Budapest élhető, szerethető város?
Nem élhető, de szerethető
2018. okt. 5. 21:57
Attól függ mire vágyasz! S melyik részre gondolsz.
Szerintem nem mindenkinel való! Nekem biztos nem, de van aki imádja!
2018. okt. 5. 23:17
Egyéni ízlás kérdése, én szívesebben lakok nagyvárosban, mint máshol a hátrányaival együtt is.
Ugyanakkor van erre tárgyilagosabb próbálkozás is, pl.:
[link]
[link]
2018. okt. 6. 06:42
7 évet éltem ott és szerettem, hiányzik is. Jó a tömegközlekedés, sok a múzeum, színház, esti séta a Duna partján mindig elvarázsolt, vannak szép épületek, stb... Számomra élhető is volt, de azért a mérnök fizetés eléggé különbözik pl egy ápolónői fizetéstől...
2018. okt. 6. 08:02
Akinek nincs kocsija, nincsenek állatai, sokat dolgozik, albérletben él, nem szereti a ház körüli munkákákat és szeret sokat utazni, repülni, annak Budapest ideális.
Én falun lakom, a kocsim az udvarban van, ami akkora, mint egy közepes parkoló Budapesten. Ha boltba kell menni, akkor a legközelebbi városba megyek, tőlem 10km-re, de legtöbször a webshopot használom, mert a világon bárhonnan rendelhetek. Van két kutyám és munka után nem unatkozom, mert a ház körül mindig van munka.
2018. okt. 6. 09:17
Budapesten is lakhatsz ezer helyen és minőségben.
Nem mindegy, hogy Budafokon laksz, ahol kellemes családi házas, csendes környezet van, a Belvárosban laksz ahol minden közel van. Vagy lakhatsz panelban, ami pont olyan, mint bárhol máshol az országban.
2018. okt. 6. 09:37
Én szeretek Budapesten élni, pedig éltem az USA-ban, Németországban és Oroszországban is, van összehasonlítasi alapom. Hogy melyik része élhető és melyik nem, az már egy másik kérdés, és nagyon is az egyéni preferenciák és anyagi lehetőségek függvénye. Elméletileg mindenki megtalálja itt a neki optimális környezetet, hiszen még párszáz fős falu is akad a városon belül (Péterimajor), ahogyan abszolút kozmopolita környékek is, hogy csak két végletet említsek. A kérdés inkább az, hogy megengedheti-e magának valaki a számára ideális városrész lakásárait.
2018. okt. 6. 12:31
Budapestnek vannak olyan városrészei ami olyan mint ha vidéken laknál. Külvárosi kerületek, pl Pestlőrincen laktak a nagyszüleim erdő mellett, hatalmas kertesházban.,de a Budai oldalon is vannak olyan vadregenyes részek ahol pl.renszeresen találkozol vaddisznóval vagy egyéb vadállattal. Az a baj, hogy Budapestet sokan a zsufoltsággal, panelházakkal azonosítja be. Pedig vannak kertvárosias,már - már falusias városrészek is. A belváros valóban zsúfolt, élhetetlen, szmogos. De ide csak dolgozni járok. Szerencsére én is egy nyugisabb külvárosi kerületben lakom. Van saját kertem, közel a kiserdő, de ha valamiért be kell mennem a belvárosba (meló, bevásárlás) felülök a buszra és 25 perc múlva ott vagyok
2018. okt. 8. 04:50
Pesterzsébeten laktam egy ideig. Volt egy cuki kis udvar, de zavart, hogy két kocsi már nem fért be. Vagyis egymás mögött csak, de akkor a hátsó kocsival már nem lehet kijárni. Falun vettem házat, itt 10 kocsi is elfér, egyik sincs a másik útjában. Ráadásul 5 millió sem volt a ház, szóval nem volt nehéz megvenni. Igaz, kicsit romos, de szeretek vele foglalkozni. A fűnyírás mondjuk egy laza félnapos program.
A gyerekek most is Pesterzsébeten laknak. A munkahely gyalog 10 percre van. Szeretnek rendezvényekre járni és azok mindig vannak a közelben, szóval nekik pont így tökéletes, ahogy van. Forgalom szinte semmi, a ház nagy, az udvar parányi, nekik pont ez kellett.
2018. okt. 8. 08:00
10/25 Are You Scorpio válasza:
ha nem gond hogy az atlag fizetes fele a lakhatasra megy el, akkor jo. nyogaton sok helyen ez 10%.
2018. okt. 10. 12:23
Kapcsolódó kérdések: