Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mennyivel másabb London...

Mennyivel másabb London Magyarországnál?

Figyelt kérdés
2015. okt. 28. 13:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
sokkal
2015. okt. 28. 13:24
 2/14 anonim ***** válasza:
Sokkal. Az hogy jobb-e vagy sem az tőled függ.
2015. okt. 28. 13:51
 3/14 anonim ***** válasza:
Magyarországon jobb oldalon mennek az autók. Londonban bal odalon. A vezetöülés is fordítva van.
2015. okt. 28. 13:56
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

3.

Ne már, hátrafelé néz a vezetőülés?!

2015. okt. 28. 14:01
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Majd szeretném látni az ellenőrződ,mert földrajzből beírnék egy 1-est.......London egy város,Magyarország meg egy ország,nem tudom innentől kezdve mit értelme van bármit is hasonlítgatni....
2015. okt. 28. 14:01
 6/14 anonim ***** válasza:
2020-ra Londonban a minimálbér a magyarországi 10-szerese lesz. Ennyivel és minden ebből fakadó dologgal másabb London.
2015. okt. 28. 20:29
 7/14 anonim ***** válasza:
6#, és persze az élet és lakhatàs Londonban kb 20x annyiba kerül mint MO-n. 😉
2015. okt. 29. 10:11
 8/14 anonim ***** válasza:

Nem tom miről beszélsz Digo, de Budapesten a 9 kerben a mester utca környékén egy 40 m2-es újépítésű lakás 100-120 plusz rezsi. A diplomás minimálbér nettó 79ezer.

Londonban zone1-ben a regents park mellett zöldövezetben egy garzon (érts szoba konyha fürdő) 1000-1100 font plusz kb 100 font rezsi. A minimálbér pedig nettó 1000 font.

A keresetekhez viszonyítva a londoni lakásárak sokkal olcsóbbak mint a pestiek. Ráadásul én most zone1ről beszéltem, ha kimész 3-as zónába, ami kb megfelel egy mester utcának, akkor jóval olcsóbban tudsz bérelni. Szóval erről ennyit.

Mindkét ár saját és jelenlegi élmény. És mint mondtam, most tervezik megemelni a minimált UK-ban a harmadával.

De persze vannak olyan megfizethetetlen dolgok, minthogy takarítják az utcákat, lemossák a buszmegállókat kézzel!!, van választék a boltban, kedves a kiszolgálás, a metrón van légkondi, remek éttermeik vannak, rengeteg parkja van, frissebb a levegő, jobb az idő. De minek is soroljam. Aki élt már ott, az pontosan tudja.

Ma reggel a corvin negyedtől a nyugatiig melóba láttam kb 10 csövest, 4 hányást, és kb 8 hugycsíkot a járdán. Ja és az egyik tisztes polgár épp akkor hugyozott amikor elhaladtam mellette, úgyhogy egy kis szökkenéssel átugrottam a csordogáló folyót. Viszont történt jó is, a hajléktalan bácsit akinek nem volt lába, és ezért mindig maga alá szart hány és hugyozott, elszállították valahova, úgyhogy mostmár a váci úton (legalábbis egy darabig) végig tudsz menni úgy hogy a cipőd nem megy tele színesebbnél színesebb testnedvekkel.

2015. okt. 29. 19:08
 9/14 anonim ***** válasza:
Igen, 3 évet húztam le Londonban. Azt hogy frissebb a levegő meg jobb az idő(!) nem tudom honnan jött egy 10+ milliós metropoliszban ahol non-stop esik.
2015. okt. 29. 22:20
 10/14 anonim ***** válasza:

Laktam a 3-asban és westminsterben is.

Az 1-ben 955£-ért tudtunk bérelni egy kb 25nm-es mini garzont, kb ez nézett ki az 50 megnézett közül úgy hogy nem kerestem a heroinistàt a sarokban.

Aztán a folyamatos esőtől beázott a fal a szobában, a festés lepergett, jött a penész, voltak egerek és 1 szép nap feltört a szennyvíz is a tusoló lefolyóból. A penész egyébként az angoloknak full természetes, nem is értették mi bajunk van vele. Köszönhető a szigetelés és dupla ablakok hiányának.

Volt persze jó dolog is,de a lakhatàs Londonban kifejezetten botrányos minőségű és mocskos drága. A fizetésem 60%-a az ilyen penészlukakra ment rá. Ha minimàlbért keresek akkor a 100%-a.

Emellett a tömegközlekedés is "pazar" volt a maga heti 34£-os (havi 136£) travel card-al és az àllandó metrós/buszos sztrájkokkal.

Csak összehasonlítás képp: Bécsben egy teljes körű havi bérlet 30€, azaz 5x olcsóbb...hétvégén 24 órás metrókkal.

2015. okt. 29. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!