Hosszú repülőútra megyek (Bécs-London-Washington). Javaslatok, "felszerelés" a repülőn, ülésválasztás, stb?
A vészkijárati üléseknél általában nagyobb a lábtér, ezért kényelmesebb.
A ruházat legyen kényelmes, de tegyél be egy pulóvert mindenképp, mert a gépen lehet hideg.
ülésválasztás.. hát attólfügg neked mi fontos. maszkalni a gépen könnyen,wcre maszkalni meg ilyesmi akkor folyoso mellett, de szerintem nagy hiba lenne nem kinézegetned mert szép lesz :)
amit vigyél: fogkefe, kis fogkrém, fésü, valami nedves törlökendö meg ilyesmik amikkel felfrissited magad, ha lany vagy akkor vmi minimalis smink hogy leszallas elott javits magadon :D mert tényleg hosszu lesz az ut. párnát takarót adnak, ilyesmi nemkell. hát ha van laptop, rá vmi film mert a gépen elég gagyik vannak, zene mindenképp, esetleg könyv. ja TOLL! mert kikell majd tölteni papirt a gépen. fájdalomcsillapitot én szoktam még vinni, hát meg nekem nyugtato az alap xD en végig szeretem aludni a dolgot, de ezt nemkell utánozni :D kényelmes cipőben menj amit letudsz venni hamar, mert a repteren le kell majd párszor :D ja, valami pulover, mert hiaba van kinn meleg neha a gépen a klimat nagyon beinditjak és azert egy 8 óra fázás nem a legjobb D
A veszkijarathoz olyan embert ultetnek, aki
- felnott
- tud masoknak segiteni (pl. egy kisgyereket fel tud emelni, egy idos nenit karon vezetni stb)
- nincs semmi fogyatekossaga (pl siket) illetve
- ert/beszel angolul
Ha neadjist' veszhelyzet van ertened kell a legikisero utasitasait es segiteni a tobbieknek csuszdazni, amugy teny hogy sokkal nagyobb a hely a labadnak, de a szarnyaktol nem fogsz latni semmit.
Ha nem vagy wc-re jaros, akkor mindenkepp ablak, ha baj van a veseddel akkor folyoso ules, kozel a klotyihoz.
Ha mar tudod mikor mesz, akkor meg tudod nezni milyen geppel, es a rajzon lathatod, hogy hol vannak az elvalaszto falak az osztalyok kozott, illetve hol a konyha stb. Ha szeretsz enni/inni akkor a konyhahoz kozel, illetve kerhetsz kulonleges kajat magadnak (vegetarianus, gluten mentes akarmi) ilyen esetben mindig a tiedet hozzak ki eloszor. En mindig kerek valami kulonlegeset, es altalaban mar befejezem a kajat, mikor a tobbieknek meg csak osztjak ki ;)
Ne ulj az utolso szekre ami falnal van, mert nem tudod teljesen hatrahajtani az ulest.
En mindig viszek egy vastag kotott zoknit mert ahogy leulok a cipot mar dobom is le es zokniban maszkalok ide-oda (klotyiban ha viz van abba jo nem belelepni:)
Amikor kajat/piat osztanak, kerjel nyugodtan 2 italt, mert ugyis ritkan jonnek es jo ha az ember hidratalja magat. En almale/vizzel szoktam kezdeni es mikor a klotyira megyek mindig benezek a konyhaba es kerek valamit inni. Sot olyan is volt mar, hogy a kis dobozos uccsik ott voltak a pulton es a stewardess csak odaintett a fejevel, hogy szolgaljam ki magam nyugodtan. Felmarkoltam 2-3 dobozt es vittem a helyemre a mellettem ulonek is:)
A reptereken van konnektor meg wifi, igy a laptop a legjobb, tudsz netezni, meg tolteni az aksit.
Probalj minel kevesebb cuccot vinni a kezedben, mert a londoni repter qrva nagy es lehet h setalnod kell 10-15 percet terminalok kozott, szoval jo ha minden befer a hatizsakba/kerekes borondbe.
Jo utat!
Nem tudom az ut mennyi, de masfel ora boven eleg lesz, nyugi es nagyon konnyu eligazodni mert minden ki van tablazva, illetve barmelyik "egyenruhas" dolgozot megkerhetsz hogy segitsen.
A feladott poggyasz valoszinu a celallomasig (WAS) megy. De a repteren ezt megmondjak ugyis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!