Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Hol találhatok olyan nyomtatvá...

Hol találhatok olyan nyomtatványt, amely kijelenti, hogy a gyermekemet elengedem külföldre?

Figyelt kérdés
Nemsokára elutazik gyermekem, és nem találtam (nem is volt sok időm keresni) olyan nyomtatványt, ami kijelenti, hogy gyermekemet elengedem ... és ha jól tudom angolul is le kell írni. Tudnátk linkelni? Esetleg a szöveget válaszként beilleszteni? Köszönöm!
2011. máj. 23. 18:03
 1/6 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

Én nem tudok nyomtatványról, épp pár napja hívtam az egyik nagykövetséget (én fogok utazni a gyerekekkel), azt mondták elég egy nyilatkozat.

De azt hallottam, hogy igazából csak Romániában csinálnak ebből ügyet... Barátnőmék pl. egyszer sem írtak Angliába.

2011. máj. 23. 18:14
 2/6 A kérdező kommentje:
Jó, de azért szívás lenne ha visszaküldenék a repülőtérről.
2011. máj. 23. 18:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, hány éves a gyerek. Az én barátnőm szó nélkül repülgethetett Spanyolországba meg Angliába 15-16 évesen a sulis csoportjával.
2011. máj. 23. 18:41
 4/6 A kérdező kommentje:

Mamával és 13.

De Németországba megy, frankfurtba ami a világ egyik legnagyobb repülőtere, szerintem ott szigorúbbak.

2011. máj. 23. 19:00
 5/6 A kérdező kommentje:

Nincs valami példája valakinek?

Elvileg ez mind kell:

A nyilatkozatban az alábbi adatokat érdemes feltüntetni:

a kiskorú, a kísérő és a szülő(k) adatai (születési adatok)

a kiskorú úti okmányának száma

a külföldi tartózkodás célja, helye (cím, telefon) (odaírnám az országot és kész.)

a meglátogatni kívánt személy vagy intézmény (iskola, tanfolyamszervező) adatai, elérhetősége. (ezt kihagynám)

Angolul is kéne írni, google mennyire tudja lefordítani?

2011. máj. 24. 16:49
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerbiában elek, itt a biroságon es a kozseghazan is lehet kapni olyan papirt !
2011. jún. 9. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!