Nevezhetünk koncentrikusnak két olyan gyűrűt, amiknek a síkja egymással valamilyen szöget zár be?
Figyelt kérdés
2016. febr. 25. 16:08
2/9 A kérdező kommentje:
és miért?
2016. febr. 27. 01:28
3/9 anonim válasza:
Azért, mert forgástengelyük nem közös. Ezen túl a koncentrikus elnevezés megköveteli a geometriai középpontok azonosságát is.
4/9 A kérdező kommentje:
eldöntött sík esetén lehet azonos a középpontjuk. Pont ezért kérdeztem. Akkor viszont nem értem, amit olvastam egy könyvben. Az volt benne, hogy "...két koncentrikus gyűrűből áll, melyek metszéspontjában..."
2016. febr. 27. 12:58
5/9 anonim válasza:
Mit olvastál a könyvben konkrétan?
6/9 A kérdező kommentje:
konkrétan ezt. Egy építészeti könyv, ami egy japán huszadik század közepi építész egyik munkáját is tárgyalja, aki két koncentrikus körben tervezett lakóegységeket, és a metszéspontjukba meg irodákat és hivatalokat. Rajz nem volt, így nem értem, hogy ez most mit jelent.
2016. febr. 28. 05:28
7/9 anonim válasza:
És ír olyat a könyv, hogy a körök nem egysíkúak volnának?
8/9 anonim válasza:
Habár nem egészen értem őszintén szólva. Két koncentrikus körnek vagy nincs metszéspontja, vagy azonos a két kör...
9/9 A kérdező kommentje:
Nem ír olyat, hogy mi van a síkjaikkal, csak nem tudom értelmezni a szöveget. De az is lehet, hogy egyszerűen csak egy pontatlan hülyeség.
2016. márc. 1. 03:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!