Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Hova érdemesebb mennem Amerika...

Hova érdemesebb mennem Amerika vagy Anglia? Elég fontos.

Figyelt kérdés

Idén szeptembertől vagy esetleg a jövőévi tanévtől szeretnék cserediák lenni vagy Los Angelesben vagy pedig Londonban (esetleg még Bristol). fogalmam sincs hogy melyik lenne kedvezőbb. nagyon érdekel a színészet, amivel később komolyabban is szeretnék foglalkozni a nyelv elsajátítása után Amerikában, de a kedvenc sorozatom a Skins britt sorozat és majd szeretném ott is megpróbálni a castingot, de így ha Amerikába megyek akkor ugye az akcentus egy elég zavaró tény.. és ugyanez fordítva.. mert elvileg Amerikában jobban tudnék érvényesülni, de komolyan fogalmam sincs.. :D

16/L

2010. jún. 14. 22:27
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
igen megvan az erre szánt pénz és avval is tisztába vagyok hogy sok tizenéves álma ez.. de én komolyabban szeretnék evvel foglalkozni, és nem azért mert ez "együtt jár" a luxussal (ami nem feltétlen igaz). a koromhoz képest pedig szerintem érettebb vagyok, hogy akár külföldön is tanulhassak. a kérdésem pedig továbbra is az hogy a 2 hely közül hova érdemesebb utaznom és miért. (:
2010. jún. 18. 16:50
 12/25 anonim ***** válasza:
27%
Egyébként a cserediákokat soha nem a nagyvárosokban helyezik el, Londonba és Los Angelesbe 100%, hogy nem kerülnél. Mert azért ezek a helyek nem veszélytelenek. Szerintem menj Angliába, tanuld meg jól a nyelvet, és ha bejön a hely, érettségi után menj vissza Londonba. Mondjuk iszonyat igénytelenek az emberek mindkét helyen pl. Németországhoz, Svédországhoz, de akár Magyarországhoz képest is. Ízléstelenül öltözködnek, nem foglalkoznak a testükkel, egoisták, szemetelnek, műveletlenek. A Skinsben is vannak chav-ek, na olyan az átlag angol is. Persze nem mindenki ilyen, én is visszavágyok időnként, de mégegyszer huzamosabb ideig nem élnék ott.
2010. jún. 21. 22:31
 13/25 anonim ***** válasza:
79%

" igen megvan az erre szánt pénz"

Ti akkor nagyon gazdagok vagytok...

Csak azért mertén tudom,hogy sem Anglia sem Amerika nem olcsó ország..(itt élek kint) Ahhoz,hogy színésznő legyél egy színi iskolában kell tanulnod..Ami nem 1 éves,és elég drága..A legtöbb iskolának nincs kollégiuma,így a szállás sem lesz olcsó évekre...A kajáról,és egyéb kiadásokról nem is beszélek...

HA szerencséd van akkor kapsz melót..de teljes munkaidőben nem fogsz tudni dolgozni a suli miatt.A part time melóval meg nem lehet megélni..

Nincs avval semmi baj,hogy álmodozol,de ha tényleg komolyan gondolod,hogy színésznő akarsz lenni,akkor először Budapesten kerülj be a színművészeti főiskolára..Ott tanulj,fejleszd a tudásodat,és ott ér el sikereket.Ha erre képes vagy,akkor felnőttként még mindig van lehetőséged a távoli dolgokon törni a fejed...

Egy valamit azért neked is tudomásul kell venned..Amerikában és Angliában is(sőt a világon szinte mindenhol) a fiatalok zöme híres színész vagy énekes akar lenni...Szóval olyanok akik született amerikaiak,angolok..1 millió próbálkozó van,és még köztük is jó ha egy embernek sikerül...

Előbb a saját hazánkban érjél el sikereket...

