Miért üldözik/vetik meg ennyire a tetovált embereket a munkaerő piacon?
Van egy nívós munkahely, ahol pl. több homokos ember is dolgozik, egyik vezető beosztásban is (itt most nem a bántáson van a hangsúly, hanem azon, hogy a homokosok is ilyen üldöztetett kategória társadalmilag, de legalábbis felemás a megítélésük). És ehhez a céghez jelentkezett felvételre egy ember, akit szépen kiszórtak, pedig nagyon jó volt az önéletrajza. A HR-es csak annyit mondott, hogy a tetkói nem férnek meg a cég profiljával. (egy kicsi kilógott a nyaknál)
Én nem értem, hogy a tetoválásnak mi köze van ahhoz, hogy az ember jó munkaerő-e vagy sem?
Nem egy embert ismerek, aki direkt olyan helyre tetováltat, ahol takarja a ruha a testét, mert a felvételin negatívan ítélnék meg.
Szóval én komolyan nem értem, hogy mennyivel rosszabb egy olyan ember, aki magára varr valamit, mint aki nem? Miért kizáró dolog ez?
Mondjuk valljuk be, tudva levő, hogy sok helyen nem szeretik a tetkót... Így akinek van esze az nem látható helyre varrat.
Leeht ez hülyeség, de attól még így van, ezért értelmes ember aki ilyen munkát akar nem varrat olyan helyre, így aki megteszi, hát ennyi...
Azért ez elég durva hasonlat, hogy melegek és tetkósok.
Nem minden meleg homolkára van ráírva, hogy meleg. Aki tetkós és látható helyen van tetoválás, az konkrétan ellenérzést válthat ki másokból. De bocs, én sem alkalmaználak téged, ha ügyfelekkel kéne foglalkozni és a nyakadon, kezeden látható tetoválások, mert rossz benyomást kelt másokban.
Nem tudom az ilyen embereket sajnálni, mert tudniuk kéne, hogy ezzel sok pozícióról lemondhatnak.
Bi vagyok, látszik a tetkóm, piercing is van, senior mérnök vagyok, legutóbb 2 éve váltottam munkát, 1 hónap kellett hozzá - 3 ajánlat 11 helyről. Manager a mostani helyemen rövid pólóban felkar tetkóval interjúztatott.
A kollégák kb. 30% ának van tetkója.
Senkit nem érdekel, köztük több vezetőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!