb, 10 perc alatt kesz az uj jogositvanyom, telefonon szinte minden ugyet el lehet intezni, nem hianyzik az otthoni iszonyatos burokracia. Barmit vissza vihetek a boltba, hogy nem tetszik, nem jo, szo nelkul visszaadjak a penzemet.
De a csalad akkor is potolhatalan, iszonyatos volt ez a Karcsony is nelkuluk. Ok most nem tudtak jonni, mi a nagyon forgalmas boltok miatt nem tudtunk menni. Ilyenkor engem is az tesz boldogga, hogy olyan dolgokat tudok kuldeni nekik, amit otthon az eletben nem tudnanak megengedni maguknak.
Kivanom mindkettotoknek, hogy sikeruljon kijutnotok, es valosuljanak meg terveitek!
Én mindenképp Nyugaton fogok lakni, középiskola után, de mindenképp az USA-ban szeretnék letelepedni!
Meg van akinek kisebb családja van, ha 4 tesóm meg több uncle (1), aunt (1); akkor biztos még nehezebb lenne összehozni egy teljes családos bulit; de így 1 tesóval még megoldható. Meg sok uncsitesóm sincs (2). Csak apum nagyszülei élnek (2).
Szóval szerintem 2 évente össze tudnánk hozni egy teljes családos Karit, meg minden évben egy kisebb családi körben lévőt!
Köszi a biztatást, mi is küldünk sok sikert neked, hogy hamarosan egyirányú jeggyel gyertek a meggyógyult Magyarországra :)
Milyenek az árak?
Mennyi az albérlet, kaja, utazás, stb?
Az arak allamonkent valtoznak, valami itt olcsobb, van ami eszakon. En floridai arakat irok Neked:
uzemanyag: $3.00/gallon (tehat kb 150 Ft egy liter)(most emelkedik itt is, eddig $2.60 korul volt)
kenyer fel kilo: $ 1.00-3.00 (minosegtol fugg)
gyumolcs: pl banan kiloja $1.00, alma $3.00 kiloja (keresni kell az akciot, szerencsere mindig van valami)
alberlet: mi fizetunk $800.00-t (ez egy 3 eves uj lakoparkban, 120 nm-es lakas, medence, jakuzzi, konditerem, gated community), ebben korlatlan vizfogyasztas es a kabeltv ara is benne van.
utazas: Mo-ra repjegy $700-1000, szerencsetol fugg, de ezert a penzert mar a Karib-szigetekre mehetsz hajoval egy hetre, teljes ellatassal (Mo-ra csak repjegy ara)
Ami szerintem joval dragabb itt, mint otthon a telefon es az internet. Az internet plusz, egy ket extra tv csatorna $70.00 havonta, telefonszamlank (2 mobil) valami erthetetlen okbol $120 korul mozog minden honapban, pedig en alig hasznalom, de ez a telefon-kerdes itt kulon miset erne. :)
Ami hihetelen olcso a ruhazkodas, jo minusegu kozmetikumok. Outletekben $10 dollarert veszed a polok darabjat (DKNY, Calvin Klein, Nike, Oakley, etc.)
Pl. kislanyomnak most vettem Calvin Klein telikabatot, farmert, pullover (egyuttes 1 evesnek) $25-ert, kb 5000 Ft a harom egyutt. Ami otthon 55.000 Ft karora (DKNY, Diesel) itt $30.00, tehat kb. 6000 Ft.
DE!! Itt a mumus az egeszsegugyi ellatas, nem allami, hanem maganbiztositok vannak. Egy vallalkozonak kb $500 dollar havonta 3 fore, es csak 80%-ban fedezi a dolgokat, plusz van egy par ezer dollaros onreszed. Nekem mikor nem volt, ket anyajegy levetelert, szovettani vizsgalattal egyutt fizettem $400 dollart. Tehat osszesegeben a ruhazkodas uzemanyag olcsobb, elelem kb. mint otthon, eletszinvonal jobb, csak ne legyel beteg!!! :D
"(most emelkedik itt is, eddig $2.60 korul volt"
Ja nálunk is. Idén összesen 50 forintot. Most 1 liter olyan 360. De jövőre az elemzők szerint nem kizárt a 400 feletti sem.
"alberlet: mi fizetunk $800.00-t (ez egy 3 eves uj lakoparkban, 120 nm-es lakas, medence, jakuzzi, konditerem, gated community), ebben korlatlan vizfogyasztas es a kabeltv ara is benne van. "
800$?
Gondolom ugyanezt New Yorkban 3000-ért kapnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!