Monacoban, Andorrában, Luxemburgban is léteznek nagyon szegény régiók vagy ezek tényleg csakis amolyan legfelsőbb réteges gazdag elszigetelt kis paradicsomok?
Ezek miniállamok, olyan kicsik, hogy ott nem is lenne hely a szegényeknek :-)
Komolyan, gondolj bele, hogy Monaco olyan kicsi, hogy oldalirányban nem tud terjeszkedni, ezért csak felfelé tudnak: irdatlan magas épületek vannak még irdatlanabbul magas ingatlan árakkal.
Andorra sziklás, egy pár utcás miniállam. Luxemburgot nem ismerem, de nem hinném, hogy ott vannak szegények - hiszen az ingatlan árakat nem tudják megfizetni.
Èn luxemburgban jártam.
Luxemburg is annyira pici, hogy lakhatási lehetöség sincsen, hihetetlen drága így rengeteg ember németországban él(gondolom franciáknál is),de mi németország felöl mentünk hétfö reggel, és iszonyat mennyiségü ember ment dolgozni.
pár utcás miniállam? mininek mini, ezt tudtam, de azt nem, hogy tényleg csak pár utca lenne.
De akkor hogy a fenébe megy ott az élet? Vagy oda eleve csakis kizárólag Európa (vagy a világ) legfelső 0,00001% gazdag rétege megy akinek természetes a helikopterrel bevásárlás és semmi gond, ha éppen 30 milliárd HUF-ért vesz egy kis házat? Kb erre kell gondolni?
És aki netán ott lesz munkanélküli vagy valamiért ott szegényedik el, azzal mi lesz? arra gondolok, ha előtte gazdag volt, de pl eljátszotta vagy elvesztette máshogy a pénzét, akkor hova megy, ha nincs szegényebb rész? Már csak a fejlettségből gondolom, hogy jár némi kulturáltsággal is, azaz azt nem tudom elképzelni, hogy aki pénz nélkül marad, azt megfosztják az állampolgárságától vagy kinyírják ... de akkor meg hogy????
Nagyon nagy homály ez nekem, de esetleg valaki nem élt ott vagy a környékén valamennyi ideig?
sőt, mondok egy olyat, amihez még csak elveszteni se kell semmit:
egyszerűen egy sokgyerekes család hiába volt nagyon gazdag, de hát 8 gyerekkel sajnos lejjebb kell adni az életszínvonalat. akkor ők hol és hogy élnek és hol vásárolnak stb?
Bocs, de úgy érzem, nem hiszed el, amit írunk - akkor meg felesleges az időmet pazarolnom, kiléptem.
Előtted az internet, írd be a keresőszavakat és olvass :-)
rendben, akkor én erre az utolsó fél mondatra lennék kíváncsi, a többit tudom: azaz csak azok laknak ott akik ott dolgoznak helyben"
(ezt a google-s keresési hülyeséget meg nem unják még egyesek? igen, valóban idáig én magam is eljutottam, csak éppen kb semmit se találni .... ellenben kibaaaa unalmas és szánalmas is h vki ennyit képes összesen válaszolni, csak tudnám, akkor minek teszi !!??)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!