Megváltozott munkaképességű dolgozó alkalmazásakor a munkáltatónak joga van-e az orvosszakértői véleményt elkérni vagy elég, ha a NRSZ határozatát adom oda? Mely törvény vagy jogszabály rendelkezik erről?
Sürgős lenne a válasz, amiatt nem akarnak felvenni egy munkahelyre, mert nem osztom meg velük a legintimebb egészségügyi problémáimat.
Úgy gondolom, hogy a szakértői véleményt csak a foglalkozás-egészségügyi vizsgálaton kell odaadnom, ott mondják meg, hogy betegségem milyen munkára tesz alkalmassá vagy alkalmatlanná.
Köszi, én is így gondolom, de ha nem tudom a törvényt, jogszabályt megnevezni, idézni az ide vonatkozó részt, akkor mindegy mit mondok.
Azért köszönöm a választ!
Jogszabályt azt én se tudom. De régóta nem vagyunk kötelesek odadni. Ezt a " mucsön " mondta az akkor vizsgáló orvos. ( 2011 ben )
De sajna az egész " kócerájt " lemásolják. :( Lemásoltatták velem..
Sőt sose kérhették volna el, még 10 - en évekkel ezelőtt se.
Lehetséges hogy a legutóbbi helyemen ezért nem volt új munkaszerződésem. :(
" Határozott idejű " munkaszerződés, és nem kötelesek se meghosszabítani, se megindokolni.
( mintha csak én kérdeztem volna )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!