ESTA - róka fogta csuka?
Nyugodtan megteheted, főleg ha körutazásra mész, hogy megtervezed előre. Az első állomáshelyedre keress mondjuk a bookingon egy neked megfelelő árú motelt, hostelt vagy hotelt, és foglalj be egy éjszakát. Olyat válassz, ahol egy adott időpontig 100%-osan visszamondható a foglalás. Rengeteg ilyen van.
Egy ilyen adatait nyugodtan megadhatod az ESTA igénylésnél. Amikor (általában 24 órán belül) megkapod az ESTA-t, lemondhatod a foglalást, de csak az ESTA után kezdj el repjegyet nézni. Később ráérsz több figyelmet fordítani a valós szálláshelyed megtalálására. De amikor már utazol, legyen meg legalább pár napra előre, hogy hol fogsz lakni. Tudd bizonyítani, hogy van elég pénzed a tervezett időtartam fedezésére. Erre nagyon jó, ha már előre vannak foglalt szállásaid, bérautó foglalásod, hitelkártyád. Ne felejtsd, az ESTA nem azt jelenti, hogy már bent vagy az országban. Azt, hogy végül tényleg bemehetsz-e, azt a Customs & Border Protection officer fogja eldönteni, akihez visz a sorsod. Ha hülyeségeket beszélsz, simán visszazavarhat. Szerencsére ez ritkán szokott előfordulni, csak legyen pénzed, legyen visszafelére szóló repjegyed, szállásfoglalásod és még véletlenül se gondolhassák azt, hogy munkát akarsz vállalni.
Nekem volt olyan, hogy abba kötött bele, hogy miért jövök olyan sokszor, mert évente 5-6szor megyek, vagy kezdett kiszakadni az egyik lap a 9 éves útlevelemből, de végül beengedett, mert mindenre jó választ adtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!