Budapest élhető város? Milyen ott élni?
Ez így elég meghatározhatatlan kérdés.
Itt él az ország 1/10-ede, akkor valószínűleg élhető. Panelban lakni is ugyanolyan vidéken mint Pesten. Még arra se lehet válaszolni hogy milyen itt élni, mert mindenkinek más, helytől, lakástól, személyiségtől függően.
Fele társaság azt fogja mondani hogy szar, másik fele meg hogy jó, ettől te nem leszel előrébb mert nem tapasztalod meg.
Ez buta 1 kėrdės bocsi, mert ha van sajàt hàzad vidėken vagy ahol laksz sokkal jobban jàr aki marad,mint aki elmegyen B.pestre albėrletbe
Pesten is ugy jo lakni kėrdezö, ha van pėnzed akkor tudsz ėlni szorakozni ami vidėken nincs lehetösėg.
Attol függ mennyi a havi bevėtel .100E. El meg se indulj.
Ėn pl:kimondottan nem szeretem B.pestet,teljesen màs mint vidėk. De aki Pesti születėsü ,nem tudna ėlni pl Szabolcsban....
Nagyon sok dologtol függ
Kevés fizetés, hétvégi munka...ez az adott munkakörödtől, és a munkáltatótól függő dolog, semmi köze a városhoz.
Sokat kell közlekedni...ez is relatív, faluból bejárni egy vidéki nagyvárosba sem kevesebb, vagy egy kisebb nagyobb város külső-belső része között is nagy távolságok lehetnek...és akkor még ehhez jön a ritka tömegközlekedés.
Nagy zaj, forgalom....ez is olyan, hogy Pesten is van csendesebb hely, de Nyíregyházán a körúton is megsüketülsz annyi kamion jár át a városon. Vagy a 4-es főúttól kilométerekre hallani a zajt éjjel, nappal is akár.
Az tény, hogy a levegő kellemesebb egy külső vidéki területen, messzemenőkig élvezhetőbb, de azért Pesten sincs kifejezetten szmogtenger ha nem a legforgalmasabb utak mellett élsz.
Amit az utolsó mond, erősíteni tudom, bizonyos kereset alatt nem biztos hogy felköltöznék, mert az albérlet+utazás+kaja hármasra elmenne az összes pénzem.
Az tény, hogy meg kell szokni, hogy az utcán reggeltől estig emberekbe botlasz, és a legtöbb részen megy az élet folyamatosan.
Azt nem tagadom, hogy ha választhatok hasonló feltételek mellett, akkor én is inkább egy kisebb vidéki, de Pest közeli városban lennék.
Én imádom,még kicsi voltam amikor felköltöztünk,de mára már a vidéki nyugi nekem szokatlan.
Európa egyik legszebb városa,ez nem vitás.Sok ország örülne ha ilyen fővárosa lehetne.A szomszéd országok fővárosai közül csak Bécs említhető vele egy lapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!