Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ti bemennétek városnézéskor a...

Ti bemennétek városnézéskor a templomba fedetlen vállal?

Figyelt kérdés
Nemrég Egerben jártunk, és mivel a nyári ruháim, felsőim 98%-a pánt nélküli, amiben teljesen fedetlen a vállam, így ezen a napon is pont ilyen volt rajtam. Bementünk a Bazilikába, hisz ha már ott járunk, ez se maradjon ki. Teljes mértékben ateista vagyok, templomba is max. ilyenkor, városnézéskor megyek be, amúgy nem ülök végig egy esküvőt se, nekem se lesz templomim, misén se voltam még, nem is tervezem. A barátnőm, akivel nyaralni voltunk, megszólt, hogy így nem illene bemennem. Nála volt kardigán, amit magára terített, nálam semmi. Szerintetek 2014-ben ez még ennyire számít, hogy ki miben bámészkodik egy templomban?
2014. aug. 9. 14:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A barátnődnek nincs joga belszólni mit csinálsz. Én mindig eltakarom a vállam, de soha nem szólnék meg ezért bárkit is. Mindenkinek a saját dolga, hogy bemegy-e pánt nélküli ruhában. Azokon a helyeken ahol elvárják, hogy legyen rajtad hosszú nadrág, eltakart váll, ott ki van írva tisztán ez és sok helyen pl. lehet kendőt kérni, hogy eltud takarni a vállad.
2014. aug. 9. 15:25
 2/12 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem, hogy miért mész vallási szent helyekre?
2014. aug. 9. 15:34
 3/12 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem számít, nem feltétlenül Egerben de a világ távoli részein mindenképp. Mi ezt úgy oldottuk meg hogy a páromnál mindig van egy kendő, vallási helyekre menve magára teríti. Szerintem a barátnőd abszolút nem volt rosszindulatú hogy figyelmeztettet.
2014. aug. 9. 16:07
 4/12 anonim válasza:
8%
Sajnos számít. Nem rég kezdtem el én is templomba járni angol órára és ott is szigorúan nézik, hogy fedetlen vállal legyünk. Nem éri meg kockáztatni egy felesleges "balhét". Nekik ez fontos és tiszteletben kell tartani.
2014. aug. 9. 16:17
 5/12 anonim válasza:
100%
Illik befedni a vállad, ha van rá lehetőséged, de ha egyszer nincs nálad semmi ruha vagy kendő, akkor csak e miatt nem érdemes kihagynod a templomot.
2014. aug. 9. 16:40
 6/12 anonim válasza:
#2, te tudod, mit jelent a városnézés?
2014. aug. 9. 16:41
 7/12 anonim ***** válasza:
42%
Igen értem, de keresztényként én sem megyek be más vallási irányzatok által működtetett helyre. Nincs ott keresnivalóm és kész. Nézze meg kívülről, ha tetszik neki.
2014. aug. 9. 17:30
 8/12 A kérdező kommentje:
Belülről is szeretem megnézni a templomokat. Érdekl a művtöri, de a vallás nem. Két külön világ. Tetszhet egy freskó anélkül, hogy érdekelne a vallás. Vallási szertartás miatt nem megyek templomba - mint írtam, a templomban tartott esküvőkre sem megyek el, csak a polgárikra, mert képmutatásnak tartom. Éppúgy, ahogy kiíratkoztam anno a középiskolából, mert az államtól átvette az egyház, így új állami iskolába jelentkeztem át. Egy zsinagógába is bemegyek, és megnézem, pedig a zsidóság aztán végképp távol áll tőlem, mégis ez az egyik kedvenc épülettípusom.
2014. aug. 9. 18:20
 9/12 anonim ***** válasza:
53%
A baratnodnek igaza van -- azert tartjuk be az eloirast mert a templom gazdait megbantod ha nem ugy oltozol ahogy vallasuk eloirja. Ez 2014-ben egyforman igaz ahogy 1414-ben. Kit erdekel hogy a vallasukban nem hiszel? Japanban sem taposod a tatamit utcai cipovel...
2014. aug. 9. 18:30
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
7.-es Te aztán szűklátókörű vagy. Én a kérdezőhöz hasonlóan ateista vagyok mégis bemegyek a római katolikus templomba, az ortodoxba, a hinduba, a buddhista shrine-ba, mecsetekbe stb. Tehát teljese oké hogy a kérdező kíváncsi volt a belsejére. Csak mi ott vendégek vagyunk így megpróbálunk a "házigazda" szabályai szerint viselkedni, öltözni.
2014. aug. 9. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!