2010. jún. 22. 13:28
 14/25 anonim válasza:
89%
Itt megragadnám az alkalmat, hogy mondjak valamit. Az előző hozzászólóval sajnos nem tudod egyet érteni. Volt egyszer egy szerencsés beszélgetésem Magyarország egyik filmgyártó cégének a vezetőjével beszélgetni, és a következőket ő mondta. Idézem: " Magyarországon nincsenek színészek, itthon egyszerüen rosz a színészképzés. A magyar színművészeti főiskoli diploma kint nem ér semmit". Ekkor rákérdeztem a már külföldöt is megjárt színészeinkre amire a következőt reagálta: " Dobó Kata meg Fenyő Iván nem színészek azt ennyi. azért nem tud senki jó filmes karriert befutni mert itthon tanul színészkedni. Az eröltetett szépkiejtés hangsújozás miatt a magyar filmek is valótlanok. Kint kell színészetet tanulni". Ezután ajánlotta a Szentpétervári Színészi iskolát és az Amerikai színészképzőket. Nos számomra ez megdöbbentő volt de ez mind teljesen igaz. Ez az ember már több mint 20 éve a szakmában vam és a legtöbb itt forgatott hollywood-i produkcióban is részt vett úgyhogy csak tud valamit. Az akcentushoz hozzáfűzném, hogy nem henéz elsajátítani. Ezt lehet cáfolni, bírálni, de saját tapasztalatból mondom. az öcsém kint él texas-ban már majdnem 2 éve, jó hozzá kell tennem hogy járt egy évig kiejtés és nyelvtanárhoz és a nyelvérzéke is kiválló. De sikerült olyan akcentust kialakítania, hogy ritkán kérdeznek rá és még ha rá is kérdeznek akkor is csak annyit szoktak kérdezni hogy Kanadai-e vagy Új-Zélandi. Egyébként ő ügyésznek tanul kint és ezért kell a jó kiejtés. Úgyhogy aki ilyet állít, hogy a magyarok az akcentus miatt sikertelenek azok télleg nagyot tévednek. Úgyhogy csak azt tudom tanácsolni amit ez a producer mondott nekem kint tanulj színészetet itthon elrontják az embert. és az usa-ba menj. biztos fiatal vagy még hidd el bármi sikerülhet. Nem értem miért ilyen pesszimista a legtöbb magyar hogy úgy áll hozzá hogy biztos nem sikerül, nem kötöszködésből írom. Én őszintén mondom nem értem, hogy miért tartják lehetetlennek hogy egy magyar fiatal akár olyan híres legyen mint a legnagyobb filmszínészek. Tudom hiába mondok példákat mint Arnold Schwarzenegger meg ilyenek mert úgyis mindenki azt gondol amit akar. Szóval csak LS-t tudom ajánlani voltam ott másfél évet dolgoztam és egy csodás hej. Tanulni és fejlődni is fogsz ot tudni. Ja és tele van minden ügynökökkel, akik csak úgy sztárokra várnak ;). Szépen megkérlek ne hallgass a peszimista magyar meberekre akik csak azt hajtogatják hogy lehetetlen. Hidd el semmi sem az. Az öcsémről sem hitte senki, hogy az usá-ban lessz ügyész és most ott van. Higgy az álmaidban és sose add fel, bármi sikerülhet. Úgyhogy csak LA!! Utólag elnézést kérek azoktól az emberektől akik máshogy gondolják. Én csak a saját tapasztalataim véleményét írtam le. és higyjétek el minden így van ahogy leírtam. Úgyhogy Sok Sikert. Ha bármi kérdésed van még írj. szívesen segítek :)
2010. jún. 22. 19:51
 15/25 A kérdező kommentje:

nagyon nagyon szépen köszönöm mindenkinek a véleményét, akár jó akár nem, nekem sokat segített. :)

az utolsó hozzászólónak meg hihetetlenül köszönöm a leírtakat. :)

2010. jún. 23. 20:54
 16/25 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nem LA-ben fognak elhelyezni. Szinte kivétel nélkül mindenki kisebb városokba kerül!!

VÁLASZTANI NEM LEHET VÁROST!!!

Az USA olcsóbb.. Az Angliai programok nagyon drágák.

Régiót választhatsz pl. Nyugati part, és így pl egykét napra kirándulhatsz LA-be..

Egy év kb 2 millió így.. De lehet Kansasbe vagy Alabamába kerülsz.. Aminek én mondjuk örülnék, de te gondolom nem..

Ha van 8-10 milliótok egy évre akkor mehetsz magániskolába LA-be.. Ami pénzkidobás..

Szerintem vállald be hogy bárhova kerülhetsz az USA-ba, mert egyrészt nem választhatsz, másrészt meg az a lényeg hogy ott legyél, tanulj, és ÉREZD JÓL MAGAD!!

2010. jún. 25. 10:10
 17/25 anonim válasza:

Szia!

Szerintem Amerikába menj! Én mindenképpen odamennék.

Nekem az egyik tesóm Angliában él a másik Amerikában egy nyelvet beszélnek mégis különbözik. A megélhetés talán Angliában könnyebb viszont Londonban iszonyú veszélyes csak úgy közlekedni(ez függ a körzettől,azért nem mindenhol van így,ott is van gazdag negyed meg gettó). Viszont pont ebből a szempontból jobb Amerika tévhitek ellenére ott még mindig biztonságosabb mint Anglia.

