Van olyan hely, ahová szeretnél eljutni, de tudod, hogy soha nem fogsz?
4:
Párizsba nagyon szegényként is el lehet jutni, csak stoppolni kell.
10.-s 3 hétig túráztam a Himalájábam a párommal, plusz bejártuk a Kathmandu völgyet, ketten naponta kb 5000ft (se) költöttünk, mindennel együtt. A Himalájában a szállás (ha teaház trekking) kb 600-800ft/éj/2 fő, a kaja kb 1000ft/nap/2fő.
Szóval ne mondd nekem hogy a Himalája drága, és ez vonatkozik az indiai részre is. Gondolom soha nem voltál.
1. Ha Nepálban szeretnék túrázni, helyből sokkal jobb felszereléssel mennék, mint ami mondjuk egy tátrai túrához kell. Alsó hangon egy 100-as.
2. Ott nem biztos, hogy nem kellene egy túravezető, hiszen nem ismerem a helyi viszonyokat.
3. A repülőjegy miatt 1 hétre nem érné meg menni, 3 hét szabadságnak már komoly ára van, akár közvetlenül számszerűsíthető (fizetés nélküli szabi), akár nem.
Szóval az jól hangzik, hogy alacsonyak ott az árak, de a járulékos költségekkel együtt már sokkal drágább, mint ha egy szomszéd országba megyek nyaralni.
Anyagi akadály nincs. De... én nem utazom Ázsiába meg Afrikába meg Dél-Amerikába. EU-USA-Kanada-Ausztrália-Új Zéland-Japán, szóval a fejlett országok. Most kivételesen voltam Jordániában hogy Petrát lássam, két napig volt kint a "burokból", előtte 1998-ban 1 napig Egyiptomban, nem hiszem hogy lesz még egyszer.
Így hát Angkor Wat-ot például nem fogom látni. Kár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!