Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Másfél éves babának már adnak...

Másfél éves babának már adnak külön ülőhelyet a repülőn? Vagy milyen jegyet lehet venni ehhez?

Figyelt kérdés
Nem szeretném az ölemben tartani, mert nem annyira biztonságos sztem. Szetintetek az? Pont a legdrágább kincsemet ne kötném be? Bármi történhet...
2009. dec. 21. 22:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Érdeklőd meg: jobb helyeken az ölben tartott babának is van külön biztonsági öve. Ez légitársaságonként változik.
2009. dec. 21. 22:31
 2/15 anonim válasza:
100%
amikor én utoljára repültem,akkor a mellettem levő széken ült egy anyuka és a babája.a baba az anyuka ölében ült,és valami speciális öve volt az anyukának amivel a babát is bebiztosították...nem tudom hogy volt bekötve,de biztonságosnak tűnt...
2009. dec. 21. 22:33
 3/15 anonim válasza:
100%
Abban az esetben ha veszel jegyet,akkor kap külön ülőhelyet.Szted biztonságosabb,ha külön ül egy széken,és úgy van bekötve?És attól,h az öledben ül be tudod kötni(SŐT!KÖTELEZŐ bekötni,és magadhoz ölelni,ezt ellenőrzik is!).Vagy a te öveddel magadhoz kötöd,vagy adnak egy plusz övet,amit a tiedre kell tenni,és úgy kötöd be a babát.És azt kell,h mondjam,ha már vmi olyan történik,akkor sajnos mindegy,h be van kötve,vagy nincs...mi már többször repültünk,de ez még soha nem okozott gondot.
2009. dec. 21. 22:39
 4/15 anonim ***** válasza:

na igen. nem bunkóságból írom, de ha lezuhan a gép, neadjisten, akkor már úgyis mind1, h volt-e öve vagy sem.

sztem az öv is csak azért van, hogy ha baleset történik, akkor könnyebben beazonosítsák az utasokat, és ne repkedjenek össze-vissza a gépben.

nem hangzik túl felemelően, sőt borzalmas lehet egy légikatasztrófa, de anyukám mindig azt mondja, hogy inkább haljon meg, ha netán lezuhanna a gép... :( a zuhanás borzalmas lehet....

2009. dec. 21. 22:49
 5/15 anonim ***** válasza:

Hirtelen dekompresszió bármikor előfordulhat. Ilyenkor minden, ami nincs rögzítve, a kisebb nyomás felé mozdul el: táskák, szabadon hagyott tárgyak, nem rögzített babák is. Képzeljétek el, hogy a babát magával ragadja a vákuum, és mondjuk 501km/h sebességgel nekicsapja a gép plafonjának... Ez nem fordulhat elő, ha be van kötve.

Az NG csatornán szoktam nézni légikatasztrófákat. Volt benne egy anya, aki csecsemővel utazott. Az anya be volt kötve, zuhanás közben kényszerleszállási tsthelyzetet vettek fel, a babát pedig le kellett tennie a földre, a lábai közé vagy elé. Ez volt az előírás. Az anya túlélte, a gépen utazó összesen 4 (vagy 6? nem emlékszem...) csecsemőből azonban egy sem. Az anya a filmben amellett kampányolt, hogy a csecsemőknek is biztosítsanak a gépeken saját biztonsági övet.

2009. dec. 21. 22:57
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nemrég utaztam repcsin a kisfiammal. Ölembe kellett(!!) ültetni(miután bekötöttem magam), odajött a személyzet egyik tagja, hozta a gyermekbiztonsági övet, amivel a gyerkőcöt odakötötte hozzám, gyakorlatilag mint egy autós gyermekülésként funkcionáltam. És közben át is tudtam ölelni. Ennél biztonságosabb nincs!
2009. dec. 21. 23:37
 7/15 anonim ***** válasza:
67%

Alapból nem kell külön jegyet venned a babádnak, az öledben utazhat...

DE a stewardesek (ha csak 1 módjuk van rá) beültetik az anyukát a babával az 1. osztályra, ahol több üres ülés van, és akár lefekhet a baba 2 ülésre is...

1. osztályon több a hely az ülések között is, sőt akkor már az ellátást is az osztály szerint adják!

Nagyon sokszor utazom repülőn, a Malévnál legalábbis ez a szokás!

Ha nincs dugig a repülőgép, akkor felszállás előtt te is olyan helyet kérhetsz magatoknak, ahol nem ül majd melletted más... (Becsekkoláskor a csaj gondoskodni fog róla, hogyha látta a babádat, nem tesz melléd más utast!)

2009. dec. 21. 23:38
 8/15 anonim válasza:
én is utálom, hogy ölben kell fogni, mert nagyon kényelmetlen neki, de a legtöbb fapadoson 2 éves koráig nem kap ülést.
2009. dec. 22. 10:17
 9/15 anonim ***** válasza:

nem rég láttam egy müsort arról, hogy az ölben ültetés az egyik legveszélyesebb a kisgyerkekere. mert mikor a gép pl hirtelen fékez egy landoláskor, vagy a gép lezuhan, de landolni tud, akkor mint az autóban az anya elöször elöre döl aztán hátra a lendülettöl. ha ez a lendület nagy akkor az anya pont össze nyomja a tehetetlen súlyával a saját gyerekét. ilyen balaeset már többször történt, ezért fontolják hogy kötelezö lesz a gyerekeknek is helyjegyet venni és autósülésbe bekötni.

ha még hordozóban van akkor mindeképpen vegyél helyjegyet és a hordozóval ugyan úgy betudod kötni mint otthon. ha nagyobb és van lehetöséged autósülésre akkor vigyél azt.

2009. dec. 23. 13:28
 10/15 anonim válasza:
10:17-es vagyok. nem is tudtam, hogy lehet nekik is helyjegyet venni. és az autósülést felengedik vele gond nélkül? csak azért kérdezem, mert sok társaságnak egyes útjain többe kerül a babajegy ölben, mint a mi jegyünk. és hogy rögzíted a két pontos övvel az autósülést? én még ilyet nem is láttam.
2009. dec. 23. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!