Szerintetek Riga, vagy Tallinn élhetőbb város?
Szia!
Mindkettőben voltam többször is.
Tallinnt annak idején is élhetőbbnek láttam, és a nemzetközi quality of life összehasonlításokban is (numbeo; mercer) Tallinnt hozza ki magasabb pontszámmal.
Hozzá kell tenni: Ez függ a személyiségedtől is. Akinek hiányzik a nagyváros pezsgése, a lehetőségek sokasága, ahhoz jobban passzol Riga. Kulturálisan sokszínűbb. Budapestnél egyébként mindenképp élhetőbb Riga is.
Tallinn nyugisabb, ritkásabb, és jóval kisebb a belvárosa, kevesebb a szórakozási lehetőség is. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne itt is némi választék. Tallinn viszont valóban csak a bő milliós Észtországnak a központja, nyugatról, északról tenger határolja az országot, kelet felé nincs sok kereskedelmi kapcsolata. A vasútállomás a belvárosban olyan, mintha Európa végéhez érnél, és ez bizonyos értelemben igaz is.
Riga az egész Baltikum legnagyobb városa, sok közös "balti" politikai és kulturális esemény itt kerül megrendezésre. Így egyben a "Baltikum" kulturális fővárosa is.
A tavasz általában egy héttel előbb köszönt be, mint Tallinnban és lett ismerőseim beszámolója szerint Tallinn jóval sötétebb és hidegebb már ősszel, mint Riga.
Gondoltam némi érdekességet is becsempészek :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!