Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Kirepülés a családi házból,...

Kirepülés a családi házból, ráadásul rögtön külföldre?

Figyelt kérdés

Pár nap múlva külföldre külföldre költözöm a tanulmányaim miatt, és kezd úrrá lenni rajtam a pánik. Még sosem laktam máshol nemhogy külföldön. Itt a családom, barátaim mindenem. És fogalmam sincs hogy hogy fér bele 20kilóba az egész életem(ez a max bőrönd súly.) Mit kell vinnem, mi az amit ott vegyek meg. Ráadásul olyan szétszórt vagyok, de itt nem lesz lehetőség haza ugrani ha valami elfelejtek.

Van valakinek tapasztalata ilyenbe, mire figyeljek, mi az amit vigyek, mi az amit ne?

Tudom hogy elég nehéz kérdés, csak jó lenne valami támpont, és megnyugtató válasz.

2010. júl. 25. 15:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
off: hova mész?
2010. júl. 25. 15:54
 2/11 anonim ***** válasza:

Hova költözöl?

Csak mert ha nem a világ túlvégébe, akkor lesz idôd hazaugarni. Én Wales-ben élek, nem tanulni jöttem ki, hanem élni. 35 kg volt a cuccom, nem tudtam kevesebbet pakolni.i Mondjuk én vittem magammal otthoni kaját is, kolbászt meg ilyeneket. Az apró, törékeny emlékeket ne vidd magaddal ha nem utazol messze.

2010. júl. 25. 15:57
 3/11 anonim válasza:

Mindenképp néz szét külföldi oldalakon mit hol mennyiért lehet kapni.Ha ott olcsón beszerezhetsz valamit, felesleges cipelned, azzal is kiszorítani más fontos dolgok helyét.

Mi barátommal jövőév elején megyünk külföldre dolgozni. Mi már nézegettük mi az amit nem viszünk mert ott is megkapjuk olcsón. Bár más mert te tanulni mész mi meg dolgozni.

Én pl a laptopot eladom. A pénzt ráforditom az utazásra és amit kint a munkával keresek (lakás,kaja és minden egyében kívűl) veszek másikat. Kint sokkal olcsóbbak az elektronikai cuccok.

2010. júl. 25. 15:58
 4/11 anonim ***** válasza:
15.58 hova költözöl?
2010. júl. 25. 16:00
 5/11 A kérdező kommentje:

Párizsba megyek. Nem tudom milyen gyakran tudok majd hazajönni, karácsony az biztos, de a többi nem tudom.

Igen ezekkel a kis törékeny emléktárgyakkal vagyok gondba. Hisz ezek teszik otthonossá a lakást, de ugyanakkor feleslegesek is. Fényképek, emlékkönyvek, dísztárgyak, ilyen apró kis hülyeségek, ezeket tényleg nem vigyem?

2010. júl. 25. 16:03
 6/11 anonim ***** válasza:
Fényképeket én tettem a kézipoggyászba, apróságokat meg majd veszel ott, ami otthonosabbá teszi a lakhelyed. Tanulni mész nem örökre...bár ki tudja a mai helyzetben...
2010. júl. 25. 16:11
 7/11 anonim ***** válasza:
én azt mondom felelsleges minden emléktárgyat kicipelned. ott is veszel majd egy csomó dolgot hidd el. ami fontos azt vidd. alapvető ruhák,cipők,esőkabát,nagykabát. (ha nagyon sok pénzed van akkor ezeket ott is meg tudod venni :) ) szerintem tusfürdő fogkrém stb-ből csak azokat a miniket vedd, hiszen ezeket kint is meg tudod venni és sok helyet foglal el. én németországba költöztem , egy 20 kg-os bőrönddel jöttem ki. félévente megyek haza ha kell valami akkor elhozom.
2010. júl. 25. 16:18
 8/11 anonim ***** válasza:

Én is elsö költ6ozésemkor külföldre költöztem, több, mint 12.000 km-re4 a családomtól. Én 2x23 kg-ot + 10 kg-os kézipoggyászt vihettem. Ha nem fapadossal mész, 1-2 kiló pluszért még sose szóltak nekem.

Szóval fontos, hogy 20 kilót adhatsz fel, és még 10 -et vihetsz kézben. Postán elég drága feladni, de az is egy megoldás, meg, ha idönként haza tudsz menni, mindig vihetsz magaddal újabb dolgokat.

A könyvekkel vigyázz, nagyon keveset tudsz csak vinni, mert nehezek. Ruhát annál inkább megéri, inkább, mint, h ott újra megvedd, drágábban. Az apróbb, fontosabb elektronikus dolgaidat vigyed, tusfürdöket, sampont inkább ne, max 1-et, mert pl. 1 nagyobb tusfürdö és sampon együtt már 1 kiló.

Vegyél fel több ruhát, de vigyázz, a kardigánt levetetik veled és a kézi súlyához számít a súlya. A legnehezebb cipödbe menj(csak ne csízmába, azt is le kell venni). Legyen nálad egy szatyor, hogy utána, ha meleged van, levehesd a ruhákat, ezek csak a belépéshez kellenek rajtad. Szóval amit tudsz aggass magadra!

2010. júl. 25. 17:31
 9/11 anonim ***** válasza:
A fényképeket szkenneld be, vagy fotózd le, és winchesteren, vagy kártyán vidd ki, én a törékeny tárgyakat a kézipoggyászba tettem.
2010. júl. 25. 17:32
 10/11 anonim ***** válasza:
már nem azért, de ha valami nem fontos rögtön, azt magad után küldetheted csomagküldővel például, amikor már tudod, hol fogsz lakni. Nem muszáj mindent most elvinni, van telefon, internet, lehet az otthoniakkal kommunikálni, előtte összekészíted, mi kellhet még, ők becsomagolják (vagy még te) egy kipárnázott dobozba, lezárjátok és fragile-ként feladják majd. Nem kell mindent 20kilóba bezsúfolni, csak ami az indulásnál kell.
2010. júl. 25. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!