Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezzel az autóval bevállalni...

Ezzel az autóval bevállalni egy nagyobb túrát mennyire kockázatos?

Figyelt kérdés

[link]

Mit mondtok? Mennyire rizikós egy ilyennel túrázni? Nagy amerikai dög.. pont azért jó, mert tágas a belsőtere, igazi amerikai feeling.

2012. júl. 8. 15:50
 1/10 anonim ***** válasza:
És a papírokat hogy oldanád meg?
2012. júl. 8. 16:00
 2/10 anonim ***** válasza:
75%
Semennyire. Az amerikai autók motorháztetejét van hogy egy átlag polgár életében fel se nyitja. Azok az autók hatalmas távolságokra lettek még építve nem úgy mint európai társai hogy 100 km re bármerre mész biztos városba érsz. Amerikába 1000km is mehetsz lakott területet nem látva. Azért ilyen nagyok ezek a kocsik és azért ilyen nagy köbcentisek hogy ha a motorba valami probléma támad akkor is el tudja még húzni magát a verda a következő városig 500km re. Nem ritkán ezekután az autók után 3 tonnás ikertengelyes lakókocsit is akasztanak de még félig szétszakad motorral is el kell hogy vigye a következő városig a gazdáját. Amcsiba a keleti és nyugati part közt 3000km van például aminek több mint fele sivatagos. Na ott ha valakinek leállt az autója kb 5x meghal mire vizet szerez. Sőt ott vannak olyan mellékutak hogy hetekig se jár rajta senki. Na ennyire kell megbízhatónak lenni egy amerikai autónak.
2012. júl. 8. 16:03
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem hónapra pontosan ilyen korú autóm van. Nem tudom mi számít nagyobb túrának, de én 400-500 km-eket simán elmegyek az enyémmel. Még sosem hagyott ott sehol.

Ezzel, amit linkeltél, már nem biztos, hogy mernék. Főleg azért, mert ha valahol lerohad, hol kapok hozzá kapásból alkatrészt? Gondolom nem minden falusi bontóban tartanak 34 éves amerikai autókhoz valót.

2012. júl. 8. 16:05
 4/10 anonim ***** válasza:
Hogy oldaná meg a papírjit?? Ez jó kérdés??. Eredeti tulajt elővadászni és átírni meg rehgadó meg stb. Szerintem ezért hagyta itt az eredeti tulaj is. Azt hihette hogy meg tudja oldani áthozta szembesült vele hogy itt a papímunkával semmi nem ugy megy mint Amerikába ,de már annyit se ért neki hogy visszavigye. Valaki meg megvette okmányok nélkül. Kb ez lehet az autó múltja...
2012. júl. 8. 16:08
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez minden, csak nem amerikai batár. Túrázni biztosan jó, mert valóban, a motorjuk elpusztíthatatlan. Mondjuk, roppant gyanús a futott 130.000km. Igencsak kevésnek tűnik.
2012. júl. 8. 16:13
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nagyobb túra alatt egy európai túrát értek.

Laikus vagyok e téren, de ha nincs papírja egy autónak, nem úgy megy bemegyek egy okmány irodába, és csináltatok rá új papírokat? Erre akár OT vizsgát? Vagy most belegondolva a sok lopott külföldi papír nélküli autót is ilyen könnyen tudnák "honosítani"

2012. júl. 8. 17:12
 7/10 anonim ***** válasza:
A papírmunkához nem értek, de attól függetlenül, hogy amerikai-e vagy sem, a kocsi álhat már egy ideje azona az udvaron, én kizártnak tartom, hogy pöccre indulna, persze szépnek néz ki, de ha baja van egy ilyen típust nem tudsz akármilyen szerelőhöz elvinni. Az akkori amerikai autókban meg még ilyen padok voltak rendes ülések helyett, kényelmesnek semmiképp nem nevezném, akkor már valami európai nagy kombi azokból az időkből - Volvo 245, Peugeot 504, Mercedes-Benz W123.
2012. júl. 8. 18:27
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon ha nincs okmány, akkor nincs semmi. Nem tudod forgalomba helyezni sehogy, még OT-vel (helyesebben muzeális minősítéssel) sem.

Ez a Fairmont legfeljebb alkatrésznek való, vagy külföldre eladni. Esetleg ki lehet bizonyos külföldi országokkal trükközni ha él ott rokon/ismerős, hogy legyen ottani papírja és úgy papíron megvenni & importálni, vagy P rendszámmal, de mindkettő rizikós.

Egyébként nekem is tetszik valami megmagyarázhatatlan okból, ha lennének papírjai bevállalnám ennyiért.

Túrázni inkább T3-as (kocka) Transporter. Vagy ahogy 10 évvel ezelőtt egy Athén melletti kempingben az angol huligánokat láttam: leharcolt Transittal, amin az eredeti mentős jeleket csak fehér festékkel átmázolták. :D

2012. júl. 8. 18:32
 9/10 A kérdező kommentje:

ÁÁáááh értem.. szóval ezt rettentő nehéz lenne forgalomba helyezni.. kár érte.. :/

igen a másik amit néztünk a T3-as Volkswagen, már csak azért is mert ahhoz biztos lesz alkatrész sok helyen.. csak abból sem tudom milyet lenne jó venni, és kb milyen áron

2012. júl. 8. 18:42
 10/10 anonim ***** válasza:

igazából ha jó állapotban van, akkor csak nem kell komoly javítást csinálni útközben..

Milyet? 1. Papírosat. 2. Olyat ami elég személyre van vizsgáztatva. A körbeüvegesek 6 vagy 9 személyesek szoktak lenni. 3. Gondolom nem nagyon értesz a javításhoz, szóval maradnak azok amiknek jó az állapota - de nem bemondás alapján, hanem átnézéssel felmérni. Esetleg kis hibával meg lehet venni, de rendbe kell hozni, pl. a horvát tengerparton keresni szerelőt kuplungcseréhez vagy széthullott váltóhoz izgalmas lehetne...

2012. júl. 8. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!