Hova érdemesebb mennem Amerika vagy Anglia? Elég fontos.
Idén szeptembertől vagy esetleg a jövőévi tanévtől szeretnék cserediák lenni vagy Los Angelesben vagy pedig Londonban (esetleg még Bristol). fogalmam sincs hogy melyik lenne kedvezőbb. nagyon érdekel a színészet, amivel később komolyabban is szeretnék foglalkozni a nyelv elsajátítása után Amerikában, de a kedvenc sorozatom a Skins britt sorozat és majd szeretném ott is megpróbálni a castingot, de így ha Amerikába megyek akkor ugye az akcentus egy elég zavaró tény.. és ugyanez fordítva.. mert elvileg Amerikában jobban tudnék érvényesülni, de komolyan fogalmam sincs.. :D
16/L
Jól mondják,Angliában is van akcentus nem is kicsi...
Egyébként nagyon sok világsztár van aki erős akcentussal lett híres..(meglep,hogy színésznő akarsz lenni,és ezt nem tudod)De segítek:
- A világ leghíresebb magyar színésze,a legelső Dracula Béla Lugosi(az erős akcentusát ma örömmel felhasználják vígjátékokban)feltételezem,hogy tudod kiről beszélek..
- Arnold Schwarzenegger- Amikor a Conan filmet forgatta még angolul sem tudott,így más beszélt helyette.Ma Kalifornia kormányzója,és jelenleg is van egy kis akcentusa.
- Jean-Claude Van Damme Ő is úgy csinált karriert,hogy alig tudod angolul..
De nézzük például Dobó Katát.neki minden esélye megvolt,hogy amerikai sztár legyen,hiszen akcentus angol tudása megvolt.Andrew Wajna nője volt,és mégsem sikerült,mert alapjáratban egy tehetségtelen színésznő..
Ezt csak azért írtam le,hogy tud ilyenekből Amerikában és Angliában is 1 millió rohangál..Szóval egyenlőre nem az a probléma,hogy akcentusod lesz-e hanem,hogy vagy-e olyan jó színésznő,hogy lepipáld a többieket akik amerikaiak,angolok,lengyelek,németek, belgák stb...
De ha már ott vagy hogy indulsz (álmodni jó,és kell is)akkor először inkább Angliába gyere,mert onnan könnyebb hazamenni,és hamar rájössz,van-e esélyed színészként dolgozni-
Még valamit.Anglia nem olcsó ország..Sőt.(itt élek,és ismerek olyan lengyel lányt aki tökéletesen tud angolul,hiszen az anyja angol,és gyerekszínészként már többször szerepelt angol filmekben,de felnőttként már nem tartják jónak..Néha reklámokban szerepel,de az ő elmondása szerint túl sokan vannak,és van miből válogatni...
Én mindenesetre sok szerencsét kívánok neked!
igen tisztába vagyok, hogy nagyon sokan így is érvényesültek. :)
senki sem mondja, hogy könnyű, de nem lehetetlen. ezért egy próbát megér.
nagyon nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek. :)
Szerintem az angoloknál esélyed sincs akcentussal színészkedni, viszont itt könnyebben kipróbálhatod magad külföldön. Úgyhogy ez miatt érdemes itt kezdeni. A színészkedést viszont már inkább kint tanulnám az USA-ban és inkább ott járnék castingokra. Amerikai filmek tömegével készülnek olyan színészekkel, akiknek akcentusa van, bár szerintem a magyar akcentust nem találják annyira egzotikusnak, mint egy szlávot (nem hinném, hogy itt most tényleg a színészi tehetségről van szó, Dobó Kata szerintem rengeteg fejlődött, amíg kint volt - de ez csak saját, zárójeles vélemény). Viszont én még nem láttam angol filmet, ahol idegen akcentussal beszélt volna valaki (kivéve a nagyon jellegzetes eltérés, mint indiai, kínai, spanyol) max az amcsikat engedik be a filmjeikbe vagy a színházaikba.
Mindenesetre sok sikert, bár azért készülj fel, hogy keményebb világ az, mint ami kifeje látszik és a csillogás, villogás, kamerakattogás nem minden. Nem véletlenül drogozik, iszik a legtöbb színész. :(
Az egy dolog,hogy te színésznő akarsz lenni,hiszen sok 16 éves álma ez..Evvel nincs is baj..De azért én csak megkérdezem,hogy van miből kimenned,és van miből megélned kint? Mert sem Anglia,sem Amerikai nem olcsó ország!
(ha gazdagok vagytok,akkor a kérdésem tárgytalan)
35/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!