Európai túra autóval?
Minden évben autóval vágunk neki Európának. Mi előre kitűzünk egy célt, hogy mi az amit megnéznénk, és az útközben útba eső országokban is elidőzünk. Természetesen ilyenkor kempingbe megyünk, ahol olcsón lehet bérelni konténer szállást (2.3 ágyas, fürdőszobás, kényelmes)
Idén nyáron a cél Neuschwansteini kastély, és Nürnberg..
De gondolom akkor te az 1500 km-t egyben vezeted le és közben nem állsz meg itt-ott, vagy városnézés céljából. Én viszont úgy mennék, nekem az lenne a cél. Ezért nem tudom, hogy nem sok-e az 5000 km.
Például egy ilyen útvonal: [link]
Ha Barcelonáig el akarsz menni, oda legalább 2 hét kell. Annak semmi értelme, hogy levezetsz, eltöltesz ott 4-5 napot aztán vissza. Csak rohanás lenne az egész. Akkor már olcsóbb, kényelmesebb a repülő.
Autóval érdemes rászánni legalább 2 hetet. Rengeteg látnivaló van útközben, ha az olasz, francia tengerpart mentén mész, persze kis kitérőkkel.
Barcelona 1-2 hét alatt, kis kitérőkkel? Mondjuk, oda-vissza minimum 2 hét, ha magát a várost is meg akarod nézni, ill. útközben is megállni itt-ott.
Én pont Spanyolországban aludtam egyszer kempingben a kocsiban, de akkor megfogadtam, hogy többet ilyet nem teszek. Rohadt meleg volt, csíptek a szúnyogok, és éjjel fél 2-ig szólt a zene, szóval nem sokat aludtam, kényelmetlen is volt, és annyira nem is volt olcsó. Másnap inkább kivettem egy klímás szobát, ahol rendesen ki tudtam pihenni magam (igaz, az jóval drágább volt).
Több körúton is voltam már, a létszám 2 ill. 4 fő volt. Erdély: 2500 km, 9 nap. Balkán: 3000 km, 15 nap. Alpok: 4000 km, 17 nap. Dél-olasz-svájci-szlovén kör: 3500 km, 3 hét. A spanyol kör bérelt kocsival volt, 4500 km, 3 hét.
Azt azért vedd figyelembe, hogy Nyugaton a benzin is drágább, ill. sok helyen fizetőkapuk vannak az autópályákon, ezért arra is többet kell költeni (a parkolási díjakat nem is említve). Ha viszont nem fizetős úton mész, akkor lassabban is tudsz haladni, bár úgy meg többet látsz a tájból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!