Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Miért ilyen a magyarok egy...

Miért ilyen a magyarok egy része egymással külföldön?

Figyelt kérdés

Bocsánat, ha hosszú és kissé kusza az írásom, előre is köszönöm, ha lesz türelmed végigolvasni.:)

Már több, mint 3 éve élek Angliában, de jópárszor találkoztam már ilyen típusú magyarral, aki néhány rossz tapasztalat miatt általánosít mindenkire és azzal is lekezelően távolságtartó, aki erre nem szolgált rá. Számtalan példát tudnék erre mondani, volt olyan, hogy iskolába jártam itt és egy ottlévő magyar srác, mikor megtudta, hogy magyar vagyok én is látványosan pofákat vágott, majd elkaptam egy mondatot is, amit egy másik tanulónak mondott a suliból kifelé jövet, hogy jobban örülne, ha nem lennének egyáltalán magyarok, ő nem akar egyel sem barátkozni, mert mindenki lehúzza/átveri a másikat és különben is a többség primitív, ostoba, ő ezért jött el Mo-ról, hogy ne ebben a közegben kelljen élnie. Számtalanszor kaptam el sutyorgást magyaroktól buszon/utcán, reptéren, hogy meg ne szólalj magyarul, nehogy észrevegyen valaki és jópofiznunk kelljen. Egyszer volt egy pár a szomszédomban, akik egészen addig kedvesen/mosolygósan köszöntek, amíg meg nem hallottak egyszer magyarul telefonon beszélni, utána semmi, még a fejüket is elfordították, ha megláttak. Még több esetet is le tudnék írni, és az itteni magyar barátaim/ismerőseim szintén tudnának ilyesmiket mondani, de ha felmegyek akármilyen külföldre költözős fórumra, akkor is kismillió olyan kommentet találok, ami ilyesmikre utal. Amikor rákérdeznek ezeknél az embereknél az indokra, akkor rögtön jönnek az engem mindenki átvert eddig mantrával(ami jellemzően pár magyart jelent). Érdekes, engem eddig egy magyar sem próbált átverni, munkahelyen befeketíteni, lehúzni stb., mondjuk vadidegeneknek nem is segítek semmiben, nagyon max. információval, többet kizárólag közeli barátoknak, családtagoknak. Ahogy otthon sem csináltam ezt, itt sem fogom. Bunkó, szemét lengyellel, olasszal, angollal, indiaival viszont jópárral találkoztam, de mégse általánosítok arra, hogy na akkor biztos az összes olasz, lengyel stb. szemét dög, pedig elég hajmeresztő sztorikat tudnék mesélni. Ne értse félre senki, nem azt mondom, hogy minden magyar földre szállt angyal, vannak kártékony, lehúzó emberek, ugyanúgy, ahogy minden nemzet között és őket el kell kerülni, ennyi. Azt sem mondom, hogy azért, mert valaki magyar akkor feltétlenül nagy barátságban kell lenni, mert azért ez komplexebb, lehet valaki akármilyen kedves, normális, ha nincs közös érdeklődési kör,téma, akkor nincs értelme. Csak arra próbálok utalni, hogy miért kell direkt, anélkül elfordulni egy magyartól csak azért,mert magyar. Sokkal inkább ezt a fajta habitust látom problémának és nem azt, hogy jajj a magyarok átverik egymást, én az előbbivel rengetegszer, az utóbbival eddig még nem találkoztam.

2016. febr. 25. 22:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
45%

Sokat gondolkodtam már én is ezen.

Az egyik ok a látszatra nyilvánvaló nemzetiségi háttér. Amit először nem is vettem észre, nekem nem is számítana, de úgy néz ki másoknak igen. Mi magyarok elég sokfélék vagyunk, és külföldön talán jobban látszik, hogy a másik tót, sváb, cigány vagy zsidó.

Az is jobban hallatszik, hogy tájszólása van, és azt nem mindenki tartja üdítőnek.

Meg aztán otthon is el tudjuk dönteni már a szemünk sarkából, hogy kivel állnánk szívesebben szóba, de ott több a választék, másutt meg sokkal kevesebb.

Én akkor sem hagyok ki egyetlen lehetőséget sem, hogy megszólítsam a magyarul beszélőt. Néha van egy kedves -cigányforma- Mo-on tanult kubai, aki magyar nőt vett feleségül, és a vele levő fia is szépen beszél magyarul.

2016. márc. 1. 05:00
 12/21 anonim ***** válasza:
49%

Mi az a nagyon fontos dolog, ami miatt kiemelted ezt a kérdést megint.

Mire nem kaptál választ, amikor az egyébként elég fellengzős, utazáshoz csak nehezen köthető kérdésedet újra és újra felteszed a főlapra??????

