Ki tud róla, h a jogosítványt/útlevelet most már csak a következő születésnapig hosszabbítják? Miért hívják 10 éves érvényességnek, mikor közel sincs annyi. Más is úgy gondolja hogy ez megtévesztő?
10 éves időre napi 4,5 Forintba kerül az útlevél (igénylés díja + eljárási költség visszaosztva az eltelt napokkal).
Ha te csak 9 év 4 hónapra tudod használni az napi 4,8 forintba kerül. A különbség körülbelül 250 forint, és te most ezen rugózol. Gyanítom hogy akinek annyira számít hogy tíz éven belül X alkalommal szeretne külföldre menni azt nem fogja 250 forint kidobása földhöz vágni.
De ha ennyire mélyen érintett téged a dolog, akkor legközelebb a születésnapod környékén intézd, hogy meglegyen 9,99 év érvényesség, és akkor csak 4,5 forintot vesztettél rajta.
Ez egy teljesen új szabály, az idén vezették be.
Tudod, egy olyan elbutult országban, ahol a bkk automaták azért ordítanak, hogy vedd el a visszajárót, te szellemi nyomorék, ahol a taplója nem tudja, hogy meg kell nyomni az ajtónyitó gombot, ha ki akar szállni, ahol az emberek egy jó részének nincsen bankkártyája és nincsen ügyfélkapuja, helyette póstára jár csekket és levelet feladni, nos egy ilyen ország lakossága számára akár még elfogadható ez a baromság.
De igazad van, ha te lényegesen többre tartod magad!
a 3.-nal a pont
amugy valami szerencse folyaman a parom a kovetkezo szuletesnapjaig kapta meg az utlevelet
amugy meg rohejes hogy az ara ugyanannyi es ha mondjuk ezen baromsag miatt vesztek fel evet tovabba az utlevel az utolso hat honapban amug sem hasznalhato igy a ketto mar egy ev vagyis az og eves utlevel araerr kapok negy evet, rohadt orszag, rohadek vezetessel
Koszonom a valaszokat. Itt nem a penzrol van szo. Koszi a napi lebontast. Engem a penznel jobban zavar hogy most majd 8 honappal elob kelll ujra bebattyognom, cetlit kernem, sorba allnom. Szivesebben rafizettem volna a kello osszeget, hogy akkor a 10 ev marpedig legyen 10 kerek ev.. Vagy akar 20.. Pont lesz.rom... En kulfoldon elek szoval nem csak nyaralashoz kell az utlevel, ok? Nekem igenis fontos, h minel ritkabban kelljen ilyenek miatt sorba allnom... Es ha mar itt tartunk, igenis minden fejlett nyugati orszagaban uvoltik az automatak, h vedd el a visszajarot. A posta mellesleg nem hosszu ó, hanem rovid..
Azt meg hogy USA-ban mi van pont lesz.rom.. Nem is ertem miert kell mindig veluk peldalozni???? Fogalmatok sincs mi van ott es hogy ott vannak csak igazan szellemileg leepulve az emberek.. En nagyjabol tudom, Te meg kedves USA-rajongo peldalozzal csak... Megegyszer koszi a valaszokat, de meg kell mondjam, meg nem ertettnek erzem magam...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!