Miért üldözik/vetik meg ennyire a tetovált embereket a munkaerő piacon?
Van egy nívós munkahely, ahol pl. több homokos ember is dolgozik, egyik vezető beosztásban is (itt most nem a bántáson van a hangsúly, hanem azon, hogy a homokosok is ilyen üldöztetett kategória társadalmilag, de legalábbis felemás a megítélésük). És ehhez a céghez jelentkezett felvételre egy ember, akit szépen kiszórtak, pedig nagyon jó volt az önéletrajza. A HR-es csak annyit mondott, hogy a tetkói nem férnek meg a cég profiljával. (egy kicsi kilógott a nyaknál)
Én nem értem, hogy a tetoválásnak mi köze van ahhoz, hogy az ember jó munkaerő-e vagy sem?
Nem egy embert ismerek, aki direkt olyan helyre tetováltat, ahol takarja a ruha a testét, mert a felvételin negatívan ítélnék meg.
Szóval én komolyan nem értem, hogy mennyivel rosszabb egy olyan ember, aki magára varr valamit, mint aki nem? Miért kizáró dolog ez?
Kinek mi a szimpatikus, illetve mennyire erős ellenérzést vált ki belőle. Én se vonzódom a tetovált emberekhez, de lett egy ismerősöm, akinek még a feje búbján is volt, vele nagyon jól megvoltam, na azóta változott a véleményem valamennyire.
Ha neki az tetszik, legyen, attól ő még ugyanolyan ember.
Csak tudom magamról is, régen hogy álltam ehhez hozzá, főnökként ezért viszonyulnék így az alkalmazottakhoz.
Mert az emberek ostobák és felszínesek. Hiába megy a propaganda miszerint a belső értékek számítanak, valójában ez sehol sem működik. Sajnos még mindig azon a szinten vannak megrekedve , hogy a tetovált ember bűnöző, szektás vagy valami szélsőséges politikai csoport tagja.
Talán 20-30 év múlva amikor már kihalnak azok akik ennyire korlátoltak a témát érintően, akkor talán jobb lesz a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!