Mi van olyankor hogy ha én (anyuka) nem engedem hogy az apuka a nevére vegye a gyermekemet de ő meg azt akarja?
Kellemetlen, ha az a neve, mint az anyjának??? :D:D:D
Abban az érdekes helyzetben vagyok, hogy az édesanyám és apám vezetékneve is ugyanaz. NEM rokonok. Ráadásul annyira nem is sűrű név. Egyszerűen így hozta az élet. Apám meg ragaszkodott, hogy édesanyám keresztnevét kapjam. Példával illusztrálva élt egy Molnár Piroska, meg egy nem rokona Molnár János, összeházasodta, lett a lányból Molnár Jánosné, gyerek születésekor a Molnár Piroska nevet kapta.
Egyetlen egyszer volt belőle "vicces" párbeszéd, mikor vért adtam, az ápolónő megnézte a papírokat, látja ugyanaz a nevem, mint anyámnak: "jaj hát hogy manapság milyen sokan válnak, és kell csonka családban is felnőnie a gyereknek?" Amire én: "Biztos. Csak hogy nekem az apám is Molnár" Az ápolónő hebegett habogott, irult pirult. Hallgatott volna bölcs maradt volna.
Ezért szerintem senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki kinek a nevét kapja.
Cáfolom, hogy baj lenne belőle. Általánosban volt egy osztálytársam, az anyja vezetéknevével. Egyszer megkérdeztük, hogy mi van az apukájával (nem a név miatt, hanem mert soha nem láttuk), mondta, hogy neki nincs. Ez az információ elég volt, nem kérdeztük többet, akkor ezt vettük természetesnek, van akinek van, van akinek nincs.
Egyébként a mai napig nem tudom, hogy mi volt nála a történet, gondolom lelépett az apuka, de soha többet nem került szóba, senkit se izgatott a dolog.
Miért lenne ciki, ha a gyerek az anya nevét viseli?
Ezek csak egy berögzült, ósdi szokás, előítélet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!