2016. márc. 4. 20:11
 13/21 A kérdező kommentje:
Utolsó te mekkora egy nyomorult, bunkó, senkiházi vagy. Hogy miért emeltem ki a kérdést ahhoz semmi közöd, ha nekem valamelyik kérdés nem szimpatikus, akkor egyszerűen továbbugrok, de nem irkálok be az illetőnek ilyen tahó stílusban minden ok nélkül. De hogy válaszoljak is, szimplán kiváncsi voltam más véleményekre is még ennyi, ez aztán hatalmas bűn rohadtul. Az utazáshoz azért írtam, mert találtam hasonló, külföldi kintléttel kapcsolatos bejegyzéseket itt, de lehet máshova jobban passzolt volna, amikor ezt kiírtam elég fáradt voltam. A kérdésem minden, csak nem fellengzős, felvázoltam egy általam észlelt jelenséget és kérdeztem a véleményeket, senkit nem pocskondiáztam közben, nem írtam lekezelően, egyedül az egyik válaszolónak írtam indulatosabban, mert személyeskedett. Komolyan nem értem az ilyen embereket, mint te, miért kell a másikkal minden ok nélkül suttyónak lenni....
2016. márc. 5. 07:58
 14/21 anonim ***** válasza:
Hát ahogy te írsz itt az alapján te sem vagy sokkal jobb. Eleve mi a francért érdekel, hogy más mit csinál külföldön, miért kell mindig mást cseszegetni, mert téged zavar, hogy nem te vagy az egyetlen magyar külföldön.
2016. márc. 5. 08:36
 15/21 A kérdező kommentje:
Tanulj szöveget értelmezni, látom az nem megy, mert ilyeneket sehol nem írtam(másold már be hol írtam olyat, hogy én 0-24-ben ezzel foglalkozom, cseszeget másokat, hogy mit miért csinál és zavar, hogy én vagyok az egyetlen magyar itt, írtam is, hogy elég sok magyar ismerősöm, barátom van kint). Nem arról van szó, hogy emiatt a dolog miatt minden egyes magyart mindig piszkálok és órákon keresztül a szobám falát bámulom ezen a témán merengve, sőt. Találtam ezzel kapcsolatban egy cikket és akkor jutott eszembe, hogy kiírhatnék egy kérdést, mert érdekelnének mások meglátásai. Annyiféle témában annyi mindent kiírnak ide mindent, most sem értem egyeseknek miért szúrja pont ez annyira a szemét, mikor nem volt benne semmi különös.
2016. márc. 5. 09:12
 16/21 A kérdező kommentje:
Az egyik mondatnál kimaradt: *zavar, hogy nem én vagyok az egyetlen magyar akart lenni.
2016. márc. 5. 09:15
 17/21 anonim ***** válasza:
A kérdés ok, de az, hogy idegen embereket nagyon csúnyán lecsesztél (pedig nem is én voltam aki kapta azt a kedves választ), az kihúzta a bicskát a zsebemből.
2016. márc. 5. 09:24
 18/21 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy indulatosabban válaszoltam, ez tény, de nézd meg azt a két kommentet, szerintem szintén elég primitív dolog ok nélkül olyat írni ,hogy a fajtámmal nem állna szóba és akkor még nem írtam semmit,csak a kérdést ki. A második meg szintén elég irritáló volt, nem értem miért kellett belémkötnie azért,mert kiemeltem a saját kérdésem. Nincs bajom azzal,ha más másként látja mint én, aki normálisan írta le a véleményét, mégha az negatív is,azt fel is pontoztam, de az értelmetlen beszólogatást nehezen tolerálom. A reakcióm valóban túlzó volt, de attól még nem tartom ezt fair dolognak.
2016. márc. 5. 10:39
 19/21 anonim ***** válasza:

Én is 3 éve vagyok küldöldön, és ugyanúgy állok hozzá a magyarokhoz mint akármilyen más nemzetiségű emberhez. Ugyanúgy beszélgetek velük mint bárki mással. De igazából a szorosabb baráti társaságomba nem tartoznak bele. De ettől függetlenül van amikor találkozunk, apróbb dolgokban segítünk egymásnak. De valóban él ez a dolog ahogy mondod. De szerintem főleg azoknál akik még csak most kerültek ki. Mert mindig ezt mondják nekik jó tanácsnak a nagy okosok :D

Tehát nekem egyformák az emberek, akárki lehet megbízhatatlan, és lehet megbízható is. De külön én se keresném a magyarok társaságát facebookon pl vagy rendezvényeken. Főleg mivel beszélem a nyelvet is.

2016. ápr. 14. 14:04
 20/21 anonim ***** válasza:

"Ha kiírtad a kérdésedet, valószínűleg még sosem fordult elő veled külföldön, hogy honfitársadat meglátván nagyon gáznak érezted az ő primitív suttyó viselkedését.

Mondjuk én azt a taktikát követem, hogy valamely más nyelven szólalok meg, amikor a fajtáddal találkozom. Igaz, én egyetemet végeztem, és az ember valós tulajdonságai alapján ítélek, nem az alapján, hogy mi az egyetlen nyelv amit ismer"

7-es: Gratulálhatsz magadnak. Élő példa vagy arra, hogy a diplomához nem osztanak kultúrát is. Attól mert itt kérkedsz a papíroddal még vérbeli proli vagy és az is maradsz. Nekem is van diplomám és ugyan volt már részem az általad leírt proli, suttyó magyarokban. De ez nem jellemzi az összes magyart.

Én sem azért barátkozom valakivel mert magyar, hanem mert szimpatikus. Ettől még magyarral barátkozhatok külföldön ha hasonló az érdeklődésünk és szimpatikus. Azzal kell barátkozni, akivel itthon is barátkozna az ember.

Aki kimegy külföldre és csak magyarokkal "barátkozik" az a nyelvtudás hiánya miatt teszi, ami nem valódi, hanem érdekbarátság sokszor, mert rá vannak kényszerülve. Ezekből szokott a baj lenni.

2017. nov. 23. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!