Mi van olyankor hogy ha én (anyuka) nem engedem hogy az apuka a nevére vegye a gyermekemet de ő meg azt akarja?
Születéskor mivel nem volt apasági ezért az anyuka nevén van a gyermek. Az apaságival nemcsak a kötelességeit de a jogait is érvénybe léptetheti de azt csak a mindkettőtök együttes aláírásával érvényes. Így baromi egyszerű, ha nem akarod semmiképp a névváltoztatást (ami elég macerás) akkor ne írd alá. Így neki a jogi lépésekkel még nagyobb herce-hurcát kell végig küzdeni. Bár ez már alázás rendesen a másik felé. A gyámügy? Mit tenne? Semmit.
Megnézheti, hogy veszélyeztetett a gyermek? Jók az életkörülményei? Megfelelő az étel, ruházkodás,tisztaság,anyagi biztonság s anyukával nincs e nagy zűr. Apukának bár csúnyán hangzik nagy esélyei nincsenek apasági nélkül vagy apasági vizsgálat nélkül.
Akkor döntsd el, melyik a fontosabb, a te neved, vagy hogy elismerje.
Miért ne lehetne a nevén a gyerek??
Azért én el tudom képzelni, hogy egy férfinak ez fontos, ha már elismerte a gyerekét, elég felemás helyzet, ha mégsincs az ő nevén. Elég sértő dolognak tartom.
Bár ez nem volt a kérdésben, de úgy tudom, hogy ha te nem engeded, hogy a nevére vegye a saját gyerekét, akkor nem kérheted tőle a tartásdíjat sem.
Ha neked ez így jó, szerintem nem sokat tehet. Azt gondolom apaságit sem kérhet, mert a kiskorú gyermeket a te beleegyezésed nélkül nem hiszem, hogy kiteszik a tesztnek.
Ha elkezd pereskedni, mire véget ér a per, már olyan korú lesz a csemet, hogy nincs az a bíró aki kötelezné a névváltoztatásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!