Mennyire nézik le az emberek azt, aki huszonévesen sem járt még soha külföldön? Szégyellni való?
Szerintem nem szégyellnivaló, nem mindenki teheti meg, hogy külföldre utazzon, ill. mindenkinek mások a prioritásai.
Az viszont rettenetesen szánalmas szerintem, ha valaki azért zárkózik el, mert egyszerűen krolátolt és semmi nyitottság nincs benne, aztán jönnek a szövegek, mint a "há' minek az", "minek menjek, ott nem beszélnek magyarul", "rohadt külföldiek, minek menjek oda", stb. Na EZ a hozzáállás igenis szégyenletes, de egyéb esetben nem az.
Ha anyagi okai vannak, akkor érthető és nem kell szégyellni.
Ha viszont ingerenciád nincs rá, akkor az már gáz.
Teljesen igaza van az előttem íróknak, de a "nem telik rá" azért nem teljesen igaz, mivel pl. egy bécsi buszos adventre, már 3.900 Ft-ért el lehet jutni.
Persze akkor már nem tudná sajnáltatni magát, hogy sosem járt még külföldön...
Nem szégyellni való, de nekem furcsa, hogy ennyire nincs igénye az embereknek az utazásra. Én mióta az eszemet tudom folyamatosan megyünk valamerre. A páromat 16 évesen ismertem meg, akkor volt életében először külföldön. Bécsben. Ahova mi kb vásárolgatni jártunk ki, nem egy nagy program, sőt Szlovákiába is sokszor jártunk emiatt. Az ő szüleinek a Balatonnál távolabb nem létezik semmi.
Ha ilyen mentalitással neveltek, el is hiszem, hogy nincs igényed az utazásra. Én érettségi után elkezdtem dolgozni és fél éven belül összegyűjtöttem a pénzt Londonra, aztán újabb fél év múlva Rómába mentem, majd Münchenbe és így tovább. Nekem mindig prioritás volt utazásra gyűjteni, ahogyan ezt a szüleimtől is láttam.
Azt nézünk le, akit akarunk, kedves utolsó, ezt úgy hívják, a szabad véleményhez való jog :)
Engem nem érdekel, ha valaki kipróbálta és nem szeret utazni, nem kell mindenkinek ugyanazt szeretni. De aki ki se próbálta, hanem eldöntötte a kis fejében már jó előre, hogy az mennyire rossz, az a szememben egy korlátolt barom és ezt egyáltalán nem szégyellem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!