Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Ezekben az esetekben hogy van...

Ezekben az esetekben hogy van az ESTA jogosultság?

Figyelt kérdés

Ha jól értem, az az alapállás, hogy magyar útlevéllel rendelkezők közül jelenleg csak az kaphat ESTÁ-t, aki Magyarországon született.

1, Szlovén-magyar, vagy horvát-magyar kettős állampolgár, Szlovéniában ill. Horvátországban született, rendelkezik magyar és a másik ország útlevelével, jelenleg Magyarországon él. Mind Szlovénia, mind Horvátország részt vesz az ESTA programban. Ha jól értem, ebben az esetben csak a szlovén/horvát útlevéllel igényelhet ESTÁ-t?

2, Magyarországon született magyar állampolgár szülők kiköltöztek Németországba dolgozni és élni, gyerekük ott született. Még senki sem kapta meg a német állampolgárságot, így csak magyar útlevélre jogosultak. Ebben az esetben a gyerek nem lesz jogosult az ESTÁ-ra, csak a szülők?

tegnap 21:56
 1/6 anonim ***** válasza:

1. Igen, érdemesebb az “eredeti” állampolgárság szerinti útlevéllel megigényelni az ESTA-t.

2. Ebben nem vagyok biztos, de ha a gyerek Németországban született, akkor elvileg ő automatikusan német állampolgár (is), nem? Tehát ő a német útlevelével ugyanúgy jogosult az ESTA-ra.

tegnap 23:39
 2/6 A kérdező kommentje:

1:

Köszi

2, Igen, van erre elvi lehetőség, de bizonyos korlátok között (pl. egyik szülő már 8 éve a gyerek születése előtt ott él). A kérdésem arra az esetre irányul, amikor senki sem német állampolgár még.

Lényegében azt szeretném tudni, hogy az USA abban az esetben nem adja meg a magyar állampolgárnak az ESTÁ-t, ha nem Magyarországon született, vagy akkor, ha nem ESTA jogosult államban született.

ma 00:05
 3/6 A kérdező kommentje:
2, Meg ugye van még az az eset is, amikor családostul visszaköltöznek a gyerek születése után Magyarországra.
ma 00:09
 4/6 anonim ***** válasza:

1. Igen

2. A második egy igen jó kérdés... Próba szerencse. $21 a kockázat.

ma 00:13
 5/6 A kérdező kommentje:
Sőt, ha jól értem még az is gondot okozhat, ha valaki mondjuk Sopronban úgy dönt, hogy inkább egy jobban felszerelt osztrák magánkórházban szüli meg a gyerekét a határ túloldalán.
ma 00:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Az ESTA jogosultság Magyarországon született magyar állampolgároknak van. Ha te Németországban születtél például, és német állampolgár is vagy, akkor megigényelheted az ESTA-t német útlevéllel, viszont ha csak magyar állampolgár vagy, akkor hát szívás, mert magyar állampolgárként külföldi születési hellyel nem kapod meg, mindegy hogy amúgy ESTA-ra jogosult országban születtél.
ma 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!