Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Anglia vagy Amerika?

Anglia vagy Amerika?

Figyelt kérdés
Kb. 8 éves koromban elhatároztam, hogy ki fogok költözni Amerikába, csak a csillogást láttam benne, de számos oldalt elolvastam és rájöttem, hogy hatalmas a nyomor, szegénység, munkanélküliség, és így már nem is tűnik az álmok országának.Sok olyan törvényt olvastam amit nem igazán értettem, de biztos vagyok benne, hogy ha megérteném akkor se lenne jobb a helyzet. Aztán pár hónappal ezelőtt nagyon megtetszett Anglia is. Tehát Angliáról is sokat megtudtam. Sokkal kedvezőbb dolgokat olvastam, mint Amerikáról. Tudom, hogy még rengeteg időm van dönteni, most 14 vagyok, de akkor is, nem tudok választani, Amerika még mindig jobban vonz. Ja és nem kellenek olyan kommentek, hogy gyűlölöm Magyarországot, nem igaz! :)
2011. ápr. 26. 01:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én 4 éve élek Angliában.Hidd el nekem,hogy Anglia sem csillog,és itt sem könnyebb az élet mint gondolnád..
2011. ápr. 26. 02:06
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Én Angliára szavazok! Közelebb is van MO.-hoz, nekem sokkal szimpatikusabb USA-nál!
2011. ápr. 26. 07:43
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Angliában még nem voltam -nem is vonz, mint lakhely- de az USA-ban többször is. Mint te is, én is külföldön képzelem el az életem, és napi szinten olvasgatok különböző országokról, és nagyon sokféle vélemény, hamis és rendes információ van. Főleg az USA-ról meg az UK-ról, mert hatalmas országok, rendkívül változatosak; és persze akik írnak, elfogultak, vagy dühöngenek, hogy nem gazdagodtak meg a makogó nyelvtudásukkal két hét kintlét után. Vagy soha nem is voltak kint. Vagy szintén a nyelvtudás hiánya miatt, egy mini Magyarországba zárták kint be magukat; nem is próbáltak beilleszkedni soha. UK gyűlölet ritka Mo-n, de az USA-t szapulni már divattá vált.

Tény, hogy van szegénység az USA-ban, régiónként más és más; de sok szuper jó hely van. Természetesen a magyar hova vágyik? New York, LA, Florida, California. (Tisztelet a kivételnek, bár itt a GYK-n is eddig ők írkáltak ezerrel). A hírek alapján ítélik meg. Sztereotípiákról ne is beszéljünk. A többségnek az UK=London. És a sok "vicces" USA törvény nagy része urban legend, vagy már nem létezik, vagy soha nem is tartatták be. És akkor jönnek a hülye általánosítások, tévhitek, kamusztorik, túlzások; csupa bullshit, és ezek nagyon terjednek.

Csak olyanok véleményére adj, akik huzamosabb ideje kint élnek, beszélik folyékonyan a nyelvet, tevékenyek, és rendes beszámolóik vannak.

2011. ápr. 26. 09:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

USA izgalmasabb,csak mert a világ másik vége*-* én is akarok menni,csak én jelenleg most Németország és Ausztria közt vacilálok.Amúgy könnyebb Angliába kijutni.

USÁBA nagyon nehéz minden.:S

2011. ápr. 26. 11:26
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!!
2011. ápr. 26. 11:44
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

ma 09:28

Minden szavával mélységesen egyet értek

és csak megerősíteni tudom !!

(Többször jártam kint és még fogok is!!)

2011. ápr. 26. 16:38
 7/8 anonim válasza:

Az elsőtől kérdezném, hogy ha szerinte "ott sem könnyebb az élet mint gondolnád.." akkor miért él ott? Ha azt választotta, akkor csak könnyebb, nem?

Én Angliára szavazok, mert mivel uniós tag, sztem könnyebb kijutni oda és ha vmi mégsem működne, akkor könnyebb a hazajutás is. De ez csak az én véleményem, sajnos még nem jártam egyik helyen sem. :(

2011. máj. 6. 12:36
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem Anglia sokkal jobb hely, mint az USA.

Ha valaki dolgozni akar, akkor el tud helyezkedni! Főleg Londonban, semmi sem lehetetlen. És tisztességesen meg fog tudni élni a fizetéséből.

És szerintem Anglia (és egész Nagy-Britannia) gyönyörű, a világ egyik legszebb országa, az időjárás nem éppen a legjobb, de hangulatos.:)

2011. okt. 24. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!