Közép és Nyugat-európai fővárosokhoz képest Budapest mennyire élhető és szép város?
Mondjuk Varsó VS Budapest,vagy Belgrád VS BP,vagy Prága VS Budapest.
Mennyire élhető BP? A többi közép-európai fővároshoz képest jobb BP-n élni?
Szerintem valahol élni csak úgy lehet normálisan ha beszéled a nyelvet. Bármennyire is jó gazdaságilag pl Luxemburg, nyelvismeret nélkül nem tudsz érvényesülni.
Budapest egyébként szerintem szép város és viszonylag élhető is. Vannak erre különböző felmérések is, az egyik legismertebb az Egyesült Államok-beli Mercer szakmai szervezet Quality of Living nemzetközi listája, melyen a világ 221 városa szerepel.
Eszerint a környező országok közül Bécs toronymagasan kiemelkedik, mindig ott van az első 3-ban, Európából még Zürich, München, Düsseldorf, Frankfurt, Genf, Bern és Koppenhága is előkelő helyen van, Bp kb a 75. hely környékén.
Budapest véleményem szerint szép város, bár Prága azért nekem jobban tetszik.
budapest egyre szegényebb, az emberek is egyre szegényebbek, emiatt az élhetőség romlik, a bűnözés nő, a kommunális szolgáltatások romlanak, az egészségügy szar, a tömegközlekedés is egyre ócskább, alig tataroznak épületeket (kivétel a frekventált részek)
nem érzem túl jó helynek, a pesti oldalról este a kivilágított budai vár szép, ha ez elég akkor szép
Ketteske, nem tudom, hol élsz, de nem Budapesten....
Budapest folyamatosan újul, parkok, terek szépülnek-épülnek. Szerintem tisztább és élhetőbb város, mint 5-6 éve.
Összehasonlításként Koppenhágáról mesélek, mert az időm nagy részét itt töltöm: ISZONYATOSAN drága minden, és kevés a választék. A rezsi rengeteg, az utcák koszosak, szemetesek.
Ötös, mi borzalmas a tömegközlekedésben?
Ne a hajléktalanokat említsd, mert 25 éve járok tömegközlekedéssel, és egy kezemen tudom megszámolni, hányszor láttam őket a buszon.
Szóval?
járatritkítás, megszüntetés, kigyulladó 40 éves buszok, trolik, hévek, metrók, kosz, légkondi hiánya, fűtés hiánya, bunkó villamosvezetők, bunkó buszvezetők, téligumik nélkül közlekedő (elakadt) járművek a hóban, bunkó ellenőrök, radikálisan csökkentett jegyváltó helyek, korrupt vezetők
ennyi elég vagy soroljam tovább?
Milyen negatív ember vagy :)
Én azt látom, hogy gyakran közlekedő buszok, percenként járó metró, új metróvonal. Gyorsan eljutok oda, ahova kell. Fűtésre nincs szükség, csak leizzad az ember. Nálunk légkondicionált buszok járnak.
Szerintem veled van baj, nem a tömegközlekedéssel.
"munkalehetőségek is vannak bőven..:)"
Ez jó. Azok inkább csak mézesmadzagok, és nagy részük csak szakmunka, ám azokra nincs elég képzett ember mert a többség diplomát akar. Érdemes elolvasni az álláshirdető oldalakat, a kínálat színvonala kb. megegyezik egy latin amerikai metropoliszéval. Ha olyan jó lenne állásügyileg Budapest, akkor miért nem oda özönlenek a fiatalok, és miért külföldre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!