Milyen dolgokat vegyünk figyelembe, hogyha végleg ki akarunk költözni Angliába?
Semmi olyan dolog nincs amit idővel ne tudnátok megoldani. Írtad voltatok kint, akkor nagyjából tudod mi a helyzet. Legyen elegendő tőkétek. A nyelvtudásotok megvan.
sok sikert
1. Miért pont Anglia? Pro-kontra.
2. Szakma? Diploma?
3. Induló tőke?
4. Van-e reális esély az állampolgárságra?
5. Rokonok?
6. Lakhatás?
7. Hitel képesség egy ottani banknál?
8. Kocsi?
9. Angliában hol?
10. Miért?
Érdekes, én nem tudok olyat, aki haza akar innen menni, pedig ismerek pár embert?:D Aki eleve ideiglenesen tervezi, az megy haza, sőt, legtöbbje kinnmarad azoknak is, akik csak ideiglenesen terveznek. Élő példa vagyunk párommal. Úgy volt, hogy 5 évig maradunk. Fél év után tudtuk, hogy kinn maradunk. Ennek 8 éve.
Ha már voltál kinn, akkor nem értem, hogy mit kérdezel. Tudnod kell mindent. Azt kell figyelembe venni, amit első kiutazásotokkor megtapasztaltatok, hogy szem előtt kell tartani. Ha hosszabb távra, vagy örökre terveztek, akkor meg végig kell gondolni néhány olyan dolgot is, amit az egyik válaszoló felsorolt, habár a magyarországi hitelképességet nem értem abból a szempontból miért fontos, ha megvan az induló tőke. A kinti hitelképesség fog számítani, ha lakást-autót akartok venni. Habár autót valószínű elég gyorsan tudtok venni, ha nincs túl nagy igény, mert itt fillérekért adják az autót.
Végig kell gondolni, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a kiköltözés. Az a kérdés, hogy a hátrányokat el tudjátok e viselni hosszútávon. Teljesen ne zárjatok el még pár évig mindent otthon. Mérlegelni kell a veszteségeket is.
" Érdekes, én nem tudok olyat, aki haza akar innen menni, pedig ismerek pár embert"
Pedig nagyon sokan hazamentek. Én lassan 9 éve élek kint. A kezdet kezdetén amikor kijöttünk szereztünk pár jó barátot, közben ismerkedtünk már kint élő rendes magyarokkal. Volt egy felejthetetlen karácsonyi parti amikor mindenki eljött, és 46 embert számoltunk össze. Ma már ebből csak mi 3-an maradtunk. Páran más országba mentek (Hollandia, Németország) de sokan hazamentek. Szóval sokan mennek haza is.
Kedves kérdező, hogy mit vegyetek figyelembe? Talán az új törvényeket. Azt, hogy tudjatok boldogulni akkor is ha egyikőtöknek nem lesz munkája. Mert segélyt, támogatást nem fogtok kapni az új törvények miatt.. Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!