Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hogyan juthatnék el Japánba?...

Hogyan juthatnék el Japánba? (lent r. )

Figyelt kérdés

12/l vok és Japánban szeretnék majd élni mert mindent imádok bennük: a zenétaz animéket a mangákat,a kultúrát,a japán rockot..Mindent!

Csak gondolom szimpla érettségivel semmit sem lehet kezdeni:/Könyvből tanulok japánul csigatempóban..Nem tudnátok ajánlani egy jobb módszert a nyelvtanulásra?Jah és még azt szeretném megkérdezni h mennyi tudás kell ahhoz h be is tudjak illeszkedni?Mivel hát Japánban vannak szinte a legnagyobb iq-val rendelkező emberek....

A válaszokat előre is köszönöm!

2016. jan. 20. 22:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem akarlak bántani,úgyhogy inkább csak annyit írok majd akkor térjünk erre az egészre vissza ha majd már leszel vagy 18........
2016. jan. 20. 22:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Ááá az a szép gyerekkor:) Én ilyen idősen F1-es pilóta akartam lenni. De te ötleted se semmi. Ez az érzés majd elmúlik ahogy telnek az évek, új suli,barátok,pasik stb..
2016. jan. 21. 03:09
 3/7 anonim ***** válasza:

Aranyos vagy és még naiv :)

Még simán változhat az álmod, de azért mesélek kicsit.

Ha kimennél Japánba, nem csak mangából és rockból állna az élet.

Ha el tudod fogadni, hogy Japánban még idegesítőbb a bürokrácia, mint itthon, hogy mekkora nyomorgás van a tömegközlekedésben, hogy rohanás van -- és unalom is! (mert nem csak tündérmese ott az élet), akkor van értelme kimenned, mert fogsz tudni ott élni.

DE ha arra számítasz, hogy egész nap csak manga, anime, Jrock, akkor csak turistáskodni érdemes menned. Ahhoz meg nem kell más, csak pénz, és 3 hónapig tartózkodhatsz kint turista vízummal, amit meg sem kell igényelned, csak kimész és ott vagy.

De ha kint akarsz dolgozni, ahhoz általában nagyon jó japán nyelvtudás kell (leginkább anyanyelvi szintet követelnek meg a legtöbb álláshoz), plusz valami diplomás hiányszakma (pl. orvos, ápoló, tudós, mérnök), vagy nagyon jó angol tudás, és akkor jobb híján lehetsz ott angol tanár, de arra az állásra előnyben részesítenek mindenkit, akinek az angol az anyanyelve.

Vagy kimehetsz ösztöndíjjal, na az tényleg még tud poén lenni, én voltam, és bár nem csak buli volt buli hátán az egyetem, de én jól éreztem magam és sokat haladtam a tanulással is.

De ezek tényleg még jóval odébb vannak neked :) Álmodozni nyugodtan álmodozz, nincs abban rossz, de majd ha idősebb leszel, és továbbra is érdekel, akkor olvass utána jobban, sok olyan blog van a neten magyarul is, amit kint élő magyarok írtak.

2016. jan. 21. 09:36
 4/7 anonim ***** válasza:

2 év múlva olyan középiskolába jelentkezz aminek vannak japán kapcsolatai, így lesz esélyed kimenni cserediákként.

Egyetemekről is ki tudsz menni - és inkább ne japán szakra jelentkezz, minek alkalmaznának Japánban egy olyan magyart, aki nem ért semmi különöshöz, csak ismeri a japán nyelvet meg a kultúrát? Olyanból van ott is elég.

Tanulj világszerte keresett szakmát és legyél jó benne. Ilyen irányban van valami terved?

2016. jan. 21. 13:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Angollal v rajzzal szeretnék ott kezdeni vmit.Mondjuk akkor tudnék igazán beilleszkedni hogyha japán lennék..(_ _) Tudom h nem csak manga, japán rock,meg ilyenek vannak,viszont turistaként nem tudnék elmenni,mert méregdrága,és ha gyűjtenék is rá,ki tudja h mikor lesz annyi pénzem...most .1500 Ft-om van xd
2016. jan. 21. 20:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Ahhoz még gyűjts egy kicsit, és mehetsz :D
2016. jan. 21. 20:47
 7/7 A kérdező kommentje:

Oh és eltelt két év, tényleg máshogy gondolom a dolgokat :D.

Hogy lehettem ilyen naiv xd.

2018. máj. 8. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!