Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Milyenek az amerikaiak?

Milyenek az amerikaiak?

Figyelt kérdés
konkrétan az USÁRA gondolok. és légyszi ne hülye válaszokat.hanem olyan válaszokat szeretnék akik már voltak kint és eltudják mondani hogy viszonyultak hozzájuk az emberek.köszi
2010. nov. 26. 23:17
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
57%

"Ugyan még nem voltam ott de 17 éves fejjel lehet hogy többre tartom őket mint a magyar népet."

na ez aztán a hiteles hozzászólás:) jót röhögtem. szerintem evidens lenne hogy az írjon egy népcsoportól, országról véleményt aki járt már ott többször és ismer amerikaiakat. és ne a tvből vonjon le következtetéseket.

én voltam már amerikában jópárszor ismerek jópár amerikait szóval nem csak elképzelésem van róluk :)

általánosságban: igen is a legtöbb az elhízott és kövér ,(nem a tvben szereplő színésznőkre kell gondolni, mivel ők pont a külsejük miatt vannak ott) nagyon felületesek is, szembedben mosolyognak mézes mázosak de igazából nem érdeklik mi van veled, hangosak: most az irodában van jópár amerikai és más nemzetiségű is, az amerikaiaktól zeng az épület, mindenki azt várja hogy végre menjenek haza és legyen egy kis nyugalom...

mint persze mindenhol vannak másmilyenek is, vannak rendes ,szerény, csendes , vékony amerikaiak is. de általánosságban ez a tapasztalatom

2010. nov. 30. 15:31
 22/37 anonim válasza:
75%

"Mocskos hazaáruló" és társainak csak azt üzenem, hogy további jó sz*pást ebben az országban. Én nagyon szeretek magyarnak lenni és büszke vagyok rá, hogy magyarnak születtem. De amit műveltek és művelnek az országgal, az sajnos lassan élhetetlen körülményeket alakít ki. És NEM azok miatt tart itt az ország, akik egy jobb élet után néznek, és emiatt elhagyják MO-t.

Gondolkozzatok néha egy kicsit.

Szintén 17 éves.

2010. nov. 30. 15:37
 23/37 anonim ***** válasza:
58%

jó olvasást!

Én is el akarok húzni innen ebből az országból ,mert itt csak három ember marad az aki annyira szeretni Magyarországot , nem elég kitartó ahhoz hogy külföldön boldoguljon, vagy már öreg. Egyszerűen nem érzem Magyarországot az otthonomnak.Utálom az egészet, a történelmünk pocsék ,csak azt hallom hogy mit kellet volna másként csinálni, vagy az angolórán mikor 10 évesek voltunk és kérdeztük miért kell egy másik nyelvet tanulni azt mondták ,hogy mert pl Anglia jobb ,és szerencsésebbek lettünk volna ,ha oda születünk ,mert nekik tényleg csak akkor kell nyelvet tanulni ,ha akarnak mert ugye angolul gyakorlatilag a világ legerősebb országaiba hivatalos nyelve,UK, USA, Kanada, Ausztrália és Újzéland.Hogy milyen minőségi módon javítsuk fel azt amit régen Petőfi meg társai vérével fizetek hogy mi szabadok lehessünk az pl az utakat a kátyuzás anyiból állt hogy a munkás kilapátólt egy valamit beledopta a kátyuba rávágott egyet és odébb ment és amikor esett az eső ki is mosta onnan a.Azt is utálom hogy sokszor olyan érzésem van amikor végig sétálnék egy utcán mint ha csak a középkori filmbe lennék.hogy az iskolámba nem tudok egy jóesően szarni mert nem jó a zár és nincs wc papír vagy nem tudom lehúzni a Wc-t és ráadásul miután végzek és meg mosnám a kezem nincsen szappan már szeptember óta. amikor sétálok a járdán akkor olyan vacak munkát végeznek hogy a repedések között kinől a gaz és jobban rontja a járdát mert tovább reped.valamelyik autópályát szélesítik hogy 8 sávos legyen mondtam végre valami fejlesztés erre mikor arra mentem láttam hogy simán a földre teszik az aszfaltot és 5 hónap múlva vagy kevesebb idő múlva meg le fogják zárni út javítások miatt.A véleményem igaz hogy utálom a német nyelvet ,de legalább ,ha Ausztria bekebelezett volna minket akkor nem így nézne ki az egész!De nem csak én gondolom így hanem ha mélyeben mindenki magba néz ők is így-gondolják csak nem mondanák kí, és abba is bele kéne gondolnotok ,hogy az ilyen kifejezések hogy "haza áruló" meg ilyesmi csak arra elég hogy az összes fiatalt el fogjátok üldözni és majd akik most dolgoznak akik nem annyit tehetnek a ezekről nagyot fognak szívni mikor a nyugdíjrendszer felborul és 3-4 millió ember nem kap majd pénzt!Most lehet hogy kis hülyének fogok tünni és mindenki kinevet majd és a tanárok is így cseszik el ,mert nem tudják, hogy most szívathatnak meg megmutathatják ,hogy milyen módszerekkel tud kiszúrni velünk ,de senkinek fogja fel hogy a fiatalok megtartassa és nem az elveszése a cél?!Én még adok eséjt 4 év múlva fogok éretségizni mert nuladikos vagyok és egy évet csak angolul tanultam(amit hozzá teszek hogy semit nem ért)ha az után nem lesz változás én kihúzok!s most lehet hogy nevetek hogy mit fáj nekem ha kimész ,de nem fogtok anyira örülni mikor a 3 milió gyermekből 2 millió ki megy mert csak kérdezétek meg a középiskolai osztályok at hol képzelitek el az életeket azt fogják mondani hogy külföldön!

