Vélemény, tapasztalatok a gurulós bőröndről?
Nekünk is van kisebb és nagyobb méretekben, szerintem jól használható, ha nem macskaköves úton húzod... :]
A kisebb méretű pont a reptéri kézipoggyász méretével azonos, a nagyobbnak sem lett baja a legdurvább reptéri dobálástól sem (az erős műanyag oldalát már többször behorpasztották, de a kerekének semmi baja).
Érdemes ezt venni, mert sokszor jobb ezt magad után húzni, mint derékig lógó nyelvvel cipekedni! ;]
Amikor elkezdtem az utazások korszakomat, bőröndben gondolkodtam. Mára rájöttem, sok-sok úttal a hátam mögött, hogy jobb a kerekes sporttáska. Ha sokat utazol, akkor ne bőröndöt vegyél, hanem sporttáskát.
Egyébként drága bőröndöt sem érdemes, mert hidd el, jobban dobálják a repülőtéren, ha látják rajta, hogy drága. Pláne, ha be is fóliáztatod. Na az tényleg felesleges.
És ha már bőrönd, akkor inkább a szövet és ne a műanyagot válaszd. És ne is nagyot. Én is beleestem abba a hibába, hogy nagy bőröndöt vettem. Mert akkor még 75 poundot lehetett vinni a repülőn. Most mér csak 50 poundot lehet és nem tudom a nagyot kihasználni, mert ha telepakolom, túlsúlyos lesz, ha meg keveset rakok bele, csak úgy lötyögnek benne a cuccaim.
Ezért vegyél két sporttáskát. Az egyiket add fel, a másik legyen a kézipoggyász. Bezárni fölösleges, mert úgyis kinyitják a lakatossakat is.
Én most már alig viszek magammal cuccot. Mosni lehet mindenhol. Bár legutóbb Indiában nem volt erre lehetőség. De oda meg tuti nem megyek vissza.
Tehát ne bőröndöt, hanem gurulós sporttáskát vegyél és ne nagyot, hanem egy közepest és egy kicsit.
Az utolsó elötti vagyok és az utolsóval abban nem értek egyet, hogy mosni akárhol lehet. De elég sokba kerül pár cucc kimosatás 20-40 dollár.
Mi befoliáztatni akkor szoktuk ha értéket viszünk benne, ha ellopják akkor legalább megtérüljön, mert a foliázás egyben egy plussz biztosítás is. Pl karácsonyra megyünk hazaes tele a börönd értékes ajándékokkal.
Lakatolni meg azért szoktuk, mert ahogy dobálják, a lakat arra jó hogy ha bele akad a zipzár valamibe akkor nem nyílik, vagy legalább nehezebben. Mert kinyitni mindenképpen kitudják, de a lakat megakadályozza a dobálás során a kinyillást.
de ahogy én is írtam a gurulós sporttáska jobb. abbol talán nem hogy a mienket nem lehet felállítva letámasztani mert eldöl, vagy fektetve vagy fogni kell.
Az attól függ, mire akarod használni: ha csak városon belül mozogsz, akkor textilt ajánlok és csak akkorát, amekkorát megpakolva is elbírsz egymagad, amit fel tudsz emelni egy vonatra, vagy a sofőr a taxiba.
Ha mozgékonyabb vagy, hosszabb, kalandosabb, átszállós utazásra készülsz, akkor a hátizsák szerintem jobb, de abból is csak akkora, amekkorát elbírsz. Cipekedni utálatos és úgyis csak egy csomó felesleges holmit viszel magaddal, ha nagy a táskád. A hátizsák reptéri fóliázását mindenképp javaslom, mert sokkal több kiálló rész van rajta, ami beakadhat bárhova, mint egy kompakt bőröndön. A hajigálók úgyse kímélik se egyiket, se másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!