6 éves gyerekkel utaznátok busszal 24-26 órás útra pl. görögbe?
Pont 6 éves gyerekkel voltam egy spanyol és egy görög úton - mindkettőt túlélte, sőt, jobban bírta, mint a felnőttek :D
Mondjuk azért gyerektől is függ - mi simán bevállaltuk.
És nem, nem vagyok szadista, kedves 1-es. Nem foglak sértegetni, mint Te másokat, csak sajnállak, hogy nem tudod megérteni a buszos utazásnak is megvannak a maga szépségei, előnyei.
Arról nem beszélve, hogy a busz általában a szállásnál tesz le, míg egy repülős útnál vonszolhatjuk a csomagokat, gyereket, átszállásokkal tarkítva, esetleg csatlakozásokat lekésve, stb.
És nem mellesleg megjegyzem, hogy mindkét fajta utazást kedvelem (repülős és buszos)- megvan mindegyiknek az ideje, helye :-)
"sajnállak, hogy nem tudod megérteni a buszos utazásnak is megvannak a maga szépségei, előnyei"
Ugyan nem én írtam az első választ, de megkérhetnélek, hogy fejtsd ki, mégis mik ezek a szépségek és előnyök? Volt ilyen utazásban részem, de egyetlen jó dolgot sem tudok róla felidézni (mondjuk tény, hogy autgóban/buszon mindig hányingerem van, így nekem ez külön "kaland").
A gyerektől függ, és attól, hogy van-e wc-zési lehetőség.
Nekem a wc hiánya miatt nem jók a hosszú buszos utak. Egy kisgyerek meg kevésbé tudja ezt kontrollálni, mint egy felnőtt.
Én biztosan nem vállaltam volna be, amikor a gyerekeim ennyi idősek voltak.
Az biztos, hogy mozogni nem tudnak, meghülyülnek az unalomtól.
"Az biztos, hogy mozogni nem tudnak, meghülyülnek az unalomtól."
Hát igen, ahol a szülő nem tud mit kezdeni a gyerekkel, nem szokott hozzá, hogy foglalkozik vele, csak a kezébe nyom egy technikai eszközt, "oszt jól van, el van a gyerek" - nos ott valóban kínszenvedés lesz az út.
Meg az is teljesen érthető, ha valakinek hányingere van a buszon (mondjuk az lehet a repülőn is), akkor nyilván kínszenvedés az út.
Nem állítottam, hogy kényelmes a buszos út, de csodálatos tájakat lehet látni: Franciaországban kivilágított falvakat, hatalmas viaduktok, Monaco/Monte Carlo, stb. Görögország felé hatalmas hegyek, sziklák.
Csak annyit erről az egészről, hogy egszer Olaszországba mentünk egy Adriai csobbanásra, még sötét volt, amikor átléptük az országhatárt, a gyerekem felébredvén a szunyókálásból kinéz és megállapította a "semmiből", hogy másik országban vagyunk. Kérdezem tőle, hogy miből gondolod? Aszongya: sokkal rendezettebb a táj (Szlovéniában jártunk)
Na, mindegy, látom, itt már nincsenek turisták, csak elkényelmesedett polgárok - lehet tovább lehúzni :D
7-es, bocs, magamba szálltam:
igen, ezért is írtam, hogy gyerek-függő is, mert én is láttam már olyan gyereket, aki egy hintán nem volt képes 2 mp-re nyugodtan megülni - szóval a gyerek egyéniségén is múlik. Az enyém nyugodt, normális volt, fáradtan ugyan kicsit túlpörgéses, de nagyjából ismertem már a "technikákat", hogy mivel lehet leszerelni.
és még valami: amikor mi uatztunk, akkor 3-4 óránként megállt a busz, de kis dolgot lehetett az alatt is intézni a buszban - csak nagyot nem.
Nem, eleve én nem lennék hajlandó kibírni egy ilyet, hacsak nem az életem, egészségem múlna rajta. Nagy szenvedés lenne számomra már a fele is. Most voltam 8 órás autóutakon, csak alvással tudtam kibírni, de elég rossz volt úgy is, brr.
Nyilván emberfüggő, mennyire rossz ötlet ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!