Egyik közeli hozzátartozóm látogatnám meg az USÁban, lehet ebből baja neki? Mivel ő kint már illegálisan van.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Kedves 10-es. Nagyon szigorítottak most az ESTA nyári változtatása óta a Magyarországról érkezőkkel szemben? Már ha utaztál mióta változott.
Igen, azóta is voltam, Texasban, Chicagoban kétszer meg egyszer Detroitban. Nem úgy, hogy az országon belül, hanem minden egyes alkalommal Európából beutazva. Most szeptember-októberben.
Nekem még tavaszról van az ESTAm, 2025 tavaszig érvényes akárhány belépésre, mert a döntésük nem visszamenőleges.
Az ESTA szigorítás nem a beléptetést érinti, pusztán annyit jelent, hogy nem 2 évig korlátlan beutazásra szól, hanem 1 évre, azon belül egyszeri beutazásra. Azt nem tudom, hogy az ESTA megadásán szigorítottak-e, mert nekem azóta a fentiek miatt nem kellett újat igényelnem, de ha már megvan az ESTÁd, akkor a beléptetésnél semmi sem szigorúbb, mint volt.
Először az ESTÁd legyen meg, csak utána foglalj repjegyet.
Tehát az ESTA szigorítás nem a beléptetés szigorítását jelenti, az úgy megy mint eddig. Sose lehet tudni, hogy mennyire szigorú vagy laza officert fogsz ki de mindig a rosszabbra kell készülni.
Azért az izgulás ne nagyon látszódjon rajtad és semmiképp se nézz ki csóró keleteurópainak, akiről süt, hogy illegálisan fog munkát vállalni.
Ne vedd bántásnak, nem ismerlek, de ezek rengeteg emberrel találkoznak és átlátnak rajtad mint az ablaküvegen. Ha lehet ne olyan sorba állj ahol ázsiai származású az officer.
Mond meg hogy kihez mesz, nem fognak kimenni hozza hogy megnezzek a statuszat.
Esetleg ha feltek ettol akkor egy ismerosevel beszelj aki kint van es mond azt hogy hozza mesz.
Az is jo opcio hogy szallast foglalsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!