Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Milyen biztonsági előkészülete...

Milyen biztonsági előkészületeket ajánljátok egy egyedül utazó lánynak?

Figyelt kérdés
Munka miatt egyedül kell utaznom több olyan országba ahol nem valami jó a közbiztonság, sőt kifejezetten nem ajánlják magányos nőknek. A cég garantálja a biztonságom, de szeretnék én is lépéseket tenni. Már összeszedtem pár dolgot (ajtózár, risztó, lopásbiztos táska, life360 app stb) de szeretnék még biztosabb lenne a dologban.
nov. 29. 13:07
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan milyen országokról van szó?

Csak főváros, vagy vidék is, mely városok?

nov. 29. 13:45
 2/19 A kérdező kommentje:

Konkrétan van itt minden, Marokkó, India, Irak, Németo. stb.

Van kis falu, van hogy főváros.

Attól függ hol van a telep ahol dolgom van. De nem is ez a lényeg, én csak arra vagyok kíváncsi hogyan vigyázzok magatokra egyedül egy ismeretlen környezetben.

nov. 29. 15:05
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Mindenek előtt felkészülni a helyi körülményekre. Pl.: öltözködés, stb.
nov. 29. 15:13
 4/19 anonim ***** válasza:
64%
Én Németországról tudok mondani valamit, ha normálisan viselkedsz, semmi okod félni, a közbiztonság sokkal jobb, mint pl. Budapesten. Itt élek igen régóta, a mai napig rengeteget vagyok úton, sokszor gyalog is megyek akár sötétebb városrészeken is, még soha egyetlen egyszer sem éreztem magam nem elég biztonságban, soha nem kaptam még csak beszólásokat sem. (ellentétben MO-gal)
nov. 29. 15:48
 5/19 anonim ***** válasza:
91%
En ezek kozul max. Indiat mondanam, ahol egyedulallo nokent erdemes betartani par biztonsagi alapszabalyt. Irakban, ha betartod a helyi oltozkodesi- es vallasi szabalyokat semmi problemad nem lesz, Marokkoban meg aztan plane nem. Az eleg turistas orszag, rengeteg szolo utazo megy oda (nok is). Nemetorszagban meg tobbnyire eszre sem veszik majd, hogy nem helyi vagy, kb. ugyanaz, mintha Budapesten lennel egyedul (sot).
nov. 29. 16:20
 6/19 anonim ***** válasza:
11%
Egyik sem rosszabb mont Budapest, wzoval csinald azt amit itt csinalnal.
nov. 29. 17:19
 7/19 anonim ***** válasza:
24%
Eseményutáni tabletta mindig legyen nálad.
nov. 29. 17:40
 8/19 anonim ***** válasza:
10%

SZerintem is óvszert vigyél. És kérdezd meg a HR-esed.

És kérlek ne okoskodj. Nem a te kategóriád.

nov. 29. 18:28
 9/19 anonim ***** válasza:
38%

"Munka miatt egyedül kell utaznom több olyan országba ahol nem valami jó a közbiztonság, sőt kifejezetten nem ajánlják magányos nőknek. A cég garantálja a biztonságom, "

Nem tartom hihetonek, hogy egyedul utazol hivatalos uton pl. egy muszlim orszagba, ahol pl esetleg a nok nem is mehetnek be mindenhova, vagy a nok nem mehetnek utcara egyedul, ahol egy no nem "targyalokepes", ahol egy novel nem fognak kezet, stb. Vagy India, ahol gyakori, hogy huszonoten eroszakolnak meg egy maganyos not, es meg meg sem buntetik erte oket. Es annak ellenere, hogy egyedul utazol, ok aztan igen, garantaljak a biztonsagodat, mert atgondoltak a helyzeteket. Ne rohogtess.

Valami hihetobb sztorit irj, kerlek.

nov. 29. 23:20
 10/19 anonim ***** válasza:
75%
Nő ismerősöm egyedül utazott Szaúd-Arábiába, Emírségekbe, Katarba és talán Jordániába is, mert a cég ahol dolgozott, terjeszkedett a térségben. Indiába kb. meg már lassan minden tech-, és IT cég áthelyezete a humán erőforrását az olcsó munkaerő miatt. Kollegáim rendszeresen járnak oda munka miatt (nők is). Nem tudom mi ebben az annyira hihetetlen, Kedves 9-es…
nov. 29. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!