Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Budapest élhető, szerethető...

Budapest élhető, szerethető város?

Figyelt kérdés
2018. okt. 5. 21:37
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Falun élő, családi házhoz szokott embernek borzalmas! A tehénke illatához szokott falusinak gyötrelem a budapesti (és egyéb nagyvárosi) szmog. Akárcsak a tücsökzenéhez képest az autók zaja. Az ellenségemnek sem kívánom. Sok bolond pesti!!
2018. okt. 10. 23:24
 12/25 anonim ***** válasza:

Akkor te az a gumicsizmás paraszt gyerek vagy. Ülsz a lócán és ámbrándozol hol b@ sztad el az életed. Időnként Margit néni átköszön és mélyet szippantasz a tehénszaros levegőből.

Üdv egy hül ye Pesti

2018. okt. 11. 08:27
 13/25 jani273 ***** válasza:
menj el oszt nezd mog oszt akkor tudod
2018. okt. 11. 09:28
 14/25 anonim ***** válasza:

# 12/13 Időpont ma 08:27

Te tényleg egy h.ü.ly.e pesti gyerek lehetsz, aki elszármazott vidékről, és azt is elfelejtette, mi az a gereblye... Csak akkor jutott eszébe, amikor rálépett a fogaira, a gereblye meg fejbe vágta ("A qrva gereblye, de fejbe b.@.sz.o.tt!")! 😄

Amúgy meg, aki elb.@.sz.h.a.t.t.a az életét, az biztosan nem az, akire reagáltál!

2018. okt. 11. 09:51
 15/25 Meton ***** válasza:
Azért ha a házárakat nézzük, szerintem egy bécsi házért a többszörösét kérnék egy budapestihez képest, de ugyanígy a rezsi is zsebbenyúlós téma nyugaton. Az más kérdés, hogy az albérlet Bécsben se sokkal drágább. Viszont ha az albérletet nem számolom, akkor a rezsi nálunk sem éri el a havi netto fizu 10%-át. Nálunk mondjuk 40-60 ezer körül szokott lenni, az azért nem olyan vészes.
2018. okt. 11. 18:49
 16/25 anonim ***** válasza:
Amúgy szerintem Budapestet nem a többi magyar várossal kell összehasonlítani, mert nem egy méret, hanem a méretben hasonlókkal: Bécs, Prága, München, Bukarest stb.
2018. okt. 12. 14:00
 17/25 Szabó Simon ***** válasza:

Élhető, szerethető?

Mindössze 77 éve élek itt. Mindig megéltem szegényebben, tehetősebben, anyagilag gazdag sose voltam, de nem tudnék máshol élni. Kölyök koromban a zuglói grund, jampi koromban a bárok -Lido, Maxim, Savoy, Emke, Kis pipa, Pipacs, Moulin Rouge, Kisrabló, Búsuló Juhász, Fészek klub, stb. Ezek elérhetők voltak havi fizetésből élők részére is a 60'-as években. Ezek helyek, de a barátaim is itt éltek/élnek. Ez nekem A BUDAPEST, a fürdőivel hegyeivel, ahol a haverokkal, csajokkal rengeteget kirándultunk. A koncertekről nem is beszélve, ami nálam a Scampoló együttessel kezdődött. Most a város peremén élek /Rákosborzasztó/, ahol a kertben vendégül látom öreg, és ifjú barátaimat egy kis kerti sütögetésre-bográcsozásra. Hát ennyi! Vannak statisztikák az élhető, és szerethető városokról, de mindenkinek az a hely a legkedvesebb, ahova érzelmileg kötődik.

2018. okt. 13. 16:04
 18/25 anonim ***** válasza:

Mindenkinek, aki a nagyvárosokba költözést fontolgatja!

#12-nek külön: Nem érzem sértésnek, ha parasztgyereknek titulálnak. Az egyik nagyapám halász volt, a másik pásztor. Csizmám ugyan nincs! Szerettem gyerekkoromban

nagyanyáméknál az istállóban aludni. Olyan megnyugtató volt a ló és tehénillat, és az állatok éjszakai szöszmötölése.

Kisvárosban nőttem fel. Felsőfokú iskoláim alatt 3 évet laktam egy nagyvárosban, 2 évet Pesten, és fél-fél évet két külföldi fővárosban. Ismerem a nagyvárosi életet. Most falun lakom, egy 300 m2-es kertes házban, egy 2000 m2 parkosított kertben, sok ezer virág között. Sokat mozgok is a jó levegőn, miközben a növényekkel foglalkozom. Kocsiba ülök, 7 perc alatt bent vagyok egy városban, ha éppen ahhoz szottyan kedvem. Egy pesti sokszor ennyit bumlizik, mire beér a munkahelyére, miközben virágillat helyett rákkeltő kipufogógázt szívogat! Nyáron hallgatom a madarakat, egy pesti hallgatja az utcazajt, a szomszéd diszkó, kocsma, meg a felette lakó dübörgését. Télen etetem a madarakat, a meleg szobából kinézve gyönyörködöm bennük, miközben a nyárból elmentek valamennyit, mintegy 200 cserépnyi növényt gondozgatva. Ha unom a telet, szabadságra megyek egy hónapra dél-Spanyolországba, ott sem nagyvárosba, hanem egy halászfaluba.

Na, akkor ki a bolond?

Ja, és a statisztikák szerint a várható életkorom 6 évvel több, mint egy nagyvárosban élőnek.

2018. okt. 14. 09:03
 19/25 anonim ***** válasza:

Tegnap berepült egy fácán a kertünkbe, rengeteg van belölük felénk. Egész nap hallani a jellegzetes rikácsolásukat. De van itt sok süni, erdei siklót is láttam már és sok más egyéb állatot is. A Duna is közel van, bicajjal kB 10 perc. Szép nyugodt falusias környezet, gyér autós forgalommal, ráadásul zsákutcában lakom, így átmenő forgalom sincs. Semmi pénzért nem költöznék el innen. A városban benn vagyok 20 perc alatt, ha pont nyüzsgésre vágynék.

Azt hozzá teszem, hogy Budapesten élek Soroksáron!!!!!

Ja, miért költöznék vidékre, mikor ugyan azt a nyugalmat itt is megkapom.

Könyörgöm nem az egész város zsúfolt, szmogos, élhetetlen!!!

Vannak külvárosi kerületek, mint Soroksár, Lőrinc amik már már vidéki hangulatot árasztanak. Kispesti wekerletelepről már nem is beszélek. Gyönyörű házak, minden lakás, ház kertkapcsolatos, hatalmas fák, parkok.

2018. okt. 15. 10:27
 20/25 Meton ***** válasza:
Én laktam Soroksáron. Az udvarra nem tudtam bejárni a kocsival, az utcán meg alig van hely. Ha meghívom a barátaimat, a szomszédok előtt kell parkolni. A kukásautók boszorkányos ügyességgel lavíroznak a kocsik közt. Nekem ez volt Soroksár.
2018. okt. 15. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!