Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Te utaznál úgy külföldre,...

Te utaznál úgy külföldre, hogy csak magyarul tudsz beszélni?

Figyelt kérdés
2017. febr. 7. 11:54
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Csak nyaralás céljából mennénk külföldre.

Angolul tudok, de max az alapokat.

Érdemes így kimenni külföldre?

2017. febr. 7. 11:59
 2/15 anonim ***** válasza:
Magyarok millioi utaztak/utaznak nyelvtudas nelkul kulfoldre nyaralni, talan neked is sikerul. A XXI. szazadban amugy is mi bajod lehetne? Meg eltevedni sem tudsz.
2017. febr. 7. 12:15
 3/15 A kérdező kommentje:

Hát én azért kicsit tartok tőle.

Hogy fogok eljutni x helyre ha leszállok a repülőről..stb

2017. febr. 7. 12:18
 4/15 anonim ***** válasza:
Otthon tervezd meg előre az útvonaladat, és akkor nem fogsz eltévedni
2017. febr. 7. 12:25
 5/15 anonim ***** válasza:
Ennyire ne legyel mar eletkeptelen :)
2017. febr. 7. 12:31
 6/15 anonim ***** válasza:
53%

Tényleg életképtelen vagy. Egyrészt tessék megtanulni legalább angolul egy elfogadható szinten, mert manapság ez elengedhetetlen. Ezen lehet nyivákolni, de akkor is ez az igazság.

Másrészt meg csak nem fogsz már elveszni egy civilizált országban. Vagy az őserdőbe készültök?

2017. febr. 7. 12:58
 7/15 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenkire ragad annyi (nyelvészeti) internacionalizmus, hogy szükség esetén élelmet és útbaigazítást tudjon szerezni a világ bármely pontján. Persze ezek néha kínos szituációk, de én is valahogy negértettem magamat az azeri falu pékjével és egész jól eldumáltam olaszul két románnal a veszprémi gyorson, pedig hàt nem tanultam soha semmilyen latin nyelvet.
2017. febr. 7. 13:18
 8/15 anonim ***** válasza:
Igen. Oroszországban például a hajamra kenhettem a meglehetősen jó angol nyelvtudásomat, mivel még a reptéren is oroszul szidott a biztonsági személyzet, mert nem pakoltam elég gyorsan. De Moszkva belvárosában is mindenki kedvesen mondta a magáért oroszul, angolul meg szinte senki nem tudott. Marad az activity, azzal is el lehet boldogulni, illetve egy turista szótárral.
2017. febr. 7. 13:58
 9/15 anonim ***** válasza:
Én elég sokat utaztam úgy külföldre, hogy nagyjából csak magyarul tudtam beszélni. Pontosabban az olasszal és a némettel semmire sem mentem az adott országokban. Ráadásul nem autóbuszos, vagy csoportos autós utazások voltak, hanem abszolút olyanok, ahol mindenképpen interakcióba kerülsz a helyiekkel, vagy a repülőtéri alkalmazottakkal, határőrrel stb. Olyan országokban is jártam, amikről akkor még útikönyvet se lehetett kapni.
2017. febr. 7. 16:23
 10/15 anonim ***** válasza:
Nagy szégyen ám, hogy a 8 év általános + 5 év szakmunkásképző alatt ne tudtál összehozni némi nyelvtudást.
2017. febr. 7. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!