15F

2010. nov. 30. 19:47
 24/37 anonim válasza:
68%

" Először is nézz magyarországra és nézz Amerikára. Ki is tart előrébb. Ne a népességet nézd, ne is a területet. Kicsit gondolkozz el azon is, hogy hány amerikai tudós volt/van és hány magyar?

Megintcsak ki is maradt alul??? Hát persze hogy magyarország. "

Már bocs de szerintem ez így hülyeség.Mert:nagyobb népesség=több ember és elég egyértelmű hogy több emberből többnek lesz esélye arra hogy tudós legyen.Szóval nem várhatjuk el Magyarországtól hogy az itteni népességből is annyi tudós legyen mit az USA-ban.

13L

2010. dec. 11. 12:01
 25/37 anonim ***** válasza:
86%
Nem véletlenül akar innen elhúzni minden 2. ember. Ez nem hazaárulás. Én sem szeretem ezt azországot nem igazán érzem úgy magam hogy "otthon vagyok". Ezt a helyet tönkre akarják tenni és eladni, 10 év múlva még rosszabb sőt sokkal rosszabb lesz a helyzet.. Semmi lehetősége az embernek élni a saját életét mert ha kirí a többiből akkor már leköpik/lenézik/leszólják az emberek. Állok a járdán és egy MAX 2 ÉVES cigány származású kisfiú az anyja öléből MEGPRÓBÁLT LEKÖPNI de hálistennek 20 centire landolt tőlem, esküszöm ha elkapott volna én úgy szétrugdostam volna őt is meg az anyját is hogy nem kelnek fel. És ez nem rasszizmus, nem érdekel a bőrük szine, nekem ELEGEM VAN! Elmegyek innen amint lesz annyi pénzem és lehetőségem, nincs már semmi ami visszatart...
2010. dec. 13. 00:17
 26/37 anonim ***** válasza:
33%
Amúgy bocs az offért, ha megakarod tudni milyenek kint az emberek, kérdezz meg valakit aki ott lakik/lakott huzamosabb ideig!
2010. dec. 13. 00:18
 27/37 anonim ***** válasza:
78%

Egy egyszerű kérdés és már egymásnak is esik mindenki...

A 15 és 17 évesek, a hozzászólásaikkal nagyon elgondolkodtatnak!!

Rendkívül éretten és világosan látjátok a dolgokat...

GRATULÁLOK!

Ha a politikusok is olvasnák ezeket a hozzászólásokat, talán másképpen gondolkodnának mint most.

Jómagam többször is voltam az USA-ban.

Hihetetlenül magas az életszínvonal!!

Aki akar, az tud dolgozni és meg van az esélye, hogy rövid időn belül, mindene meg is legyen.

Sőt, minden esélye meg van arra is, hogy meg is gazdagodjon.

Hihetetlen mennyiségű magán-yacht és magán repülő van minden felé!!

Az autók áradatáról nem is beszélve.

Az autóút meg (itt-ott), egyszerűen megy a tenger közepén pl.!!

(Jobbra hajók, balra delfinek...)

pl. Floridában Miami és Key-West között vagy 300 km hosszan!!!

Természetesen ingyenes úthasználattal!

(Persze aki nem akar dolgozni, vagy hülye, az itt is az és ott is az!)

Hja!...és arról ugye nem is beszélve, hogy szinte minden árucikk és élelmiszer jóval olcsóbb, mint idehaza!!!!!!

Az autópályadíjak, meg nevetségesen olcsóak.

(Orlandóban pl. az első szakaszon a reptértől, fizettem vagy 50 centet, ami nincsen 100 Ft sem!!)

Még mielőtt valaki megkérdezi, hogy akkor miért nem megyek ki ha ennyire tetszik....

...nyugi!

Már régen a kezemben van az újabb 10 ÉVES USA VÍZUMOM !!!

