A legtöbb magyar miért csak tengerpartra és a „divatos” helyekre hajlandó utazni?
Úgy értem, alig látok olyat, hogy vki elment Kijevbe vagy Szarajevóba.
A szüleim nemrég voltak Lengyelországban, és az egyik munkatársnője meg a férje azért nem ment velük, mert ők csak Tunéziába és hasonló helyekre hajlandó menni.
A fészen is láttam, hogy a környékbeli 25-30 éves fiatalok sokat utaznak, de csak Ibiza, Mallorca, Olaszország és hasonló helyekre, esetleg Egyiptom, aztán mennek fel képek fészre, instára, gondolom.
# 9/10
Azzal ugye tisztában vagy, nem egész Ukrajnában van háború? Kijev meg kb. 700 km-re lehet Donyecktől.
sajnálom, h egészségi problémád van, de nyilván akkor rólad nem szól a kérdés. általános jelenségről beszéltem, hogy aki megtehetné, az sem a népszerű úti célokon kívül máshova menni.
Két oka van szerintem:
1. Mert ilyen helyeken sokan még nem jártak, és vonzóbb élménynek tűnik, mint egy észak-lengyelországi körutazás.
2. Rongyrázás, ezzel lehet büszkélkedni.
"Azzal ugye tisztában vagy, nem egész Ukrajnában van háború? Kijev meg kb. 700 km-re lehet Donyecktől."
Tök mindegy, normális ember akkor sem megy háborús övezetbe! Gőzöd nincs, milyen veszélyek leselkednek ott rád!
Miért éppen Szarajevó vagy Kijev fáj neked? Odavalósi vagy?
Mert ha nekem ottani rokonaim lennének, biztos én is szívesebben választanám azt, mint a Riviérát.
De így... Ha világot akar látni valaki, olyan helyre megy, ami érdekli, sokat hallott róla, vagy valamiért szimpatikus neki. Ha Kijev, hát Kijev. De ha a tengert jobban szereti, miért akarod megszabni, hová utazzon?
Egy dolog, hogy valaki lemegy valamelyik divatos tengerpartra nyaralni, pl. Mallorca és társai tipikus fiataloknak való bulihelyek. Ha csak strandolni, szórakozni akarsz, ezek tökéletesen megfelelnek. Sok embernek ez a legnagyobb igénye, hogy az éves robot után kirúgjon a hámból.
Másik dolog az utazás, amikor kifejezetten a látnivalók, távoli tájak, kultúra megismerése céljából keresel fel helyeket, amik lehetnek felkapottak vagy kevésbé ismertek. Ne keverjük a kettőt.
Én megértelek, kérdező, szintén mászkálósabb fajta vagyok (a kommentekben felsoroltakból Isztambul és Lengyelország is nagy kedvenceim, egyébként tavaly voltam Ukrajnában is, nagyon szép, SEMMIT nem érzel a nyugati részen a háborúból). Az általad felsoroltakból mondjuk Olaszország tömve van kultúrával, ki se tudod kerülni :D Mallorca, Ibiza vonzerejét nem értem, de nem zavar, hogy mások szeretik.
Engem egyedül az egyiptomos kérdések szoktak zavarni, régebben gyakran rákerestem (egyiptológia szakra jártam, rutinos Egyiptom-utazó vagyok, Kairótól Abu Szimbelig minden megvolt, és gondoltam, hátha tudok segíteni a kérdezőknek), de abbahagytam, mert a "megyek Egyiptomba" itt kizárólag azt jelenti, hogy "megyek Hurghadába", és egyszerűen szívfájdító volt a "tíz éve épült szállodákat akarok látni, szarom le, hogy egy több ezer éves kultúrájú országban vagyok" mentalitás.
Teljesen hülye kérdés!
Az utazás pénzbe kerül.
Tehát az emberek oda mennek a pénzükért, ahol van VALAMI!
Oda csak a bolondok mennek, ahol nincsen -szinte- SEMMI!
Történetesen -Mostarba menet- volt szerencsém az általad annyira emlegetett Szarajevót is megnézni.
Az a putri, lepusztult panelrengeteg és a Titó féle szocreál betonförmedvények látványa egy rémálom. A fél világot bejártam de ilyen sz@r környéket még sehol sem láttam.
Ha neked ez a kattanásod, akkor költözzél oda.
Hajrá.
(Bár a kérdésedből úgy tűnik, hogy eddig nem nagyon jártál még sehol...)
# 18/18
„Teljesen hülye kérdés!”
nem hülye kérdés, csak vannak, akik nem tudnak rá válaszolni, mert értelmezni sem nagyon tudják vagy egy hisztis kisgyerek szintjén vannak.
„Történetesen -Mostarba menet- volt szerencsém az általad annyira emlegetett Szarajevót is megnézni.”
:D
tehát 20 percet láttál a városból értem, vagy egyszerűen hazudsz, mert ha neked ennyi maradt meg belőle, akkor biztos, h nem nézted meg normálisan.
„általad annyira emlegetett Szarajevót is megnézni.
Ha neked ez a kattanásod, akkor költözzél oda.”
annyira emlegetett? 1x szerepel a kifejtésben. jaja kattanás. amikor magyar fórumokra írok, vhogy mindig újra el kell magyarázni mindent, mert az átlag magyar funkcionális analfabéta. sok ész nem kell hozzá, hogy vki rájjöjön, hogy csak leírtam 2 várost példának, a hangsúly a jelenségen van.
„(Bár a kérdésedből úgy tűnik, hogy eddig nem nagyon jártál még sehol...)”
:D
tudom, ez ilyen gyerekes beszólás csak, semmi olyat nem írtam, amiről erre lehetne következtetni.
„A fél világot bejártam de ilyen sz@r környéket még sehol sem láttam.”
ha tényleg a fél világot bejártad, az elég szomorú, bár ma már a pro.lik a is utaznak.
# 17/18
tényleg?:) pedig már kezdtem elhinni az egyik válaszolónak, hogy ha átlépem az ukrán határt, szembe jön egy tank. egyébként igen, a nyugati háborút csak a nyugati részen lehet érezni, de sztem aki volt a közelmúltban Ukrajnában vagy olvas híreket, ez pontosan tudja.
„és egyszerűen szívfájdító volt a "tíz éve épült szállodákat akarok látni, szarom le, hogy egy több ezer éves kultúrájú országban vagyok" mentalitás.”
igen, pont erről beszélek. sok olyat látok, hogy felrakja fészre, hogy „egyiptomi nyaralás”, és csak medencés meg szállodai képeket látok, hát gratulálok.
„Mallorca, Ibiza vonzerejét nem értem, de nem zavar, hogy mások szeretik.”
engem sem zavar, csak az okok érdekeltek volna, de a magyar fórumokon ha ilyet kérdezek, a többség úgy viselkedik, mintha az az anyukáját szidnám.
Én tavaly voltam Szarajevoban és Kutaisziban is..Mind két helyen több ismerősöm is volt már.
Szkopje, Jereván stb ilyen helyekre is mentek ismerőseim
Olaszország meg pl érthető is,imádom..Nápoly meg Szicília...Haza se akartam jönni :D
Téged mit zavar ki hova megy?
Nézegesd az utazómajom csoportot , olyan helyekre járnak magyarol amikről még nem is hallottál :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!