Repülőn feladott bőröndbe mehet alkohol (bor)?
Mióta vámköteles egy üveg bor? Ne hülyeségekkel jöjjünk már!
Kérdező: mehet a feladott poggyászba bor, annyi van, hogy felelősséget nem vállalnak érte, ha összetörik, és mindened olyan lesz. Érdemes pár nejlonzacskóba betekerni, és a ruhák közé tenni. Én is mindig úgy viszem, még sosem volt semmi probléma belőle.
>> Mióta vámköteles egy üveg bor?
Amióta pl. tilos bevinni bort az országba (pl. Jemenbe), akkor a VÁM feliratú asztalnál ülő tiszt kinyitja a bőröndödet és elveszi a bort azzal, hogy örülj, hogy nem indul eljárás ellened. Megjártam.
Bizony, a közepére tedd, mert akkor a ruhák védik. Nekem két üveg vodka simán kibírta a Rovaniemi-Budapest távot, pedig közben át is pakolták másik repcsire a bőröndöt. :)
Én a jemeni vámostól biztosan megkérdeztem volna, hogy visszaszaladhatok-e a "senki földjére" meginni a borocskámat. :)
>> a jemeni vámostól biztosan megkérdeztem volna, hogy visszaszaladhatok-e a "senki földjére" meginni a borocskámat. :)
Nem kellett volna visszaszaladni, hiszen maga a repülőtér belső terme még "senki földje", helyesebben nemzetközi és vámmentes terület. Viszont megtanultam, hogy radikálisan muszlim országban nem szabad akadékoskodni olyasmivel, ami az iszlámot érinti (itt a bor).
Én nem merném beletenni a törésveszély miatt.
Egyszer a betettem egy kis fényképezőt a ruhák közé és tropára törték, pedig még védőtokban is benne volt.
Én is hoztam már haza így bort. nejlonzacsiba jól bele kell tekerni, majd körbetekerni törölközővel, tetejét-alját szintén kipárnázni..
Ha biztosra akarsz menni, akkor a nejlon+törölközö csomagocskát tedd még egy nejlonzacsiba.
Nekem egymás mellett két üveg is kibírta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!