Horgásztavakon hogyan lehet eredményesen ragadozóhalra horgászni partról?
A "műanyag tavak" hal állománya elsősorban a tógazdától függ, ott van esélyed ragadozó halat fogni, ahol az van is a vízben.
Elsődleges kérdés a tó ragadozó hal állománya, és az, hogy ott nincs-e valamilyen speciális tiltás (pl éjszakai horgászati tilalom, stb)
Ahol vannak ragadozó halak, lehet taktikázni a megfogásukra, de biztosan nem a "csoda kencékben" keresném a megoldást.
Ahol van ragadozó hal, meg lehet fogni azt klasszikus módszerekkel.
Pergetve, csalihallal, halszelettel.
A különböző "csoda kencéket" a horgászoknak gyártják, használok én is, de a ragadozó halakra szerintem titálisan fölöslegesek.
Kisérletezhetsz velük, drágíthatod a horgászatot, de sokkal hasznosabb, ha a tó mederről gyűjtöd az információkat.
Még egy kopasz mederben is vannak medertörések, gödrök, mélyedések, nem egységes a medetfenék, egy bányatónál a vízmélység is fontos lehet, ha nagyon mély, és hideg a víz a halak kereshetik az ideálisabb helyeket.
Ez tavanként, évszakonként lehet változó.
Én egyesületi tavon horgásztam ragadozó halakra, az sem intenziven telepitett víz, legnagyobb probléma a törpeharcsák jelenléte volt, de lehetett fogni süllőt, csukát, a törpeharcsák miatt főleg élő csalihallal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!