Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ha kiutaznék egy szegényebb...

Ha kiutaznék egy szegényebb országba és ott kezdenék vállalkozni akkor a tőkém miatt erős cégnek számítanék?

Figyelt kérdés

Láttam, hogy milyen szegénység van egy két szegény országban ,hogy a szemetet hogyan hasznosítják újra.. a csóri ember hitelt vett fel arra, hogy legyen egy kerékpárja..

Meg a gyerek nap 8-9száz Ft ot keres a szemétdombon műanyag válogatással.

#külföld #vállalkozás #szegény országban
2012. jún. 26. 21:16
 1/8 anonim ***** válasza:

Eggyesek gazdagabb jobban meno orszagokba utaznak ki te meg szegenyebbe mar az emberek azt sem tudjak h hova menjenek

Eros cegnek szamitanal egy darabig,de utana kiderul h mukodik vagy nem a dolog!

2012. jún. 26. 21:45
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
És azoknak a nagyon szegény embereknek szerinted mit tudnál eladni vagy milyen szolgáltatást tudnál nyújtani, ami megtérülne anyagilag?
2012. jún. 26. 21:50
 3/8 A kérdező kommentje:

Pl.: Vennék 1 teherautót, amivel nagyobb városba szállítanám a hulladék fémet.

Nem tudom pontosan. De olyat csinálnék amit egy ottani szegény ember nem tud megtenni a tőkehiánya miatt.

Valamilyen hulladékkal foglalkoznék, amiből sok van.

Bevezetnék valami újat ami még ott nem terjedt el.

2012. jún. 26. 22:45
 4/8 A kérdező kommentje:

Egyesek gazdagabb országokba mennek dolgozni, mások dolgoztatni akarnak. És ezt nem azért mondom mert lusta lennék szeretek dolgozni, csak én úgy tudom, hogy aki nem tudja, hogy mit csináljon azt dolgoztatják, aki tudja az pedig dolgoztat, és sokkal jobban keres mint az első.

Én nem úgy akarom leélni az életemet, hogy valaki rabszolgája leszek.

2012. jún. 26. 22:49
 5/8 anonim ***** válasza:

"És azoknak a nagyon szegény embereknek szerinted mit tudnál eladni vagy milyen szolgáltatást tudnál nyújtani, ami megtérülne anyagilag?"

Mondjuk munakerőként alkalmazhatná őket. Azt mondják mostanában, hogy Grúzia, Örményország és Azerbajdzsán azok az országok, ahova érdemes így befektetni, ha van szakmai tudása az embernek, egész szép szintre feljöttek, ha a háborúskodással is felhagynának, kész üzleti Paradicsomot lehetne ott létrehozni. Hogy tőkeerős vállalkozónak számítanál-e? Ha itthon sem vagy az, ott sem valószínű, hogy tőkeerős lennél, a vállalkozók nagy része hitelből dolgozik.

2012. jún. 26. 23:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs valami tiszta képed arról, hogy milyen lehet ott dolgozni és élni. Ezért mennek nyugatról néha keletre nyaralni pl vietnámba, ukrajnába stb mert fillérekért kapsz dolgokat ami itt drágának számít. De ott dolgozni más; nyugati multik is azért helyeznek ki gyárakat, irodákat mert olcsó a munkaerő. pl elkészíttetik a dolgokat ilyen szegény emberekkel pár fillérért és eladják amerikában vagy európában nagy összegekeért mert iszonyú nagy haszon. Ha fuvarozni mennél ki, valszeg nem lenne rá kereslet. Vagy csak ritkán. Helyi béreket kapnál, ami alacsonynak számít. Valószínűleg szemétszállításra lenne a legkisebb szükségük ezeknek az embereknek. Amiről te beszélsz, az a szegénység szerintem Afrikában van és Kambodzsában. Ahol nincsenek autók víz, áram stb. De van fegyver, betegség. Ki fizetne neked azért hogy szemetet hordj? Ezek az országok inkább arra jók pl vietnám, h nyaralót vegyen ott valaki. (Vagy ahogy a multik is csinálják: kiadást és költekezést a szegény országokban jobb de bevételt a gazdag országokban érdemes). Ha szegény az ország, nincs munka, nincs kereslet, vagy ha van is akkor nem fizet eleget. De ezt vietnámban úgy oldják meg h mindenki kiül a háza elé és saját vállalkozást indít ki mihez ért. egy utcában van 3 fodrász, 3 étterem, cipőtisztító stb. Az hülyeség, hogy aki nem tudja mit csináljon azt dolgoztatják. Ha nincs munka, akkor inkább bármit elvállal az illető csak h ne haljon éhen. Szerinted egy olyan országban ahol még auto sincs ott álmodozhat egy gyerek arról h mi akar lenni? nem. mert gürizik kiskorától. Szegény országban létrehozott vállalkozás ilyen formában ezért nem éri meg. De ha szegény országból vásárolsz fel dolgokat fillérekért és adod el pl amerikában az jobban megéri pl egyik ismerősöm aranyat vesz törökoból mert ott nagyon olcsó és itt adja el. na de ez a kereskedelem lényege. Remélem azért már tisztábban látsz. Avval nincs baj ha vkinek tetszik a hely és ezért költözik szegény országba. meglehet élni ott is. egy nyugati ember meg tud élni a nyugdíjából is akár ott, vagy ha munkát keres akkor azt külföldi munkáltatókkal szokta megoldani. Amúgy meg mo-n is előfurdul h hitelt vesznek fel kerékpárra. Jobban utána nézhetnél mielőtt ilyen lesajnáló véleményt mondasz a szegényekről akiknek minden nap küzdelem a túlélésért.
2012. jún. 26. 23:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Hogy a szegenyebb orszagok szemetszallitasra adjanak penzt az kizart,orulnek ha meg tudnak elni,nehogy ehenhaljanak.Nalunk Romaniaba hozzak Spanyolbol a cipoalkatreszt es itt rakjak ossze,mivel olcsobb a munkaero,es utanna meg ahogy irta elottem is h jo penzert eladja Amerikaban vagy Spanyolban stb
2012. jún. 27. 08:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Szegényebb országokban meg ráadásul nagyobb a korrupció, külföldiként ott fognak beléd kötni ahol csak tudnak. Arról nem is beszélve, hogy a közbiztonság is rosszabb így ha el is érsz valamit, tökéletes célpont leszel a bűnözöknek.
2012. jún. 27. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!