Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Gond lehet a frissen tömött...

Gond lehet a frissen tömött fog a repülőn?

Figyelt kérdés
Pénteken megyek fogorvoshoz(előbb sajnos nem tudtam elintézni) és valószínűleg egy fogamat be kell tömni,meg a fogkövet szedik le. Viszont szombat kora reggel utazom repülővel.Lehet ebből valami probléma?

2013. jún. 18. 09:45
 1/9 anonim ***** válasza:

Bár még nem volt ilyen gondom,de én úgy gondolom hogy lehet belőle baj is.:(

Szóval szerintem ne engedd betömetni.

Mond meg az orvosnak hogy majd ha legközelebb visszajössz akkor tömje be.

2013. jún. 18. 10:00
 2/9 anonim ***** válasza:

nekem gond volt. Én frissen tömött foggal repültem, és azt hittem szét robban a számban a tömés. A nyomáskülönbség miatt, és attól, hogy baromira érzékeny volt a fogam, iszonyatos fájdalommal járt a fel és leszállás. (maga a repülés nem)

Én így jártam friss töméssel, de ez nem törvényszerű. Van aki észre sem veszi. Lehet neked sem okoz majd gondot. De lehet hogy gondot okoz.. Ha nem sürgős a tömés, akkor én a biztonság kedvéért elhalasztanám vagy a tömést vagy a repülést.

2013. jún. 18. 10:45
 3/9 lencsefőzelék ***** válasza:
Néhány éve pár nappal a repülés előtt voltam fogdokinál, kérdeztem tőle, hogy nem gond-e a frissen tömött fog repülőn. Végül ideiglenes tömést tett be, azzal nem volt gond, de én akkor azt hittem, hogy csak le akar húzni (mert amúgy egy pénzéhes doki). Azóta nem hozzá járok, de lehet, hogy igaza volt ebben.
2013. jún. 18. 11:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Pilótaként megerősíthetem, úgy tanították, hogy okozhat gondot. Fájdalmat okozhat, rosszabb esetben széttöri a fogad a tömés és a fog közötti levegő, ami a nyomáscsökkenés hatására tágul.

Gyakorlatban viszont még soha nem repültem olyannal, akinek ebből problémája lett volna.

2013. jún. 18. 12:04
 5/9 anonim ***** válasza:
pilóta a gyakorikérdéseken...hogyne :)
2013. jún. 18. 13:41
 6/9 anonim ***** válasza:

pilóta a gyakorikérdéseken...hogyne :)

Merthogy nekik tilos a gyakorit olvasni vagy mivan? Meg amúgy azt se mondta, hogy utasszállító pilóta lenne, de akár az is lehet, azoknak sincs tiltva a gyakorikerdesek olvasása tán?

Kisgépes pilótából meg azért elég sok van ahhoz, hogy egy-kettő ember ide tévedjen erre az oldalra.

2013. jún. 18. 14:12
 7/9 anonim ***** válasza:
70%
Utolsónál a pont. DA42, BE76 taxis.
2013. jún. 18. 14:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem attól függ, hogy milyen fogról és milyen tömésről van szó. Ha csak kicsi a lyuk és jól meg van csinálva a tömés, akkor nem lehet gond. Ha viszont gyulladt fogról van szó és/vagy gyökérkezelt fogról, akkor nagyobb a rizikó.
2013. jún. 18. 19:49
 9/9 A kérdező kommentje:
Na elmentem, van sajnos lyukas fogam, a doki azt mondta viszont,hogy repülés előtt közvetlenül nem ajánlott betömetni. De a lyukas fog lehet gond a repülőn?Amúgy egyáltalán nem fáj,nincs begyulladva vagy ilyesmi, annyi, hogy kicsit érzékeny,ha nagyon hideget iszom.
2013. jún. 21. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!