Nyáron busszal fogok utazni kb 20 órát. Milyen tanácsokat tudtok adni ilyen hosszú útra?
Előtte pisi-kaki, mert baromi hosszú az út! Persze, lesz közben több megálló is, de akkor mindenki ott fog tolongani a wc környékén. A buszban meg csak amolyan szükség-illemhely van, sok járaton meg is kérik az utasokat, hogy csak akkor használják, ha nagyon muszáj.
Nekem ez volt a legnagyobb probléma, egy 10 órás úton. Bár én olyan vagyok, mint egy törpe vízmű, csak iszom és pisilni járok... :-)
Egyszer utaztam buszon 24-25 órát, hát szörnyű volt. :s
Tanács: vigyél magaddal könyveket, zenét, akár filmet... Kényelmesen öltözz, ez nagyon fontos! Különösen, ha éjszaka utaztok, legyen nálad pokróc, mert a sok üléstől még jobban fázik az ember. Szintén éjszakai utazáshoz (vagy nappalihoz is, ha aludni akarsz) nem árt párna.
Fogkefe, fogkrém nem rossz ötlet, dezodor se, de azért ne "büdösítsd" be vele az egész buszt. :)
Kaja legyen nálad, és sok-sok innivaló! (Azzal viszont óvatosan, ha nálatok is közli a kedves sofőr, hogy a busz WC-je tabu...)
Elvileg 4 óránként kötelező megállni, és ha nálatok ezt betartják (nem úgy, mint mikor mi mentünk, és olyan 5-6 óránként, ha megálltunk... WC nélkül, szóval gondolhatod) mindenképp szállj ki a buszból, mászkálj, mozgasd meg a lábad, akkor is, ha mondjuk mosdóba nem akarsz elmenni.
Akár buszon belül is mozogj kicsit, változtass helyzetet néha, cseréljetek helyet, stb.
Hirtelen ennyi jut eszembe. :)
Erre csak egyetlen jó tanácsot lehet adni
-ha nem vagy mazochista- , hogy ne menj!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!