2010. dec. 13. 03:40
 28/37 anonim ***** válasza:
45%

Ostobák, dagadtak és eszméletlen lusták. Egy négy sarokkal arrébb lévő ksiboltba nem képesek kocsi, vagy taxi nélkül elmenni. Mikor én elsétáltam oda és megkrédezték hol voltam majdnem szívbajt kaptak mikor azt is mondtam hogy gyalog mentem :D

Amugy hülye amerikai filmeket ne nézz mert pl.: a Bay Watchban a strandon azért nincs dagadt ember mert előtte kiürítik a területet és csak bombázókat meg kigyúrtakat engednek be. Ostobák pedig azért mert folyton azzal álltatják magukat hogy a hamburgert ők találták fel. Ismerősöm oylat is mondott hogy az ehető pizzát is ők tlaálták fel és végre nem kell az az olasz sz@rt enni :D Nem tudom mire gondolt végülis csak ketchupot tettek rá :)

2010. dec. 13. 07:11
 29/37 anonim ***** válasza:
64%

Nehezen engedi a kérdésfeltevés, hogy ne általánosítsunk. Én nem haragszom azokra a válaszolókra, akik néhány jelzőbe foglalták össze a véleményüket. Legyen az bármilyen előjelű.

Én bizony azt gondolom - hogy az általánosítás szintjén - igazuk is van azoknak, akik butának titulálják őket. Valami átlagot csak ki szabad mondani...!

A szellemi színvonal jóval az európai alatt van. Van egy "kultúrák találkozása" szövegük, ezt saját magukra értik persze, a nagy Amerikájukra (states). Amikor ezt hallom, akkor mindig gyorsan meg is sértem őket, mert a következőt kérdezem: a zsidó-keresztény kultúrkört melyik nagy ázsiai kultúrával kell összekeverni, hogy ez az ízléstelenség kijöjjön belőle? Ha európai gondolkodóként érkezel az országba, akkor bizony a műveletlenség lesz, ami szemet szúr majd. De persze vannak ott is okos emberek, csak szerintem itt most nem ez a kérdés. Hanem az, milyen az átlag. Szörnyű. Tényleg. Ingerszegény környezet, ez jut róla-róluk eszembe. A buta ember persze rögtön harsány is, tudod, annak van igaza, aki hangosabban mondja. A legelemibb illemszabályokkal nincsenek tömegesen tisztában. A munkahelyi ebédszünetben véletlenül sem szabad közéjük keveredni és étkezni, mert nehezen úszható meg a dolog hányás nélkül.

Példa (sajnálatos módon nem kirívó példa), talán még emlékeztek is rá: tavaly volt náluk egy elnökválasztás. A republikánusok alelnökjelöltje bizonyos Palin nevű nő volt. Néhány héttel a választások előtt adott interjújából pedig kiderült, ő Afrikáról azt gondolja, hogy az egy ország.

Félretéve az ügy azon pikantériáját, hogy győzelem esetén ő lett volna az USA második embere, tudomásul kell venni, hogy ott az emberek bizony tömegesen buták, hülyék, irányítottak, megvezetettek. Jól irányított nyáj. Ezért nem is nehéz nekik eladni, hogy ők a világ közepe és elhitetni az ő rendőrállamukról (mert az), hogy a szabadság megtestesítője.

Ja, szóval nincs jó véleményem róluk. :)

2010. dec. 13. 11:46
 30/37 anonim ***** válasza:
57%

Az amerikaiak egyáltalán, nem beszélik be magukba azt hogy ők a világ közepe.Ő nekik csak egyszerűen nincs azokra a tudásra szükségük mint nekünk.Egy magyar embert ha megkérdezik hogy mi az USA fővárosa akkor mi tudjuk hogy New York(Csak viccnek szántam ,tudom, hogy Washington DC :D) viszont ha egy amerikait megkérdezünk hogy tudod "mi Magyarország fővárosa?"azt fogja mondani hogy nem tudja és magába azt gondolja hogy egyáltalán van e ilyen ország?

A másik az amerikaiak europára úgy tekintenek mint egy államra azért mert pl Magyarország már nem úgy lép fől hogy Magyarország hanem úgy mint az EU és egy átlag amerikainak csak az esik le hogy van europiában az EU és annak a tagja Németország ,Franciaország, most szerintem úgy gondolják hogy ezek az országok is úgy egyesültek mint az USA hogy több államból lett egy ország csak itt az a különbség hogy az USA úgy gondolta hogy kell a közös nyelv és itt is kéne mert akkor a tagállamok közötti kapcsolat erősebb lenne, de itt a bökkenő ugyanis a Franciák azt mondanák hogy francia legyen a német azt mondanák hogy a német az angolok hogy az angolt.Gondoljatok bele milyen egyszerű lenne pl Az egész Európai unióban angolul beszélnénk és akkor nem kéne annyi nyelvet tanulni.Milyen jó lenne ha már úgy lenne mondjuk a személyin hogy európai uniós állampolgár és mondjuk kiraknák hogy a magyar államban él de nem kénn az adott álam álampolgárságáért küzdeni tök jó lenne.

15F

2010. dec. 13. 17:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!