Akik kiköltöztek külföldre, azok leírnák hogy hova mentek, milyen ott?
Elsősorban az érdekelne, hogy milyenek ott az emberek, mennyivel másabb mint itthon a környezet, szebb -e, tisztább -e, maguk a városok szebbek, jobbak -e, az utcák, az utak szebben, jobban vannak -e kialakítva, maguk a lakóházak többnyire milyenek?
Illetve összeségében mennyivel jobb az az ország, ahová kimentél, és mi inspirált arra hogy kimenjél oda (valószínűleg a magasabb bérek), és visszajönnél -e Magyarországra lakni? (ha esetleg itt is hasonló gazdasági helyzet lenne, és megfizetnék a munkádat)
Értem, köszi!
Én Angliába nem költöznék, sok minden szól ellene sajnos...
Én fél évet dolgoztam Németországban. Ez nem sok idő, de egy véleményt így is tudok formálni. Az emberek nyugodtabbak, mosolygósak, mindig köszönnek, jó és gyors az ügyintézés, fontos nekik az ügyfelek elégedettsége, ha valamilyen problémád van azonnal intézkednek. Egész jó az egészségügyi ellátás.
A környezet ahol én voltam nem tetszett, legalábbis a falvak, a tájak azok szépek voltak. Az utak jók, de sok háznál elég nagy putri van az udvaron, valahogy a rend náluk nem volt szokás, ahogy észrevettem. Unalmas fehér házak, de szinte kivétel nélkül mind fehér volt és egyforma.
A munkámból adódóan elég sokat voltam stresszes, feszült, agyilag teljesen elfáradtam, mindig alig vártam, hogy hazajöjjek Magyarországra. Nem igazán voltak ott jók nekem a körülmények, pár nap alatt több kg-ot fogytam, mert vagy nem volt mit, vagy nem volt idő enni. Néhány német az elő fába is beleköt, és semmi nem tetszik nekik stb.
Ha még most kint lennék. Visszajönnék-e Magyarországra úgy, hogy hasonló a gazdasági helyzet és megfizetnek? IGEN IGEN
Értem köszi!
Itt is ilyenek az emberek, én egy balatonparti városban lakom mondjuk...
Németországba én a nyelvet nem tudnám elviselni...
6. vagyok
Nekem is nehéz volt, erős angol nyelv párti vagyok. Eleinte volt nehéz, mikor az utcán, a rádióban, és a tévében is folyton azt hallgatod, majd megszokja a füled, de attól én még nem tartom ezután sem valami szép nyelvnek. Ráadásul a főnököm (aki magyar volt) feszt kiparodizálta az angol nyelvet, hogy milyen undorító, a németek fenekét egyenesen ki tudta volna nyalni is.
Egyébként én azt mondom, hogy meg kell tudni választani a helyet, ahová mész és ha lehet NE magyar főnököd legyen. Mert az enyémmel pont ez volt a baj, hogy "elnémetesedett" és ha csináltál csak 1 dolgot is, ami nem tetszett neki rögtön beállított téged "tipikus" magyar idegbeteg nem normálissá, hiába egész életemben azért néztek fel rám a barátaim, hogy milyen nyugodt természet vagyok. Nem, én megbolondultam. Mert ő és német társai mind tökéletesek. :/ Sajnos kell nagy adag szerencse is, hogy olyan főnököd legyen, akivel lehet beszélni is, nem csak itthon, máshol is. Nem minden fenékig tejfel külföld, mint ahogyan az járja.
Hát igen... Én németet tanultam, de a mai napig egy undorító nyelvnek tartom fujj...
Német nyelvterületre biztos, hogy nem mennék...
Én Finnországban élek. Szép tiszták az utcák, az emberek kedvesek (a maguk módján), a lakások szépek, mindig újítva vannak stb. Az útak egész jók, de itt pl. nincs olyan jó autopályák. A városok szépek, de egyhangúak.
Viszont.. Bunkó ember mindenhol van. Az ember az ember Magyarországon, Finnországban, Ausztráliában stb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!