Egy példa kint voltam az Angliában élő tesómnál és kiszaladtam a közeli boltba(ez még a 2.körzetben volt) és amikor kijöttem a boltból besötétedett és akármerre néztem én voltam egyedül fehér!! Nagyon ijesztő volt elhiheted! Soha többet nem mentem ki egyedül! Nem szeretik a bevándorlókat Angliában(persze Usaban sem,de talán jobban elviselik).Amikor turistaként kérdeztem mi merre van még el is vezettek az adott helyre, de amikor úgy kérdeztem meg h nem rég költöztem ide és nem találom rám se hederítettek...nem szeretik a bevándorlókat! Sok a késelés meg gyilkolás Angliában állandó szirénahangot meg kell szoknod mert szünet nélkül szól. Kimentünk szórakozni is hát nem igazán tudtam elengedni magam pedig a Piccadilly-n és a közelben lévő helyekre mentünk.

Amikor az Amerikában élő tesómhoz mentem ki olyan meghitt volt minden. Miamiban voltam ott sok a zsidó de nem foglalkoznak veled elvannak a maguk kis világában. Csodaszép parkok, tengerpart, napsütés :-) Odafigyelnek a fiatalokra, hogy akik még nem múltak el 21 azok otthon legyenek...nemigen találkozni éjjel fiatalokkal.

Nyelvileg könnyebb megtanulni a amerikai angolt mivel nem harapják el a szavak végét,érthetően artikulálnak, inkább nyávogósan beszélnek.

Angliában elharapják a szavak végét és van hogy egy szót csak orrhangból mondanak amit elég nehéz megérteni emellett hadarnak is. (nekik ez a megszokott ők ezt nem veszik észre)

Olvastam, hogy komolyabb szinten szeretnél foglalkozni a színészettel, ezért mindenképpen USA-t mondom. Több a lehetőség és személyem szerint én az mondom, hogy az amerikai angolt tanuld meg először és jobban.

Igazuk van az előttem szólóknak abban, hogy Anglia közelebb van és ha bármi adódik akkor könnyebb kapcsolatba kerülni az itthoniakkal, viszont ha Amerikába mész ha Angliába mindig van kint egy úgymond "felügyelő tanár" akit bármikor megkereshetsz ha nem jó a család vmi baj történt stb és áthelyeznek egy másik családhoz.

Mindenesetre sok sikert az álmaidhoz! :-) (majd megírod h mit választottál?:-)

24/L

2010. jún. 25. 11:44
 18/25 A kérdező kommentje:

nagyon köszi a választ. :)

jövőhéten megyünk körbenézni minden cserediákprogrammal foglalkozó céget. aztán megírom, hogy akkor végülis hogy alakult. :)

2010. jún. 25. 17:35
 19/25 anonim válasza:
Azert megjegyeznem, hogy Amerikaba ha nem cserediakkent mesz, nehez lesz letelepedni...Ha nincs kint rokonod, vagy nem vagy az orszag szamara "hasznalhato", nagyon kicsi az eselye, hogy adnak zold kartyat. Cserediakkent amugy nem hiszem, hogy vegig tudnad jarni a szineszsulit...Amugy Anglia nem olyan rossz hely, mint amilyennek az elozo beallitja. En Pesten sem szerettem sotetedes utan koborolni, igaz itt se nagyon. En az emberekben nem bizom, nem az angolokban. Teny, hogy itt vannak nagy pofajuak, de hol nem? Otthon ugyanugy vannak bunko emberek, belem ott tobben belem kotottek, mint itt eddig. Es valaki irta, hogy a tanulas se olcso mulatsag. Akarhany evesen elvegezheted a college-t, ami utan jon az egyetem, es nekem 1 ev £40-ba kerult, ez a tandij (ami kb 12E FT), szoval szerintem ez meg nem veszes egyaltalan. Ott kb 2 ev az ilyen alap "szinesz suli" aztan johet az egyetem (egy baratom szineszetet tanul). Az egyetem mar nem olcso, de van a diakhitel, es sztem anelkul nem sok embert vesznek fel, amilyen tanulatlanok itt neha :D Egyebkent az akcentus igaz, barmennyire probalok beszelgetni, hamar eszreveszik :D Es szerintem nem mindenki utalja a bevandorlokat, es nagyon sok kedves emberrel ismerkedtem meg, vannak barataim, es a tanarok is nagyon szeretnek :) De en kisebb varosba is lakok mint London. De azert sok szerencset kivanok, remelem teljesul a vagyad :)
2010. júl. 4. 18:40
 20/25 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm mégegyszer mindenkinek a válaszokat és a jókívánságokat. :)

szeptember 23-án kezdem a tanévemet Amerikában. :)

mégegyszer köszi mindenkinek.

2010. júl. 7. 00:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!