Nem tartjátok diszkriminációnak, hogy nem lehet turistaként beutazni az USA-ba beoltva sem, de azért az olcsó mexikói munkaerő simán beutazhat?
Figyelt kérdés
Felháborítónak tartom, hogy bár be vagyok oltva Pfizerrel, ha kell, csináltatok nekik egy negatív PCR tesztet, de mégsem utazhatok be az USA-ba. Miért jelentek nagyobb veszélyt az államokra, mint egy olyan állampolgár, aki nincs beoltva?2021. jún. 22. 13:06
1/8 anonim válasza:
Ezt járványügyi adatok alapján döntik el és habár itthon most foci lázban ég az ország, attól még például Európában (Anglia, Olaszország, Németország) újból felfutóban van a járvány. Valószínűleg emiatt van még zárva az európaiak előtt a határ. Az oltást pedig azért nem veszik figyelembe, mert ugyanúgy terjesztheted a vírust, csupán a tüneteid lesznek gyengébbek. Egyébként jogos a kérdés.
2/8 anonim válasza:
Nem. Üzleti ügyben eddig is utazhattál oda (értsd dolgozni), turistaként nem. Semmi nem változott. Manj te is munkavállalói vízummal ha annyira akarsz.
3/8 A kérdező kommentje:
Ezt értem, viszont emiatt is írtam ha kell, csináltatok egy PCR tesztet. Kint élő rokonainkat látogatnánk meg, akiket már 3. éve nem láttunk.
2021. jún. 22. 13:35
4/8 A kérdező kommentje:
Munkavallaloit csak ugy nem állítanak ki. Azt egy kinti cegnek kell kerelmeznie.
2021. jún. 22. 14:13
5/8 anonim válasza:
Tudom, hogy nem ez a kérdés, de a magyarországi diszkrimináció nem zavar? Sehol nincs olyan, mint itt! Csak egy példa: Foci EB-re külföldi mehet negatív PCR teszttel, magyar nem! Egy negatív magyar miért jelent nagyobb járványügyi veszélyt, mint egy külföldi??? És itt még csak nem is külföldieket diszkriminálnak, hanem magyarokat, külföldiekkel szemben!
6/8 anonim válasza:
Az az olcso mexikoi munkaero illegalisan probal bejutni. Te, remelem, legalisan akarsz bejutni, turistakent. Nem csak teged nem engednek be, amig tart a jarvany.
Egy ilyen kerdest is fel lehetne tenni : milyen diszkriminacio az, ha nekem fizetnem kell boltban, mas pedig ingyen jut aruhoz mert lop es nem fizet.
7/8 A kérdező kommentje:
5) Azért tegyük hozzá, hogy az egész úgy el lett cse*ve, amennyire csak lehet. Pl arra nem gondoltak, hogy mi lesz azokkal a külföldiekkel, akik turistaként jönnek ide, nekik nem lesz védettségijük. Helyette hadd fizessenek 20k Ft-ot PCR tesztért. Védettségit pedig ingyen szerezhetsz magyarként, hiszen ingyen van az oltás. Ha átestél a covidon, szintén megkapod a védettségit, utólagos teszttel.
2021. jún. 23. 02:04
8/8 anonim válasza:
Magyarorszagon ugyanez van. En kanadai es magyar alampolgar vagyok es nem engednek be 10 nap karanten es ket negativ teszt nelkul ugy hogy ket oltasom meg van. Csak azert mert nincs magyar utlevelem es a kanadaival utaznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!