Hol lehet jobban élni Svájc vagy Amerika ?
Előre is leszögezem, hogy elfogult vagy az USA-val szemben, szóval ennek tudatában olvasd a válaszoamt!
Én úgy mondanám, hogy az USA-ban több minden van. Tehát szinte akármilyen területen ha szakmailag szeretnél fejlődni, az USA-ban sokkal több a potenciál. Ha vállalkozni szeretnél, az USA-ban szintén egyszerűbb, kevesebb adót húznak le rólad, és az emberek borzasztóan örülnek új munkahelyeknek.
De nem csak ilyen szempontból van több minden. Mondjuk bemész egy hipermarketbe, ami önmagában akkora, mint a WestEnd (jó most lehet túlzok), és tényleg mindent lehet kapni, és relatív olcsón. Böhöm nagy autót fenn tudsz tartani relatív olcsón. Ruhák szintén töredéke az európai áraknak (pl. nem régen vettem Ralph Lauren pólókat 10 dollárért (!) darabját.)
Teljesen érthető persze az az álláspont is, hogy ha neked ilyen vágyaid nincsenek, egy KISZÁMÍTHATÓ életet szeretnél élni a világ egyik ha nem leggazdagabb országában, de hajlandó vagy a svájci precizitáshoz és munkamorálhoz alkalmazkodni, és betartani az összes aprólékos szabályukat.
---
"nyitottság, hozzállás, jókedv , értékrend, barátságosság, mindset"
Ebből a szempontból egyértelműen USA a győztes. Tudod van az az érzés, amikor bemész egy üzletbe, és úgy távozol, hogy nahát ez az eladó milyen kedves volt (odajött segíteni, mosolygott, megkérdezte milyen napom volt), ide szívesen jövök máskor is! Ez ott alap, sőt bunkóság nem így viselkedni! Emlékszem egyszer hazajöttem az USA-ból, bementem egy pékségbe, és az eladó köszönés helyett már cirkuszolt nekem, hogy miért tartottam nyitva az ajtót egy vásárlással végzett hölgynek, mert amíg nyitva volt az ajtó, csak jön be a hideg. Na mondom, itthon vagyok...
---
"Svájcban kisebb eséllyel lőnek le."
Ez technikailag igaz. De "érdekes módon" engem egyszer se lőttek le. Igaz, hogy nem gettóban laktam és igaz az is, a törvényeket is betartottam. Így se bűnözőkkel, se rendőrökkel nem volt soha összetűzésem.
" Böhöm nagy autót fenn tudsz tartani relatív olcsón. Ruhák szintén töredéke az európai áraknak (pl. nem régen vettem Ralph Lauren pólókat 10 dollárért (!) darabját.) "
Nem lehet hogy éppen leárazás volt ? :D
Amúgy nekem legtöbben azt mondták hogy Európa legtöbb országában jobban lehet élni mint az USA-ban, Svájcban meg kifejezetten ( anyagi szempontból ) Persze gondolom itt talán tényleg az egyszerűbb réteget érthették ( eladók, takarítók, pincérek, pénztárosokat)alatta és nem a komolyabb szakmával rendelkezőket ( orvos, ügyvéd, mérnök, programozó, marketinges )
Bár ha jól tudom USA-ról sem érdemes úgy mint egy nagy egységről beszélni mivel vannak szegényebb és gazdagabb államok is. Mert ennyi erővel egész USA-t egész Európával kéne összehasonlítani. Te melyikben élsz ?
"Nem lehet hogy éppen leárazás volt ? :D"
De biztosan, nem tudom.
"#7-es és Svájcban is éltél ?"
Nem, azért is írtam, hogy elfogult vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!