Hosszú repülőútra megyek (Bécs-London-Washington). Javaslatok, "felszerelés" a repülőn, ülésválasztás, stb?
Én fél évente repülök tengerentúlra nekem a következők váltak be : (én elég finnyás vagyok például viszem a saját takarómat :)
Nyakpárna mindenképp az alvás miatt, könyv, ipod, zokni, pulóver, fogkefe, laptop, frissító kendő, váltó fehérnemű, fájdalomcsillapító (hosszű görnyedés miatt nekem sokszor fáj a hasam már az út vége felé)
Londonnak több repülőtere van, valszeg a London-Heathrow-i repülőtért használjátok, annak van 5 terminálja. A terminálok között éppen most nehézkes a közlekedés, mert az egész átépítés alatt van. Az 5-ös terminál most lett kész, a 2-est bezárták átépítés miatt, elkezdték a 6-os terminál építését is. Egy pár daru is van, egy csomó lezárás, gyakran káosz. Noha a terminálok egymás mellett vannak, közöttük mégis autóbuszok járnak - sokszor elvisz elég messze, mi egy hosszú alagúton át kimentünk egy autópályára, onnan egy lehajtón vissza ugyanannak az épületkomplexumnak a másik oldalára.
Másfél óra elég lehet, ha a repülőgépetek Bécsből nem késik. Ha nem is késik, kérdés, hogy engedik-e leszállni. hiszen az átépítés miatt örökké cirkusz van. Mi a múlt héten érkeztünk Abu Dhabi-ból Londonba és 40 percet kellett keringnünk London felett, amíg lett egy szabad leszállópálya. Egy ilyen 40 perces késés Neked nem jó, mert még kell idő a terminálok közötti buszozásra.
Meglátod, miként alakul a helyzet: ha késik a gép vagy nem engednek leszállni, így is, úgy is lekésed a csatlakozást. Ebben az esetben a Transfer v. Tourist Transfer feliratú ablakok egyikénél átírnak egy következő washingtoni járatra. (Ha éppen éjszaka lesz, jogod van ingyen hotelszobára, oda-vissza ingyen szállításra, vacsorára, reggelire, hoteles reggeli felköltésére és a repülőtéren papucsos-fogkefés csomagocskára).
Legtöbbször persze jól megy a dolog. Azért igyekezz, mert a másfél óra nem sok. Kikecmeregve a gépből, a kézipoggyászoddal indulj el az illető terminál folyosóján és mindig figyeld a plafonról lelógó tájékoztatási táblákat. Téged a Terminal 5 tábla érdekel, kövesd a nyilat. Lehet, hogy a nyíl levezet az első emeletre, ez azt jelenti, hogy egy ajtó előtt vár egy busz Terminal 5 felirattal (10 percenként jár). Megérkezve az 5-ös terminálra, ott usgyi be az épületbe ésa folyosón keresel egy óriási kivetítőt v. tv-képernyőt az induló járatokkal. Ott Téged az érdekel, hogy a saját járatod hányas kapuhoz (gate) áll (pl. Gate 35) és mikor zárják a kaput, azaz már nem engednek fel. Ezek függvényében mész wc-re vagy nem.
Jó utat.
fogkrémet tessék vagy 100 ml-es kiszerelést venni, vagy egy kis lezárható zacsiba belenyomni egy keveset. Így felvihető.
Jó utat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!