Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » 26 órája igényeltem ESTA-t a...

26 órája igényeltem ESTA-t a most vasárnapi kiutazásomhoz, de még nem fogadták el. Aggódnom kéne?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt olvasom, hogy általában percek alatt, de maximum néhány óra alatt elfogadják. Tudomásom szerint minden adatot jól adtam meg, büntetett előéletű sem vagyok, így nem értem, miert nem tudták visszaigazoni automatikusan, az idő pedig nagyon szorít.

dec. 9. 14:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Én még régebben igényeltem (jóval a szigorítás előtt), ahogy visszaléptem, már kb. meg is volt. A férjemnek meg kb. 12 óra múlva jött csak meg (több, mint 20 éve volt egy elutasított vízumkérelme, gondolom amiatt tartott ennyi ideig), pedig ugyanakkor küldtük el...

Azt viszont kalkuláld be, hogy az ünnepek alatt biztos rengetegen utaznának, így a sok kérelem miatt túlterheltek lehetnek, hátha csak ennyi a gond.

(Viszont aggódni "felesleges", sok mindent úgyse tudsz csinálni, ha elutasítanak, vízumot már tuti nem tudnál intézni ennyi idő alatt...)

dec. 9. 15:00
 2/16 anonim ***** válasza:
65%
Elvileg a kérelem beadásakor kaptál egy visszaigazoló kódot. Azzal meg lehet nézni a kérelem státuszát.
dec. 9. 15:37
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha még van esélyed, akkor: "pending"
dec. 9. 15:58
 4/16 A kérdező kommentje:

Még mindig azt írja ki, hogy authorization pending...Újra átnéztem a beadott adataimat, és teljesen biztos, hogy mindent jól írtam, így abszolút nem értem, hogy mi lehet a gondjuk.

Szerintetek mennyi esély van rá, hogy még időben (szombat estig) el lesz fogadva?

dec. 9. 16:54
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy a fizetéssel volt valami gond? Levonta az összeget a kártyádról rendesen?
dec. 9. 17:54
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Annyi ideig nem szokott húzódni.
dec. 9. 17:56
 7/16 A kérdező kommentje:
Átment a fizetés, le is vonta az összeget, és az ESTA oldala is ezt írja ki: 'You have successfully submitted payment for the application listed below.'
dec. 9. 18:34
 8/16 A kérdező kommentje:
Egyedül arra tudok gondolni, hogy az útlevelem érvényességi ideje nem tetszik nekik, mert ugye a legtöbb országból csak úgy utazhatnak be, ha minimum 6 hónapig érvényes az útlevél, ez alól viszont a Six Month Club tagjai kivételek, mint pl Magyarország is. Nekünk elvileg elég, ha a visszautazásig érvényes az útlevél. Nekem áprilisban jár le, de csak most decemberben lennék kint egy hetet, így nem kéne, hogy ez gond legyen, viszont lehetséges, hogy a közeli lejárati idő miatt alaposabb vizsgálat alá vetették a jelentkezésemet:/ Mindenesetre nagyon remélem, hogy szombatig elfogadják, mert másképp lőttek az utazásomnak és a pénzemnek is
dec. 9. 18:40
 9/16 anonim ***** válasza:

Ez a hivatalos verzió, bár gondolom már olvastad:

Authorization Pending. Your travel authorization is under review because an immediate determination could not be made for your application. This response does not indicate negative findings. A determination will usually be available within 72 hours. Please return to this Web site and choose "Check ESTA Status," and then "Individual Application." Your application number, passport number, and birth date will be required to check the status of your application.

dec. 9. 19:45
 10/16 anonim ***** válasza:
Az első ESTA jellemzően tovább tart (pár nap) a későbbieket néhány órán belül átvizsgálják.
dec. 9. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!